Salutare tuturor !
Dupa cum stiti ( unii dintre dvs ) cautam ceva adaptoare de retea wireless pentru un eMAC.
Ei bine , nu mare mi-a fos irarea sa vad ca pe modelele :
Edimax EW-7318USG si Edimax 7318UG scrie clar cat roata carului Driver support : MAC OS , ........
Yuuuppiiii , abia astept sa le testez. Diferenta intre ele este ca una are antena si celalalt nu.
Dau de stire de indata ce fac testul
PS: Apropos , nu facem si o mica lista cu ce adaptoare wireless ( neofociale ) merg in mac?
Un Edimax 7318UG am folosit eu pe un ibook G4 si a mers fara probleme timp de vreo jumatate de an. (pe Tiger, dar bauiesc ca nu e nici o problema nici pe leo)
Am folosit pe Tiger un ASUS Wl167g fara probleme.. cu drivere oficiale de la ASUS. Cred ca ar merge bine si le Leo, dar intrebarea e - cine le mai foloseste in ziua de azi..
pai persoane care au mac-uri mai vechi:)si eu am si nu l-as arunca/da sau alte lucruri urate.masinile g4 mi-au placut mereu
utilizatorul care a deschis discutia are un emac
Dupa cum spunea Apple Shaker , detin un eMac g4 pe care l-am primit cadou de la o persoana de pe forum. Nu am decat sistemul in sine si in consecinta incerc sa suplinesc ceea ce ii lipseste si aici intra astfel , tastatura , mouseul si wireless-ul. Zilele urmatoare voi achizitiona o tastatura apple de pe apple.ro sau cum le-o spune celor care comercializeaza produse mac in Romania. Fiind deja un mac destul de vechiutz nu se merita sa bag banii in air port si altele de acest gen. Sper ca in viitorul apropiat sa imi pot achizitiona macar un mac mini si atunci voi incepe incet , incet sa ma dotez si cu alte jucarii apple.
Acest eMac a venit ca o mana cereasca in momentul in care cautam disperat pe Vanzari un mac mini care sa ma ajute ( din mai multe puncte de vedere ). Urma sa imi construiesc un hackintosh tocmai pentru a beneficia de facilitatile Sistemului de Op MAC OS X. Colegii de munca stiu cum cautam disperat placi de baza cu chipset intel 915 , 865 , 845 .... procesoare minim P4 , mi-am luat 1G ram DDR 1 special pentru a realiza acest deziderat. eMAC-ul pe care il am acum este perfect pentru mine ( cel putin pentru moment ) tinand cont ca sunt invatacel in ale MAC-ului .
Am initiat acest topic pentru cei care au un mac si nu au la indemana un air port. Este bine de stiut ce mai merge pe aceste sisteme ( altceva in afara de brandul apple ). Stiu si care sunt consecintele utilizarii unor produse non apple dar ce sa fac ? Sa astept doua luni pina imi cumpar un air port ?
Imi doresc si eu un air port , o tastatura apple si un mighty mouse apple dar ce sa fac ? Mai astept nitel si le iau pe rand . Pina atunci ma multumesc cu ceea ce am.
Vorba unui prieten , “cel mai bun lucru este ala pe care il ai !”
Zilele acestea imi va veni un router Wi-Fi , La Fonera , care va fi flashuit cu ultimul DD-WRT pentru a-l transforma in placa de retea wireless externa . Mai multe detalii dupa ce il flashuiesc. Am mai flashuit un router pe fir , Edimax BR 6104 KP , pe care am pus midge linux .Am cuplat un rack usb cu un hdd de 40 gb pe unul din cele doua porturi usb si l-am transformat in torrent downloader :D
Cel care a facut acest gest se stie si cred ca ajunge !
Nu e cazul sa ii fac public ID-ul ptr ca nu conteaza cine ci mult mai important este CE a facut !
Multumesc de intelegere. Daca omul isi va da acordul voi da si ID-ul lui dar nu cred ca este relevant.
Edimax-urile folosite si testate de mine nu sunt stabile. Au un driver si o aplicatie in folderul Driver de pe cd.
AM instalat ce zicea acolo , mi-a adaugat placa de retea la networks ca si adaptorul en0. Am lasat utilitarul lui , RALink , sa isi faca treaba.Am semnal 100% , calitate 100% , ma conectez pe net si dupa nici un minut pica link-ul. Cam ciudat , nu ? Mai ramane sa mai sap. Astept La Fonera-ul , sa il fac din AP , client de wireless prin firmware-ul DD-WRT. Poate asa va merge mai bine?Cine stie ?
Un Edimax 7318UG am folosit eu pe un ibook G4 si a mers fara probleme timp de vreo jumatate de an. (pe Tiger, dar bauiesc ca nu e nici o problema nici pe leo)
Unul de ăsta exact am și eu (l-am folosit pe iBook înainte să găsesc un card airport).
Ti-a mers fara driverele de pe CD ? Ca eu am pus driverele si uneori o ia in balarii. AM si un eeepc si cu ambele jucarii pe masa eMAC-ul pierde semnal iar eeepc-ul nu are nici o treaba. Am pus ce avea el in dmg-ul aferent versiunii de mac a softului/driverului.
Cum ai procedat ? Ce scanere de retele wi-fi ai folosit ?