Mă nemulțumește faptul că în Finder nu pot sorta fișierele după data la care au fost adăugate în foldere. De notat faptul că Stack-urile din Dock au această opțiune, dar nu și ferestrele de Finder.
Imi cer scuze ca “reinviu” un subiect destul de delicat (problemele OSXului), dar nu stiu daca are cineva solutie la urmatoarea problema : cand inchizi o aplicatie de genul Word (vezi poza) te intreaba de obicei daca vrei sa salvezi, foarte frumos din partea lui. Ce nu pricep este de ce nu pot alege cu tastele “cursor” (sau cu altele daca se poate) una din optiuni, trebuie numai cu mouse-ul ?
se poate, nu din sageti ca in windoze dar daca dai mar+d de ex este dont save si enter e aia care e selectata.
btw in cs3 e direct d fara mar
le: esc este cancel :D
osx rulz, trebuie doar sa stii ce butoane sa apesi
[ Modificat: 13 Decembrie 2008 04:25 AM de justme ]
acum ca mi-ai dat un deget, eu ma sui in capul omului mai ajuta-ma te rog cu inca o chestie : butonelele din stanga sus : cel rosu stiu (mar+Q, sau mar+W, sau mar+H), cel galben (mar+M), dar cel verde ? asta imi e destul de strain, ca nu e ca la Win, adica nu mereu maximizeaza fereastra pe tot ecranul, de asemenea nu stiu combinatia de taste. multumesc.
Imi cer scuze ca “reinviu” un subiect destul de delicat (problemele OSXului), dar nu stiu daca are cineva solutie la urmatoarea problema : cand inchizi o aplicatie de genul Word (vezi poza) te intreaba de obicei daca vrei sa salvezi, foarte frumos din partea lui. Ce nu pricep este de ce nu pot alege cu tastele “cursor” (sau cu altele daca se poate) una din optiuni, trebuie numai cu mouse-ul ?
daca te duci in System Preferences sub Keyboard & Mouse, Keyboard Shortcuts, in josul paginii alege All Controls. Apoi incearca sa dai cu Tab intr-o fereastra cu mai multe optiuni si merge
..........
Acum serios: cred ca singurul lucru care nu-mi place, ce mi-a venit in cap pe loc, este ca nu pot sa dau click dreapta pe un .pages, de exemplu, si sa am acolo “send by mail”... Stiu de faza cu Services (unde exista optiunea in cauza) dar drumul pana acolo mi se pare cam lung, mai ales ca OS X exceleaza la shortcut-uri. Sau trebuie sa-mi urmez sfatul si sa gandesc diferit?!
Cu Automator, poti face ce functie doresti tu, pt. click dreapta.
Poti descarca un plug-in pt. Finder de aici.
..........
Acum serios: cred ca singurul lucru care nu-mi place, ce mi-a venit in cap pe loc, este ca nu pot sa dau click dreapta pe un .pages, de exemplu, si sa am acolo “send by mail”... Stiu de faza cu Services (unde exista optiunea in cauza) dar drumul pana acolo mi se pare cam lung, mai ales ca OS X exceleaza la shortcut-uri. Sau trebuie sa-mi urmez sfatul si sa gandesc diferit?!
Send by Mail se poate face f usor prin drag and drop.
Mai exact: tragi fisierul (sau fisierele) pe care vrei sa le trimiti peste iconul programului de mail din Dock. And that’s it!
..........
Cu Automator, poti face ce functie doresti tu, pt. click dreapta.
Poti descarca un plug-in pt. Finder de aici.
Da’ nici nu zice absolut nimic. E pur și simplu un rant despre cât de scumpe sunt produsele Apple și câte de frumos și util este Ubuntu pe un “netbook”. Mare scofală. Are de unde alege, să fie sănătos.
PS: Cică mai bine un netbook decât un iPod Touch… LOL, comparații fără rost, mere vs. portocale…