2 din 2
2
Problema Boot Camp
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Staţi, staţi (şi nu mînaţi!)! Mai întîi, spune-ne CÎT spaţiu liber ai?
2. DiskWarrior NU defragmentează FIZIC, ci numai LOGIC!
De aceea, bune pt defragmentare sînt DriveGenius, TechToolPro sau IDefrag.

Eu, însă, cred că hardul omului e plin ochi, că, altfel, după 2 luni n-ar fi putut fi într-atît de fragmentat.

P.S.: SuperDuper şi CCC sînt foarte bune. Nu e nevoie de reinstalare cu ele.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Satu Mare & Bucuresti
Macuser din: 19.09.08

iaru….hardu are momentan 76.84 gb liber din 150….si hardu a fost plin de vreo 6 ori de cand am laptopu….si am techtool pro4 si idefrag….am sa incerc cu diskwarrior…..si dupa accea am sa va spun rezultatul…..

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member

deci am luat de pe net diskwarrior cd…...nu stiu ce versiune are…..dar cand ii dau sa booteze de pe cd…..imi restarteaza laptopul….si cand nu ii dau sa booteze laptopu merge perfect….....deci sincer nu stiu ce sa fac pt ca nu pot sa defragmentez hardul decat in user mode…...altfel nu am cum….daca il defragmentez asa o sa aiba ceva folosinta sau trebuit neaparat sa bootez de pe cd…dvd….si sa il fragmentez asa

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Trebuie sa fie versiunea 4.1.1, pentru ca sistemul NU VEDE macbookul tau, care e PREA NOU!
Dar ai putea sa faci asta, daca iti iei un stick de 8GB, instalezi sistemul MINIMAL pe el, apoi butezi de pe stick, instalezi Warriorul (continuu sa iti spun ca optimizarea DiskWarrior e LOGICĂ, şi nu FIZICĂ, deci inutilă – îţi trebuie TechTool sau DriveGenius) şi-i dai bătaie.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

am techtool pro 4….ca program…si am si techtool 4.61 ca dvd…..dar sincer nu am gasit niciodata defragment la techtool ....am sa scriu pe dvd si incerc….dar tocmai a terminat idefrag sa isi termine treaba dar problema e ca inca nu a reusit sa defragmenteze tot….are inca multe blocuri de date care trebuie defragmentate…...un bloc mare…..dupa ce termin de defragmentat tot…...logic am sa ii dau sa defragmenteze de cate ori e necesar pana nu mai apar ale fisiere fragmentate….numai bine….

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

mai am o intrebare daca fac partitia pt xp cu Ipartition ar avea ceva…adica as putea instala asa xp-ul….

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Gabby - 08 Noiembrie 2008 10:48 PM

mai am o intrebare daca fac partitia pt xp cu Ipartition ar avea ceva…adica as putea instala asa xp-ul….

Nu. Păi de ce ar mai fi făcut Apple boot Camp dacă se putea folosi disk Utility sau alt utilitar similar?
Nu, deoarece BC emulează BIOS, iar uindăuzu va vedea partiția aia drept C:/, altfel pas.

DAr, din stop în stop vei ajunge să-ți cunoști mai bine macul. Așa se înaintează, din poticniri.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member

msmsms Cattus ...cu faza cu stop in stop ai mare dreptate….tot asa am invatat si windows-ul….dar cateodata ala ii mai simplu decat mac-ul….oricum inca is la inceput…sa speram ca peste un an am sa fiu expert daca se poate spune expert dar sa il cunosc cat mai bine….sau macar sa stiu cam tot ce e posibil despre mac…

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Gabby - 09 Noiembrie 2008 12:19 AM

msmsms Cattus ...cu faza cu stop in stop ai mare dreptate….tot asa am invatat si windows-ul….dar cateodata ala ii mai simplu decat mac-ul….oricum inca is la inceput…sa speram ca peste un an am sa fiu expert daca se poate spune expert dar sa il cunosc cat mai bine….sau macar sa stiu cam tot ce e posibil despre mac…

Nu, windows nu este deloc mai simplu, ai tu rutine, e normal să fie așa. Simplu e ceea ce știi.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member

buna pana la urma dupa lungi si indelungate incercari de a gasi un dvd cu techtool pro gasisem un dvd….si am citit documentatia…si scria ca daca vreau sa defragmentez hardul cel mai recomandat e sa folosesc optiunea eDrive….dar cand vream sa fac aia nu mergea ca imi dadea o eroare….in fine nu are importanta….dar pana la urma am cautat superduper si am gasit optiunea ca sa booteze de pe backup…..deci mi-ai defragmetat hardul timp de 7 ore….si pana la urma am reusit sa fac partitia de windows si am introdus un cd sp2 cu drivere sata pe el dar dupa primul restart…..imi dadea eroare…..ca ii lipseste un fisier…din system32….nu mai tin minte exact care….dupa care am scos cd-up afara si am introdus altul si acelasi lucru…..si cu acele cd-uri am instalat xp-ul pe alte calculatoare….si a mers….e posibil sa fie ceva eroare de la mac…ca sincer nu inteleg dc pt ca saptamana trecuta am instalat xp-ul pe un pc de pe cd-urile alea si a mers perfect…..ceva indicati…:D….ms anticipat

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Gabby - 12 Noiembrie 2008 12:04 AM

buna pana la urma dupa lungi si indelungate incercari de a gasi un dvd cu techtool pro gasisem un dvd….si am citit documentatia…si scria ca daca vreau sa defragmentez hardul cel mai recomandat e sa folosesc optiunea eDrive….dar cand vream sa fac aia nu mergea ca imi dadea o eroare….in fine nu are importanta….dar pana la urma am cautat superduper si am gasit optiunea ca sa booteze de pe backup…..deci mi-ai defragmetat hardul timp de 7 ore….si pana la urma am reusit sa fac partitia de windows si am introdus un cd sp2 cu drivere sata pe el dar dupa primul restart…..imi dadea eroare…..ca ii lipseste un fisier…din system32….nu mai tin minte exact care….dupa care am scos cd-up afara si am introdus altul si acelasi lucru…..si cu acele cd-uri am instalat xp-ul pe alte calculatoare….si a mers….e posibil sa fie ceva eroare de la mac…ca sincer nu inteleg dc pt ca saptamana trecuta am instalat xp-ul pe un pc de pe cd-urile alea si a mers perfect…..ceva indicati…:D….ms anticipat

Problema ta este că nu citești ce-ți răspund sau, dacă citești, faci tot ce știi tu sau ți se pare că știi. Ți-am mai spus și repet: dacă folosești un ALT UTILITAR decît Boot Camp, dai peste cap sistemul de partiționare și Windows nu va mai vedea partiția aia drept C://, iar eroarea aia îți apare tocmai fiindcă ai dat peste cap harta de partiționare, iar uindăuzu n-o mai vede drept C:/
Ți-am mai spus, dar nu m-ai ascultat, că folosirea altor utilitare de defragmentare va dura MUUUULT mai mult decît reinstalarea, dacă e cazul. ai zis că a durat 7 ore, prin reinstalare dura maxim o oră. Alt utilitar a însemnat și stricrea hărții de partiționare.
Etc.
Este ultima oară cînd îți mai răspund. Dacă vrei să experimentezi, spor.

Semnătură 

2 din 2
2