Acum, serios vorbind, mă deranjează numai faptul că Finder-ul nu poate să mai scape de aplicaţiile blocate decît cu chinuri mari.
Mă deranjează că “sleepimage” are 4 GB. O rezolvare slăbuţă. Cache-urile mă deranjează, că nu e o metodă de autoverificare a sănătăţii lor. Şi faptul că, la update, repararea permisiunilor nu se face automat!
În sfîrşit, memoria virtuală, care era “gingaşă” şi “diafană” in Jaguar şi Panther, a devenit uriaşă (şi flămîndă).
pe mine ma enerveaza ca nu poti seta viteza tracking-ului la mouse in asa de multe trepte ca la Win (de ex. : am avut Mighty Mouse si trebuia dat pe la viteza maxima, apoi un Genius laser care dat la ultima din stanga e prea lent, iar cu o liniuta mai sus devine prea rapid, aceleasi simptome si cu alti mousi : A4, Logitech, asta din urma e chiar enervant pe OSX, nu are “precizie”).
Finderul e singurul lucru care ma deranjeaza. Si mai exact faptul ca nu poti da click dreapta in open/save dialogs.
De exemplu: in Photoshop dau cmd+O si deschid fereastra “Open file” care foloseste shell-ul de finder. Aici nu pot sa accesez meniul contextual (click dr) care mi-ar fi foarte folositor pentru a sorta fisierele in Icon view dupa data sau dupa nume, etc. Pentru ca atunci cand lucrezi cu fisiere grafice am nevoie de icon view ca sa vad preview, nu pot sa folosesc list view.
Din cate stiu eu, programele Adobe iti dau alternativa sa folosesti dialogul propriu pentru Open / Save As. Nu am acuma vreme sa scocioresc, dar cauta putin mai amanuntit.
o chestie care ma enerveaza la OSX e ca nu imi vede camera foto digitala macar ca pe un memory stick (camera are card de 2 Gb) fara instalarea in prealabil a driverelor…Win o vede fara drivere…
Ai incercat cu Image Capture si n-a mers? Asa o dilema am avut si eu cu un Canon Rebel, pana cand am dat pe IC, fara sa instelez drivere, pe Tiger, acum un an si.
Asa am zis si io… cred ca OS X trebuie cercetat foarte in amanunt (de “astia” care nu-l stim ca seniorii) si dupa aia sa ne apucam sa vorbim de minusurile lui, sansele fiind mari sa existe rezolvari simple si megaeficiente (comparativ cu uindos); asa cum era si pentru mine drag&drop;-ul unui fisier peste icoana de Mail ca sa-l trimita…
Povestea cu camera e cam așa: dacă aparatul are opțiunea mass storage, vezi aparatul ca stick. Dacă nu, nu.
Din ce știu eu, Minolta și Nikon pot, Canon e deficitar. La celelalte nu mă pricep.