Salut,
Un prieten doreste sa vanda un Macbook Pro 17” si ma intereseaza sa-l achizitionez. Configuratia este Core Duo 2,16 Ghz (nu core 2 duo), hard 100Gb, 2 Gb Ram, Radeon X1600 (modelul din 2006) NU are baterie (este din seria pt care Apple a lansat un programel battery update deoarece erau probleme cu managementul bateriei care se umfla pur si simplu). Care ar fi pretul corect pt un asemenea laptop? Presupun ca dupa achizitionarea unei noi baterii si instalarea acelui update nu vor mai fi probleme.
[ Modificat: 10 Noiembrie 2008 02:30 AM de panteraroz ]
Pentru modelul descris mai sus, nu e prea mic preţul (părerea mea). Cred ca ar trebui să compare ofertele actuale cu acel MBP. Unul din Macbook-urile noi, comparabile (mai degrabă superioare) ca specificaţii, costă 4830 de lei în magazinele româneşti, iar site-ul de mai sus indică 3940 de lei pentru acel MBP. Nu cred că e greu de emis o concluzie pe baza celor două valori.
[ Modificat: 10 Noiembrie 2008 07:23 PM de alex2c ]
Laptopul a ajuns la mine pt cateva zile de probe. Problema cu bateria am lamurit-o: s-a defectat dupa ce a iesit din garantie iar cei de la service au scos continutul din ea si au lasat cutia pe loc pt a nu ramane gaura. Dar mai are o “hiba”: laptopul a fost pus in geanta impreuna cu niste carti iar incarcatorul a fost prins intre laptop si acestea din care cauza s-a infundat in in 2 locuri carcasa. Imaginea este mai luminoasa in zonele comprimate (ca si cum ecranul ar fi apasat usor cu degetul). Se poate remedia acest lucru daca scot si indrept carcasa? Sau respectivele cristale au fost dezlocuite definitiv? Cu titlu informativ, mi-a cerut 500 eur pe el in aceasta stare (la care se adauga pretul bateriei). Este supraevaluat? (Procesor T2600 - Core Duo 2,16, ATI X1600, 2GB RAM, Hard 100 GB).
[ Modificat: 13 Noiembrie 2008 04:15 AM de panteraroz ]
Din ce spui, e cam nasoala treaba. Probleme la display, lovitura in carcasa, eu nu as lua asa ceva nici mort. Display-ul nu se mai remediaza, se schimba si costa cateva sute de euro bune.
Poate nu am redat bine problema display-ului - carcasa este usor comprimata (1-2 mm) in 2 locuri (aprox. 1 cm patrat) iar petele cu pricina se vad doar pe culori inchise.
Poate nu am redat bine problema display-ului - carcasa este usor comprimata (1-2 mm) in 2 locuri (aprox. 1 cm patrat) iar petele cu pricina se vad doar pe culori inchise.
Panteraroz, prețul mi se pare decent, chiar bun. Bateria te va costa 400 lei la GPBatteries și mai mult la iStyle sau la Noumax. Dacă petele de care zici nu-s deranjante și abia se văd, eu zic că ar fi o achiziție OK.
Mai fă o probă: pune-i un monitor suplimentar și vezi ce zice placa grafică. Dacă zice bine după 2-3 ore de funcționare, eu zic că e OK.
Problema petelor nu imi este necunoscuta. Am mai vazut asa ceva la o cunostinta a carei caine a sarit pe un laptop Toshiba M60 inchis. La fel, a comprimat capacul, au aparut niste pete pete pe ecran (mult mai evidente decat la exemplarul de pe care scriu), iar incidentul a avut loc in urma cu vreo 2 ani (laptopul functioneaza si astazi). De exemplu acum, cu pagina forumului deschisa, nu se vede absolut nimic si nici pe backgroundul standard al Leopardului. L-am conectat la TV si merge perfect, nici o alterare a imaginii. Decomprimarea ecranului (indreptarea carcasei) nu ar putea reprezenta o solutie?
vezi daca nu poti sa scoti loviturile alea din carcasa cu niste ventuze puternice, folosite la transportul geamurilor de cei ce lucreaza cu termopane si cu sticla
Problema petelor nu imi este necunoscuta. Am mai vazut asa ceva la o cunostinta a carei caine a sarit pe un laptop Toshiba M60 inchis. La fel, a comprimat capacul, au aparut niste pete pete pe ecran (mult mai evidente decat la exemplarul de pe care scriu), iar incidentul a avut loc in urma cu vreo 2 ani (laptopul functioneaza si astazi). De exemplu acum, cu pagina forumului deschisa, nu se vede absolut nimic si nici pe backgroundul standard al Leopardului. L-am conectat la TV si merge perfect, nici o alterare a imaginii. Decomprimarea ecranului (indreptarea carcasei) nu ar putea reprezenta o solutie?
Evident că o operațiune inversă ar putea rezolva problema, după cum ar putea sparge ecranul! Depinde cît de dibaci ești.
Ideea cu ventuzele merita pusa in aplicare, am studiat pe youtube cum se desface un macbook…e cam complicat. atata timp cat defectul nu progreseaza, nu interfera cu nimic munca mea.