1 din 2
1
IBM Lotus Symphony
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07

IBM Lotus Symphony. Beta-beta, dar acum şi pentru Mac! cheese

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

nu prea inteleg cu ce se mananca…ce face ?  sick

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
calinescu26 - 08 Noiembrie 2008 08:17 PM

Este un office frumos, un competitor pt MS Office și Open Office. Merge frumușel pe uindăuz, și eu aștept versiunea de MAC OS X, să văz.

P.S. Acum descarc și versiunea de MAC OS, să vedem. Nu are ce să meargă rău, cred, IBM și Apple cooperează de ani de zile, nu cred că trecerea la intel a afectt prea mult relațiile, afacerile-s afaceri.

[ Modificat: 08 Noiembrie 2008 09:51 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 08 Noiembrie 2008 09:46 PM
calinescu26 - 08 Noiembrie 2008 08:17 PM

Este un office frumos, un competitor pt MS Office și Open Office. Merge frumușel pe uindăuz, și eu aștept versiunea de MAC OS X, să văz.

P.S. Acum descarc și versiunea de MAC OS, să vedem. Nu are ce să meargă rău, cred, IBM și Apple cooperează de ani de zile, nu cred că trecerea la intel a afectt prea mult relațiile, afacerile-s afaceri.

Frumos, nu?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

... dar, după cum se vede, alterează pe ă la ae, Ș la AE, ca pe vremea aplicațiilor bazate pe Gecko. Asta pe navigator net, altfel simpatic foc, cu inerfață pur aqua.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Mda, dragutel, dar mai are de parcurs ceva pasi..
Am deschis un document Word cat-de-cat mai complex (creat cu Office 2003 pe PC) si nu mi-a luat nici o poza de exemplu..si formatarea textului lasa f. mult de dorit. Pe scurt, nu se pote folosi documentul.
OO sau Neo mi-l deschideau aproape bine..

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

În decursul anilor m-am convins de un lucru. Înlocuitoarele de Office pot fi perfecte pentru utilizare individuală sau în cadrul unui circuit închis din interiorul unei instituții/firme. Dar în condițiile în care ești nevoit să faci mereu schimb de fișiere cu cei care folosesc Microsoft Office… nu prea merge treaba. Nici măcar Office-ul de Mac nu este 100% compatibil cu cel de Windows. Când am de făcut documente Word sau prezentări PPT mai complicate pentru clienți pe MS Office/Windows, le fac pe PC. Și uite-așa mi-am pierdut entuziasmul legat de aceste programe, de altfel onorabile.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Tudor - 08 Noiembrie 2008 11:09 PM

În decursul anilor m-am convins de un lucru. Înlocuitoarele de Office pot fi perfecte pentru utilizare individuală sau în cadrul unui circuit închis din interiorul unei instituții/firme. Dar în condițiile în care ești nevoit să faci mereu schimb de fișiere cu cei care folosesc Microsoft Office… nu prea merge treaba. Nici măcar Office-ul de Mac nu este 100% compatibil cu cel de Windows. Când am de făcut documente Word sau prezentări PPT mai complicate pentru clienți pe MS Office/Windows, le fac pe PC. Și uite-așa mi-am pierdut entuziasmul legat de aceste programe, de altfel onorabile.

Da, cam așa este. Deocamdată, symphony e în stadiu alpha. Oricum, la carte zice că e bazat pe OpenOffice. Ce-mi place este interfața curat aqua. La diverse comenzi, pică, normal pt faza alpha.
Eu zic că în cîteva luni va deveni pe deplin funcțional. Importul/exportul din/în format MS Office cred că va fi totdeauna problematic, nu există import/export perfect, totdeauna se pierde ceva.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Cattus Thraex - 08 Noiembrie 2008 11:45 PM

Da, cam așa este. Deocamdată, symphony e în stadiu alpha. Oricum, la carte zice că e bazat pe OpenOffice. Ce-mi place este interfața curat aqua. La diverse comenzi, pică, normal pt faza alpha.
Eu zic că în cîteva luni va deveni pe deplin funcțional. Importul/exportul din/în format MS Office cred că va fi totdeauna problematic, nu există import/export perfect, totdeauna se pierde ceva.

... m-am jucat un pic cu el azi, am deschis documente relativ lungi, prezentări. Mi se pare absolut OK pt faza asta, se mișcă natural, sensibil mai rapid decît OpenOffice. A picat odată, de două ori, nu știu de ce.
Formatul este ODT, dar citește OK rtf și doc. Ce să zic, mi se pare că are viitor. Interfața este mult mai curată ca la OO, intuitivă, funcțiile cît se poate de complete. Nu-mi dau seama ce finețuri știe să facă, dar cert un produs reușit.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: RFG
Macuser din: 28.03.07

Când am de făcut documente Word sau prezentări PPT mai complicate pentru clienți pe MS Office/Windows, le fac pe PC.

despre prezentari PPT: eu vad o diferenta inacceptabila intre prezentari facute pe mac cu office 2004 si office 2008: efectele pt.text (shadow) se pierd, culorile se schimba, etc. ca sa nu mai vorbim de animatii…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
ovis - 09 Noiembrie 2008 08:15 PM

Când am de făcut documente Word sau prezentări PPT mai complicate pentru clienți pe MS Office/Windows, le fac pe PC.

despre prezentari PPT: eu vad o diferenta inacceptabila intre prezentari facute pe mac cu office 2004 si office 2008: efectele pt.text (shadow) se pierd, culorile se schimba, etc. ca sa nu mai vorbim de animatii…

Dacă vei compara cum se comportă un document făcut pe mac și apoi transferat pe Windows, sau invers, cu aceeași aplicație sau cu aplicații diferite, prin export/import (și mai rău), vei fi totdeauna nemulțumit, orice operațiune de acest fel va conduce la pierderi, mai mari sau mai mici, inevitabil. De aia sînt platforme diferite și aplicații diferite. Importul/exportul conduc la formate compatibile, dar rareori 100 %, ceva se va pierde totdeauna, chiar dacă nu se vor pierde date critice.
Ca atare, eu nu aș fi de acord cu asemenea comparații. De fapt, care ar fi concluzia? Că nu există compatibilitate 100 %? Păi da, asta se știe. Și atunci?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
ovis - 09 Noiembrie 2008 08:15 PM

Efectele gen drop shadow se pierd pentru că versiunile mai vechi nu le suportă.
Mai există efecte care, deși funcționează bine-mersi în slide show-urile PowerPoint văzute pe Mac, nu pot fi create și modificate decât pe PPT/Windows. Exemplu: animațiile bazate pe motion path.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

De cand folosesc keynote, nu ma mai intereseaza ce poate sau nu poate powerpoint. Prezentarile keynote se pot exporta in format Quicktime interactiv si merg foarte bine si pe masinile windows, pe care evident trebuie instalat Quicktime. Pentru asta, am pe CD-ul sau stick-ul cu prezentarea, un Quicktime.msi izolat din kitul de iTunes pt Windows cu ajutorul Winrar.
Exportata la o rezolutie decenta prezentarea se vede exact ca in keynote iar animatiile si tranzitiile merg la fel la click sau apasare pe spacebar.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Xanthrax - 10 Noiembrie 2008 03:56 AM

De cand folosesc keynote, nu ma mai intereseaza ce poate sau nu poate powerpoint. Prezentarile keynote se pot exporta in format Quicktime interactiv si merg foarte bine si pe masinile windows, pe care evident trebuie instalat Quicktime. Pentru asta, am pe CD-ul sau stick-ul cu prezentarea, un Quicktime.msi izolat din kitul de iTunes pt Windows cu ajutorul Winrar.
Exportata la o rezolutie decenta prezentarea se vede exact ca in keynote iar animatiile si tranzitiile merg la fel la click sau apasare pe spacebar.

Exact așa face consoarta, am învățat-o să nu se mai bazeze pe export/import, ci pe produse finite, utilizabile pe orice platformă, adică formatul static PDF ori formatul quick time.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

Oare Lotus 1 2 3 nu era pentru mac acum mult timp? sau asta e altă aplicație. Știu că a concurat cu Excel.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
leopardu - 10 Noiembrie 2008 05:29 AM

Oare Lotus 1 2 3 nu era pentru mac acum mult timp? sau asta e altă aplicație. Știu că a concurat cu Excel.

Ba da, era un fel de bază de date și avea și versiune de mac. Dar asta era demult, pe vremea lui MAC OS 8-9, am și uitat cum arăta.

Semnătură 

1 din 2
1