4 din 7
4
Intrebare de principiu - Puncte slabe OS X
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Mă nemulțumește faptul că în Finder nu pot sorta fișierele după data la care au fost adăugate în foldere. De notat faptul că Stack-urile din Dock au această opțiune, dar nu și ferestrele de Finder.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Ma everveaza ca nu pot modifica dimensiunea fontului in sidebar, in Finder.

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 02.12.07

Imi cer scuze ca “reinviu” un subiect destul de delicat (problemele OSXului), dar nu stiu daca are cineva solutie la urmatoarea problema : cand inchizi o aplicatie de genul Word (vezi poza) te intreaba de obicei daca vrei sa salvezi, foarte frumos din partea lui. Ce nu pricep este de ce nu pot alege cu tastele “cursor” (sau cu altele daca se poate) una din optiuni, trebuie numai cu mouse-ul ?

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 15.03.07

se poate, nu din sageti ca in windoze dar daca dai mar+d de ex este dont save si enter e aia care e selectata.
btw in cs3 e direct d fara mar raspberry
le: esc este cancel :D
osx rulz, trebuie doar sa stii ce butoane sa apesi raspberryraspberry

[ Modificat: 13 Decembrie 2008 04:25 AM de justme ]
 Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

red face  ce simplu era…multumesc mult, sunt chiar utile combinatiile. mi-a mai luat o piatra de pe inima, credeam ca e un minus al OSX.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

acum ca mi-ai dat un deget, eu ma sui in capul omului smile mai ajuta-ma te rog cu inca o chestie : butonelele din stanga sus : cel rosu stiu (mar+Q, sau mar+W, sau mar+H), cel galben (mar+M), dar cel verde ? asta imi e destul de strain, ca nu e ca la Win, adica nu mereu maximizeaza fereastra pe tot ecranul, de asemenea nu stiu combinatia de taste. multumesc.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Mareste ferestra suficient de mult incat sa afiseze tot continutul. Nu o maximizeaza complet pentru ca ar fi wasted space.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Se numește Zoom și nu are o combinație implicită de taste - dar îi poți pune tu una în System Preferences.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

pe mine ca nu se poate pune ceva gen compiz de pe linux smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06
calinescu26 - 13 Decembrie 2008 04:21 AM

Imi cer scuze ca “reinviu” un subiect destul de delicat (problemele OSXului), dar nu stiu daca are cineva solutie la urmatoarea problema : cand inchizi o aplicatie de genul Word (vezi poza) te intreaba de obicei daca vrei sa salvezi, foarte frumos din partea lui. Ce nu pricep este de ce nu pot alege cu tastele “cursor” (sau cu altele daca se poate) una din optiuni, trebuie numai cu mouse-ul ?

daca te duci in System Preferences sub Keyboard & Mouse, Keyboard Shortcuts, in josul paginii alege All Controls. Apoi incearca sa dai cu Tab intr-o fereastra cu mai multe optiuni si merge

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
Rank
Newbie
Din: Oradea
Macuser din: 19.11.07
szlaeyer - 06 Noiembrie 2008 03:06 PM

..........
Acum serios: cred ca singurul lucru care nu-mi place, ce mi-a venit in cap pe loc, este ca nu pot sa dau click dreapta pe un .pages, de exemplu, si sa am acolo “send by mail”... Stiu de faza cu Services (unde exista optiunea in cauza) dar drumul pana acolo mi se pare cam lung, mai ales ca OS X exceleaza la shortcut-uri. Sau trebuie sa-mi urmez sfatul si sa gandesc diferit?! raspberry

Cu Automator, poti face ce functie doresti tu, pt. click dreapta.
Poti descarca un plug-in pt. Finder de aici.

Succes, si spor la treaba!

[ Ignoră ]   [ # 57 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 17.02.08

..........
Acum serios: cred ca singurul lucru care nu-mi place, ce mi-a venit in cap pe loc, este ca nu pot sa dau click dreapta pe un .pages, de exemplu, si sa am acolo “send by mail”... Stiu de faza cu Services (unde exista optiunea in cauza) dar drumul pana acolo mi se pare cam lung, mai ales ca OS X exceleaza la shortcut-uri. Sau trebuie sa-mi urmez sfatul si sa gandesc diferit?! raspberry

Send by Mail se poate face f usor prin drag and drop.
Mai exact: tragi fisierul (sau fisierele) pe care vrei sa le trimiti peste iconul programului de mail din Dock. And that’s it!

Semnătură 

Macbook Pro 15”  &  iPhone 8Gb

[ Ignoră ]   [ # 58 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 17.09.08
Arpad - 13 Ianuarie 2009 02:44 PM

..........

Cu Automator, poti face ce functie doresti tu, pt. click dreapta.
Poti descarca un plug-in pt. Finder de aici.

Succes, si spor la treaba!

incearca si asta pt optiuni click dreapta http://growlichat.com/NuFile.php

[ Ignoră ]   [ # 59 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

mie-mi pare ca baiatu’ asta nu bate campii
http://education.zdnet.com/?p=2031

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 60 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
mediaconvertor - 15 Ianuarie 2009 04:36 AM

mie-mi pare ca baiatu’ asta nu bate campii
http://education.zdnet.com/?p=2031

Da’ nici nu zice absolut nimic. E pur și simplu un rant despre cât de scumpe sunt produsele Apple și câte de frumos și util este Ubuntu pe un “netbook”. Mare scofală. Are de unde alege, să fie sănătos.

PS: Cică mai bine un netbook decât un iPod Touch… LOL, comparații fără rost, mere vs. portocale…

[ Modificat: 15 Ianuarie 2009 05:53 AM de Tudor ]
 Semnătură 

⌘-N

4 din 7
4