silvestro2in1 - 12 Noiembrie 2008 01:36 AM
dracia - 11 Noiembrie 2008 11:12 PM
Ei se caca pe ei cu Maestro pt ca tranzactia in contul lor se face instantaneu - nu ca la celelalte tipuri de carduri unde banii sunt intai retinuti, apoi livrati a doua zi. Asta e problema lor. Niste jegosi
Asta cu instantaneu sa stii ca ar fi bine si pentru tine.
De exemplu: cumpar si platesc cu PayPal destul de frecvent, PayPal care imi cere o confirmare pentru suma tranzactiei (bineinteles au un curs usor mai mare dar asta e). Ii dau ok-ul si totul decurge normal… pana cand verific extrasele de cont de la ING si in care imi apare respectiva tranzactia la descriere ei cu explicatiile de rigoare, cu data si cu suma pe care am confirmat-o la PayPal evidentiata DAR la debit imi apare o suma mai mare decat cea care am confirmat-o la PayPal. Practic platesc mai mult decat am confirmat la PayPal.
Explicatia celor de la ING este ca desi suma in lei a fost blocata in ziua in care s-a confirmat tranzactia conform cursului valutar, conversia valutara se face a doua zi dar la cursul din a doua zi. Si sa mor ca am cautat prin vreo 10 tranzactii si niciodata nu s-a intamplat ca sa scada cursul de azi pe maine ci numai sa creasca.
Tudor, toata viata mea am lucrat in banci pana la actualul job. Cursul la care se face conversia este cel din data efectiva a platii, respectiv a doua zi sau, uneori, chiar mai tarziu. Degeaba PayPal blocheaza suma, in background el stie ca ai de plata x eur, si va face conversia automat la cursul din data platii. Solutia ar fi sa-ti fac un card un eur/usd, din pacate nu au chiar cele mai scazute costuri/solduri minime.