1 din 2
1
time capsule
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.07.08

Salutare tuturor! Va multumesc pt sfaturi.Datorita voua am reusit sa mi schimb tastatura smile
Problema

TIME CAPSULE:

Am 2 laptop uri: un mac si un sony vayo. Pot folosi time capsule si pentru a transmite wireless fisiere si de pe sony (windows vista) ca de restu cu backup si altele sunt lamurit in ceea ce priveste mac.
PS. De unde am fost sa mi cumpar TIME CAPSULE mi au spus ca nu pot folosi acest device pentru ambele calculatoare deoarece nu pot trimite wireless date de pe un calc cu windows in hdd ul time capsule deaorece acesta e formatat altfel (nu ntfs).
VA MULTUMESC!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07

Si eu stiu ca Vista n-o sa vada partitia APM ( Apple Partition Map), dar cred ca poti face doua partitii pe TM, una, mai mare, pentru back-up, respectiv una pentru Vaio.

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

revin cu o precizare. de pe calc cu windows vreau sa trimit si sa stochez in special filme si poze. am mai citit pe forum si am aflat ca fisierele scrise pe un hard partitionat gresit devin inutilizabile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai daca partitia pentru Vaio o faci FAT (Disk Utility) n-ar trebui sa fie problema…

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

am mai spus ca hard disk ul care este incorporat in time capsule nu suporta partitionare. deci nu pot face o partitie care sa o vada mac si una pt windows. asa mi au spus cei de la istyle

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Da, tocmai am incercat pe Time Machine-ul meu si, conectat la el prin wireles, intr-adevar nu-l pot formata. My bad - neintentionat. Poate ne sare in ajutor cineva mai in tema cu, virgula, compatibilitatea dintre NTFS si APM; m-ai facut curios si pe mine acum. raspberry

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

poate smile VETERANI ai MAC ului HELP US !!! smile

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Apropo: roaga un admin sa mute discutia in alta parte ca nu-i de “Schimburi”, in nici un caz… Dupa aceea o solutie ar fi: iti iei un hard extern, pe care-l conectezi la TM, dupa ce, in prealabil, ai facut pe el si o partitie NTFS. Trebuia rezolvata modalitatea prin care o sa vezi hdd-ul respectiv de pe Vaio (aici chiar nu stiu; m-am “straduit” sa uit cat mai multe despre uingaoz wink)) si cam asta ar fi.

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

exact la asta m am gandit si eu acum . mai e o problema nu stiu daca il pot accesa wireless. ideea e ca eu vreau sa trimit date in acest hard wireless.
si apropo eu habar nu am cum sa rog un admin sa mute discutia :( Sorry sunt nou

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai zici si tu intr-un reply din asta: “Rog mutati, bla-bla-bla”... Puteam sa o fac eu, dar am zis sa fie doua sa le vada organele abilitate mai repede…

Semnătură 

iPad 2 16GB WiFI
external iSight

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
edynewmac - 07 Noiembrie 2008 02:27 AM

Salutare tuturor! Va multumesc pt sfaturi.Datorita voua am reusit sa mi schimb tastatura smile
Problema

TIME CAPSULE:

Am 2 laptop uri: un mac si un sony vayo. Pot folosi time capsule si pentru a transmite wireless fisiere si de pe sony (windows vista) ca de restu cu backup si altele sunt lamurit in ceea ce priveste mac.
PS. De unde am fost sa mi cumpar TIME CAPSULE mi au spus ca nu pot folosi acest device pentru ambele calculatoare deoarece nu pot trimite wireless date de pe un calc cu windows in hdd ul time capsule deaorece acesta e formatat altfel (nu ntfs).
VA MULTUMESC!

Nu pot testa exact configurația ta, dar – din cele spuse – eu zic că singura soluție reală este MacDrive instalat pe Windows, vei putea citi și scrie pe partiții HFS+ (Mac OS Extended Journaled). Este un utilitar oricum bun în mediu mixt MAC OS-Windows.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

am “raportat” discutia la un admin sper sa se rezolve:)

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti / Deva
Macuser din: 04.12.07
edynewmac - 07 Noiembrie 2008 02:27 AM

Salutare tuturor! Va multumesc pt sfaturi.Datorita voua am reusit sa mi schimb tastatura :)
Problema

TIME CAPSULE:

VA MULTUMESC!

Este o problema falsa.

Mac OS si Windows nu acceseaza discul Time Capsule la nivel fizic ci printr-un protocol de tip client-server. Din acest motiv calculatorul de pe care te conectezi pe Time-Capsule (Mac OS sau Windows) nu trebuie sa cunoasca formatul discului.

Trebuie sa ai instalate aplicatiile Apple (pe Mac OS si Windows):
# AirPort Utility
# AirPort Disk Utility
# Bonjour

Detalii :
http://manuals.info.apple.com/en/TimeCapsule_SetupGuide.pdf
http://www.foreverwarm.com/using-time-capsule-with-a-windows-pc/

OBs. singura problema de conectare ar fi daca calculatorul de pe care te conectezi are alte sisteme de operare (Linux, etc) pentru care nu exista aplicatiile de mai sus.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

ok mersi am citit ceva acolo si m am mai lamurit un pic. Acum ma gandesc ce interes au avut cei de la apple sa NU le vanda produsul smile) ca mie mi au spus ca nu pot folosi time capsule atat pentru mac cat si pt windows..

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

“Works with Mac and PC.
Time Capsule with Time Machine in Leopard is the ideal backup solution. But that doesn’t mean Tiger, Windows XP, and Windows Vista users can’t enjoy the benefits of Time Capsule, too. Because it mounts as a wireless hard drive, Tiger and Windows users simply access Time Capsule directly from the wireless network for exchanging and storing files quickly and easily.”

http://www.apple.com/timecapsule/wireless.html

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 21.03.08

scuze, n-am citit f atent toata discutia. am time capsule si două macuri și un pc. toate 3 pot accesa time capsule simultan!!!

Semnătură 

Regulament: ... De asemnea, semnătura nu poate conține linkuri sau adrese de e-mail…

1 din 2
1

‹‹ SODIMM DDR2 4GB      Problema Tastatura AL ? ››