2 din 2
2
Sunt nou in MAC
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
MB - 15 Aprilie 2006 10:44 PM

Sunt nou in Mac, vin de pe Win, si sincer, ce gasesesc in Mac chiar imi place, insa nu am , si nici nu stiu unde sa caut, programe de facut muzica, gen sound forge, fruty loops, ddclip, Acid, etc. Si nici nu as vrea sa lucrez sub Virtual PC, as vrea sa gasesc programe similare, care presupun ca sunt si mult mai pro. Ma poate ajuta cineva cumva ?

1. wiki
2. http://www.meteorpress.ro/carte.php?idc=808&titlu=Despre Macintosh si sistemul de operare MAC OS X.
V 1.2.
3. Versiontracker.com, macupdate.com etc.
4. după aia, vezi tu.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 14.01.09

Daca toata lumea lauda iTunes… smile poate nu trebuia sa iau toata muzica de pe Acer… in fine! multumesc muuult de tot!

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
Rank
Newbie
Din: 

System Software Overview:

System Version:  Mac OS X 10.5.6 (9G55)
  Kernel Version:  Darwin 9.6.0
  Boot Volume:  Macintosh HD
  Boot Mode:  Normal
  Computer Name:  Radu Costin Ilie’s MacBook Air
  User Name:  ELA (Ela)
  Time since boot:  1:57

Ce vreau eu sa schimb e “Computer Name”. Deci…e Leopard? nu am vazut nicaieri… mi-a dat discurile, mi-a dat tot… dar asta nu inseamna sa reinstalez mac-ul?

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
Rank
Newbie
Din: 

- Legat de Outlook: caută Office pentru Mac, are un program numit Entourage care este echivalentul aproximativ al lui Outlook.

Am Entourage… si seamana foarte mult cu Outlook, ai dreptate, cred ca voi folosi aplicatia asta si nu Mail…doar echivalentul lui “Request read receipt” din Outlook nu l-am vazut inca…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

Da, e Leopard. Ca să schimbi numele: mergi în system preferences (îl găseşti în Dock), apoi în sharing şi acolo poţi schimba numele. Aşa merge în Tiger, cred că şi în Leopard, poate cineva care are leo îţi poate spune sigur.

[ Modificat: 14 Ianuarie 2009 06:31 AM de batranul ]

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ce tantalaica ma simt…:) a mers! numa’ acolo nu am cautat! smile

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

bună treabă

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Elah - 14 Ianuarie 2009 06:36 AM

Ce tantalaica ma simt…:) a mers! numa’ acolo nu am cautat! smile

Poți schimba ușor numele calculatorului ori al partiției, nu se recomandă să schimbi numele scurt, de Unix, al utilizatorului, deoarece acesta stochează informația sensibilă și parola la niveluri adînci ale sistemului. În Leopard, lucrurile nu mai sînt așa tragice, înainte era rău de tot.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
Elah - 14 Ianuarie 2009 06:22 AM

- Legat de Outlook: caută Office pentru Mac, are un program numit Entourage care este echivalentul aproximativ al lui Outlook.

Am Entourage… si seamana foarte mult cu Outlook, ai dreptate, cred ca voi folosi aplicatia asta si nu Mail…doar echivalentul lui “Request read receipt” din Outlook nu l-am vazut inca…

mai bine folosesti thunderbird

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 03.02.09
Tudor - 14 Ianuarie 2009 04:40 AM
Elah - 14 Ianuarie 2009 03:38 AM

Salut! mi-am luat si eu un Mac de cateva zile si caut un program pt ascultat muzica. Am vazut MacAmp parca si WinAmp pt Mac. Dar Winamp-ul pt Mac nu stiu sa-l instalez. L-am descarcat de pe doua site-ul si ambele au extensia “.sit”. Daca dau sa-l deschida imi da un sir mare de caractere:)
A doua mea mare nelamurire este daca pot schimba numele laptopului. Nu am gasit o astfel de optiune pana acum.
Cum se sterge un program instalat? il trimit simplu in Trash? am instalat de 2 ori softu’ pt modemul de net… el in lista cu aplicatii apare 1 singura data, conexiunea aparea de 2 ori si am sters una dar…si cand conectez modemul imi da doua erori. Sunt convinsa ca o sa radeti de mine, dar abia am pus si eu mana pe un Mac!

Aaaaa, si inca o intrebare: pe Win foloseam Outlook-ul. Am vazut si configurat deja un cont pe Mail-ul de pe Mac (merge!:) ), problema e ca nu stiu cum sa-mi iau toate datele din Outlook (contacte, mesaje trimise, primite, foldere create in Inbox). De asemenea, daca este vreo aplicatie mai buna ca Mail, ma refer mai complexa, m-ar interesa ca as vrea functii de organizator si planificator…sau nu le-am vazut eu in Mail si le are?

Multumesc mult pentru raspuns!

- Fișierele SIT sunt arhive, le deschizi cu Stuffit Expander
- Pentru muzică, fă un minim de efort și învață să utilizezi iTunes. O să uiți de orice altceva.

nu sunt de acord cu lucrul asta eu nu am gasit inca pt iTunes vreun plugin ceva ca sa poate sa mi faca cross fade de cat am eu nevoie la inceputul si sfarsitul melodiilor sau cand sarid e la o melodie la alta cum face wiampu si nici un J ca sa pot sa dau un move after current la o melodie daca stie cineva vreun program de mac care sa faca asta ii sunt recunoscator for ever

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Daca inteleg eu bine vrei asta?

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 03.02.09
iaru - 03 Februarie 2009 08:03 AM

Daca inteleg eu bine vrei asta?[/quote

a se intelege ca nu sunt chiar atat de nou in mac os x si ce inseamna el…..da exact asta vreau dar vreau cross fade de 20 de sec nu de 12 care de fapt sunt 8 secunde si verau si cand se termina melodia si cand si cand o schimb eu intentionat la juamte sa faca acelasi crossfade plus sfantul J din winamp fara sa dau search si sa mi ramana fixat pe o melodiedaca intelegi ce vreau sa spun

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ai incercat iTunify? dar Synergy? http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/29890&vid=481260 sau http://wincent.com/a/products/synergy-classic/
Sau TotalTunes Control? http://www.eagle-of-liberty.com/totaltunescontrol/
Incearca un alt player, atunci. Play, de xemplu, http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/32439

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Elah - 14 Ianuarie 2009 05:53 AM

Nu userul, numele laptopului… nu am Leopard…din cate stiu eu. Am un Macbook air si l-am luat de la cineva care instalase deja sistemul de operare…si am inteles ca acolo cerea numele… Deci numele laptopului, nu numele userului

MBA vine direct cu Leopard (10.5.x), deci ai ultimul sistem de operare. Sper că jupînul ți-a dat și DVD-urile de instalare, altfel cere-i-le, vei avea tot timpul nevoie de ele.
Prin „nume”, înțelegem:
- numele pe care îl dai discului sau partițiilor, de ex. al meu se cheamă Zombi (partiția cu MAC OS X) și Zulu, a a doua partiție cu alte alea).
- numele pe care îl dai la Share (System Preferences/Share), care poate fi același cu cel de mai sus, dar poate fi și diferit, tu decizi (cu acest nume va fi identificat în rețea).
- numele administratorului (admin), adică utilizatorul (userul) principal, care poate avea un nume normal (prenume + nume de familie) au orice nume fantezist, dar și – obligatoriu – un nume „de Unix”, abreviat, precum și o parolă. Acestea sînt foarte importante, deoarece sistemul de securitate se învîrte acestor nume.
Dacă vrei să schimbi numele „calculatorului”, cum zici tu, adică al partiției, pur și simplu faci dublu clic, dar mai rar, pînă se colorează altfel numele partiție; de ex., nu mai vrei să fie Zombi, vrei să fie Mombi sau Combi. La fel, dacă vrei ca în rețea să fie văzut sub alt nume.
Deși acuma numele de admin se poate schimba (anterior), nu-ți recomand, pot apărea probleme la nivelul sistemului. Mai bine fă un user nou (System Prefs/Accounts), apeși pe butonul plus și alegi ca noul user să fie și admin. Cînd ești gata ștergi userul vechi cu totul (ai grijă, să nu ai ceva fișiere pe acolo că sînt duse odată cu ștergerea utilizatorului).
Dacă vrei MAC OS pas cu pas pt începători,

http://www.meteorpress.ro/carte.php?idc=808&titlu=Despre Macintosh si sistemul de operare MAC OS X.
V 1.2.

Semnătură 

2 din 2
2