1 din 2
1
export SMSuri din backup-ul facut de iTunes
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Am pus la sectiune iPhone o intrebare, cea din titlu.
O pun si aici, pentru ca sectiunea aia are un renume prost si cei care m-ar putea ajuta nu cred ca se uita prea mult pe acolo. Si de fapt nu e legata de iPhone, ci de Mac OS X.

{s-a mai discutat un pic, dar solutiile oferite nu ma multumesc} {poate ar trebui sa pun topicul la Sistemul de operare?}

Vreau sa recuperez unele SMSuri pe care le aveam pe iPhone-ul vechi, care acum este dat. Stiind ca iTunes face si pastreaza backup-urile, as vrea sa aflu o metoda free pentru a le scoate de acolo. Din cele “easy” cea mai buna imi pare MobileSyncBrowser, dar omul vrea bani; pana la urma, poate as da 10-20 dolari, dar cred ca se poate si doar cu un pic de straduinta.
Nu vreau sa jailbreack-uiesc iPhone-ul pe care-l am acum (cel putin deocamdata), si nici nu ar trebui sa fie nevoie de asta.

Am gasit pe net ceva:
You don’t need a Jailbroken iPhone. The sms.db file is backed up to your computer, as an .mdbackup file under ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/...(Your device id).../

Each *.mdbackup file is a standard .plist you can view with the Property List Editor. The plist contains the path to the file that was backed up, and the file’s contents. From a Terminal, you can run grep sms.db * in the backup directory to find the .mdbackup file that contains your sms logs.

You still need to get the data out of the mdbackup file. What I do is open the file in the Property List Editor, copy the “Data” field, and paste it into a Hex Editor (I use OxED). Someone should write a program to do that…

Nu am instalat Xcode si parca n-as face-o doar pentru Property List Editor. Nu e vreo alternativa?
Cand fac grep-ul, imi zice permission denied. Fac su, bag parola, imi zice sorry. Ce parola vrea, frate? Doar n-o vrea sa activez contul de root?

Ceva idei? Poate se uita si linuxistii, chiar daca e sectiunea de iPhone smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Cu faci “su” ci faci “sudo su -”
Copiaza fișierul ala plist undeva și apoi: “plutil -convert xml1 /path/to/fila_copiata.plist” - fișierul va deveni un XML citibil cu TextEdit sau Safari

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator

Probabil ca nu fac ceva bine; uite ce-mi da:

Asta dupa ce am facut sudo su; ba chiar am dat la fila copiata pe Desktop Read&Write;pentru oricine.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ce e cu acel /nepotu în cale ???
Trebuie să fie /Users/altero ...

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

nepotu il cheama pe MBPul meu, ca e al treilea din familie smile

Mai incerc maine; mersi Sergiu!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Sergiule, tot nu ma descurc. Daca ii schimb terminatia in plist, zice ca nu exista. Daca o las mdbackup, nu face nimic.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
altero - 09 Noiembrie 2008 06:40 PM

... Daca o las mdbackup, nu face nimic.

Nasol cu GUI-urile astea - te tot aștepți să apară un omuleț dansând dacă s-a terminat ceva cu succes.

Ia încearcă acum să drag-n-drop fișierul .mdbackup peste textedit ...

PS: FYI ca să afli cu s-a terminat ultima comandă rulată: “echo $?”
dacă e 0 e success
orice alt număr e un cod de eroare

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

Eu ma asteptam sa ii schimbe terminatia in plist. Iar mdbackup-urile le deschide TextEdit si fara comanda aia, insa nu-mi arata nimic pe care sa pot eu sa inteleg. Safari nu deschide nici inainte, nici dupa comanda.

Cred ca pentru d-astia cu GUI cere omul ala cu MobileSyncBrowser 20 de para… smile

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 11.10.06

http://insend.de/

Au un tool online acolo…

Semnătură 

{……}

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Dacă nu merge cu ce a zis thesound, dă-mi fișierul ăla pe mail - că dacă mă enervez un pic fac daracului in 10 minute o aplicație de extras sms-urile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Am incercat si eu online. Un pic cam scary sa le trimiti asa in neant si apoi sa le vezi online…
Dar merge perfect CSV-ul. 439 de SMSuri frumos puse in tabel.

P.S. Tare misto sa le vezi pe toate ordonate cronologic… iti aduci aminte cum a evoluat viata ta de cand ti-ai luat iPhone…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Bre, cum pana mea va merge voua? Nu pot sa identific care e fisierul cu sms-uri. Am 4 foldere cu backupuri si fac scurta la mana daca le uploadez pe toate. grep nu vrea, tot imi zice permission denied daca ii dau un fisier din alea, iar daca ii dau un folder, zice ca-i un director.

huk, cum ii zice la fisierul tau?

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

Bre, ce grep my ass…

Intra la ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/[folderul cel mai recent sau din data la care au facut ultimu’ backup] si ia de acolo 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28.mdbackup

Urca si enjoy.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ah, cat de bou pot sa fiu!!!!

Il urcasem pe ala, dar nu mi-am dat seama ca am de ales dintre mai multe numere de telefon…

Totu-i bine acum, multumesc tuturor.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

pai n-ai de ales nimic. ca ala e doar un viewer. cand ii zici sa salvezi CSV ti le pune pe toate

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Am vazut… Mi-a luat mult timp, dar am vazut si eu…
Deh, e o zi din aia, sunt la ciclu smile

1 din 2
1