1 din 2
1
Probleme Premium Reseller Apple in Hamburg
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06

Dragi colegi,

scriu aici dupa cautari pe site-ul Apple care nu prea mi-a fost de ajutor.

Povestea: Lucrez pt o companie germana, deci merg aproape lunar in Germania. Am identificat acolo o retea nationala de Premium Reselleri - Gravis ii zice. Desi am mai cumparat multe chestii de la ei, in special din Munchen, ieri am avut 2 surprize f neplacute.

Ideea e asa: vroiam sa iau un iMac de 24 si un Mac Mini, ambele varfuri de gama.

1. cand m-au bagat in baza de date de clienti, s-au strambat cand au vazut Romania. S-au dus la Store manager sa intrebe daca e OK, omu’ evident a zis ca da. Ziceau ca nu stiu daca Ro e in europa, le-am spus ca este chiar membra EU. Le-am explicat ca problema este cu vanzarea online, nu cand eu vin ca si client de pe strada si cumpar de la ei. Tot asa mi-am luat diverse din Apple Store din state si aia nu au avut o problema…
2. cand sa platesc orgia cu mere - SURPRIZA!!! Nu accepta decat cash sau American Express, eu avand 2 Mastercard, dintre care unul de credit, evident ambele embosate.

Consider asta fiind discriminare, intrucat daca as fi scos de la ATM peste 2000 de euro, m-ar fi omorat comisionul…
Din aceeasi retea am mai cumparat fara probleme cu cardurile actuale.

Vreau sa fac plangere la Apple, merita? Se poate schimba ceva?

In speranta ca nu v-am plictist…astept raspunsurile voastre!

Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu apple le face politica de vinzari
cauta mai bine pe seful acelor magazine

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.10.07

Au si nemtii putregaiurile lor. Din aceeasi retea am cumparat din Munchen, cu card ca al tau si nu a fost nicio problema.  Ce rost are sa te agiti pentru un neamt de proasta calitate si apoi cine stie cat o fi fost el de neamt?  Una peste alta, daca tot zici ca bati drumul Hamburgului atat de des, nu ti s-a parut ca in ultima vreme vezi tot mai putini nemti neaoshi pe strada? Asta nu te duce cu gandul ca acel tembel vigilent din magazin s-ar putea sa nu fie de la mama lor? Te-ai uitat bine la el? Era blond, avea ochi albastri? Si daca da, tot aia e, la vara o sa fie cald…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
dexxter - 07 Noiembrie 2008 05:08 PM

[...]

Vreau sa fac plangere la Apple, merita? Se poate schimba ceva?

In speranta ca nu v-am plictist…astept raspunsurile voastre!

Mitocani, măgari, căcăcioși sau orice alt epitet din categoria asta. Lucrurile merg tot mai prost în Germania, și înainte de criza asta financiară, tot de niște căcăcioși generată, iar acuma cred că o rezolvă aruncînd treaba pe români și pe bulgari. Și pe țigani.
Sigur că trebuie să-i reclami, unde, nu știu, și la Apple și la ceva echivalent protecției consumatorului din Germania. Treaba că nu știu unde e România face parte din campania de intimidare, sigur că știu și fac pe deștepții. Dacă-mi făceau mie asta, sigur ajungeam la secția de poliție, unde mă băgau după gratii cel puțin 24 de ore pt poceala mutrei neamțului cu pricina. Huu, Germania, huu.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.08.08

Sa nu ii lasi in pace, la protectia consumatorului!!
Este discriminare si este o mare problema, pentru asta se da amenda in Romania.

Semnătură 

Don’t drink and drive, when you can smoke and fly!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Nu exista lege care sa oblige un comerciant sa accepte un card sau altul la plata. Asa cum nici noi nu punem botul la telefoanele din UK la care trebuie sa platim prin Western Union in avans ... remember? Total irelevant argumentul cu Apple, Premium Reseller, Germania si imigrantii din Germania. Avem si noi un membru care lucreaza in Olanda la un reseller, ne apucam sa dam in el? Comisionul de ridicare ATM in strainatate nu e chiar asa de horror, presupun ca tot iesea mai ieftin ca si in .ro

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Hmmm… dar voi ce ziceti de urmatorul fapt: cetatean roman cu dubla cetatenie (britanica si romana), stabilit in romania, a patit cam la fel. Nu la Premium Reseller ci la un magazin oarecare. Ce a facut… a vorbit cu seful de acolo si s-a rezolvat. Dar nu inainte ca respectivul, dupa ce a vorbit intr-o engleza extrem de proasta, sa-si prezinte scuzele. Treaba s-a terminat aici. In cazul tau… e bine sa se lase cu ceva reclamatii. Nu ca zburda in mine sentimentul national si al valorilor europene catre care toti aspiram… dar macar asa, ca fapt divers.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

plata cu card VISA nu e o practica obisnuita in magazinele nemtesti! daca magazinul respectiv nu are afisat la intrare logo-ul VISA atunci nu accepta, indiferent daca tu ai mai cumparat sau nu cu VISA in respectivul lant de magazine. In Germania se accepta peste tot EC card, in rest bargeld sau nu cumperi…
comisionul e parca 5% din suma, dar nu mai putin de 5€ daca scoti in numerar de la ATM cu VISA sau un card ce nu apartine bancii de care tine ATM-ul.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

1.5% smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

... sau 1% daca ai card BT sau chiar mai bine 0,2% daca ai card Unicredit si scoti de la un bancomat al HypoVereinsBank (banca detinuta de UNCR in Germania).

Ce e interesant e ca acceptau AMEX care e un card mult mai scump (pentru comerciant) decat banalele VISA si Mastercard. Oricum in Germania sunt multe probleme cu acceptarea cardurilor si folosesc mult si tampenia aia de EC-Karte, un fel de card de debit foarte ieftin.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

mailul meu catre ei:

Dear Gravis,

on the 6th of November, around 19:20, I visited the Gravis Store Hamburg City. I wanted to have the 24’’ iMac and possibly (still had to decide) the 2.0Ghz Mac Mini. After climbing up the stairs, I talked to the responsible person about my request (unfortunately I don’t have any employee names written down).
When they wanted to create my customer ID in the invoicing system I wanted to help them by giving my ID to write down name, address and personal details. At first everything seemed OK, but then they noticed that I am Romanian. They took my ID and talked to somebody in the back; then they returned and said it is ok, they didn’t know if Romania is in Europe. I told them that Romania is even member of the European Union, and that I work for a German company, E.On.
Nevertheless, it was not about selling over the Internet in another country (which as far as I know is forbidden by Apple), but selling to a customer that entered the shop. I even told them that I have bought Apple products even in the United States and never had a problem; moreover, I have made several purchases from the Gravis Store in Munich and it was also ok.

My biggest problem is when I wanted to pay: they refused my MasterCard credit card, telling me that they only accept American Express and/or cash. As long as you have the Mastercard logo posted on your website, how could my card not be accepted? Moreover, the guy from sales did not know anything about not accepting MasterCard and he admitted it.

The extremely bad thing is that the iMac was supposed to be a gift for somebody very dear to me. I had to leave empty handed.

I consider the attitude of your employees (except the guy from sales who spoke English - the other guy from sales didn’t) to be very unprofessional and disrespectfull towards foreign citizens and Apple customers. I will also forward this complaint to Apple to hear their side of the story.

Please get back to me on this.
Respectfully yours,
etc

si raspunsul lor:
Dear Mr. ***!

We want to apologize the unconvienience and that you felt unrespectfully treated.
You give us the opportunity to improve our service by coaching the employee in European Union Members.

Actually we only accept American Express cards, EC/Maestro cards and cash.
The posting on our website belongs directly to our online store which is an independent store.
Each Store is equipped with signs concerning the acceptance of Credit/Debitcards - so we are at the entrance and the counter by the checkout. 
We´re sorry for the misleading posting at our homepage - it could be more precisely.

Maybe something got lost in translation.
In Germany are a lot of people not -or barely-  speaking and understanding English.

Respectfully yours,

Jan-Olaf Braun              
Vertrieb
GRAVIS Hamburg City
Ida-Ehre-Platz 1-3
20095 Hamburg

Deci, ramane ca-n tren! Asta nu ma opreste sa nu postez reclamatie pe ceea ce am gasit a fi echivalentul Protectiei Consumatorului si sa mai caut niste date de contact catre Apple.

Multumesc tuturor pt raspunsuri si incurajari, voi posta aici daca apare ceva nou.

Semnătură 

.macfreak!
iPhone 6+/64G
iPod Video 60G 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

N-ai ce reclamații să faci. Cei de la Gravis (ca orice comerciant, de altfel) acceptă ce mijloace de plată vor ei. E dreptul lor. Dacă ei au decis să renunțe la potențiali clienți cu MasterCard, este pierderea lor. Dacă eu am un magazin și nu vreau să primesc bonuri de masă, nu primesc. Nimeni nu mă poate obliga. La fel cu cardurile.

Iar Apple chiar n-are nimic de-a face cu întâmplarea ta.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

@Tudor: mi-era frica ca ai sa spui asta, oarecum la fel gandeam si eu…dar pe de alta parte, probabil ca-mi intelegi frustrarea: intrasem intr-o retea unde deja eram client fidel, ma uitam la un mare iMac de 24’’ si la un mac mini si nu am putut sa le pun in masina si sa plec cu ele acasa :(

Semnătură 

.macfreak!
iPhone 6+/64G
iPod Video 60G 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

si nemtii si austriecii sunt idioti. am card de debit MasterCard in EURO - nu au vrut sa mi-l accepte pt ca cica e de credit, ca e embosat - desi pe usa scria ca accepta MasterCard. Rezolvare - Am sunat la MasterCard in Austria si am facut un asemenea taraboi. incat aia din magazin speriati mi-au luat cardul si l-au acceptat. Tipul de la MasterCard mi-a explicat sistemul f clar si simplu:

- orice comerciant poate accepta toate cardurile
- VISA sau MasterCard ii asigura pe ei ca suma de bani le va fi virata INDIFERENT daca tu ai bani in cont sau nu; ei se vor judeca cu tine sa isi ia banii (emitatorii)
- atat timp cat ai pe card una din aceste sigle, ELE GARANTEAZA sumele de bani din contul tau (fie ca le ai fie ca nu)
- oricare din emitenti iti dau voie sa mergi la cea mai apropiata banca si sa cumperi de ex cecuri de calatorie - pe alea chiar nu au cum sa nu ti le accepte

Ei se caca pe ei cu Maestro pt ca tranzactia in contul lor se face instantaneu - nu ca la celelalte tipuri de carduri unde banii sunt intai retinuti, apoi livrati a doua zi. Asta e problema lor. Niste jegosi

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Eu am înjurat ani de zile pe cei de la Metro Cash & Carry pentru că nu acceptau decât carduri emise de Banca Țiriac (Unicredit sau cum s-o fi numind ea acum). De vreun an însă acceptă orice card, s-au mai deșteptat.

Asta-i Europa, mentalități învechite, oameni speriați de bombe.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06
dracia - 11 Noiembrie 2008 11:12 PM

Ei se caca pe ei cu Maestro pt ca tranzactia in contul lor se face instantaneu - nu ca la celelalte tipuri de carduri unde banii sunt intai retinuti, apoi livrati a doua zi. Asta e problema lor. Niste jegosi

Asta cu instantaneu sa stii ca ar fi bine si pentru tine.

De exemplu: cumpar si platesc cu PayPal destul de frecvent, PayPal care imi cere o confirmare pentru suma tranzactiei (bineinteles au un curs usor mai mare dar asta e). Ii dau ok-ul si totul decurge normal… pana cand verific extrasele de cont de la ING si in care imi apare respectiva tranzactia la descriere ei cu explicatiile de rigoare, cu data si cu suma pe care am confirmat-o la PayPal evidentiata DAR la debit imi apare o suma mai mare decat cea care am confirmat-o la PayPal. Practic platesc mai mult decat am confirmat la PayPal.
Explicatia celor de la ING este ca desi suma in lei a fost blocata in ziua in care s-a confirmat tranzactia conform cursului valutar, conversia valutara se face a doua zi dar la cursul din a doua zi. Si sa mor ca am cautat prin vreo 10 tranzactii si niciodata nu s-a intamplat ca sa scada cursul de azi pe maine ci numai sa creasca.

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

1 din 2
1