Buna, am o nelamurire sau..mai degraba vreau sa aflu si opinia altora apropo de o problema care ma framinta de multa vreme.
Fac foarte des re-encoding dintr-un anumit format video in altul. (exemplu: am un DVD disc si vreau ca filmul sa-l am si pe PSP. )
Am folosit un PowerBook 1,5 Gb/G4/512 Ram/ 128 Mb Video/Tiger 10.4.11. Dupa cum se stie sa faci o transformare din asta la un film de 2-3 ore iti cam stoarce timpul si vorbim de foarte multe ore, chiar zile uneori. Recent am luat un MacBook intel 2,4GHz/2Giga Ram/144 Mb Video/Leopard 10.5.2 . Acum fac encodarile pe acesta insa sincer timpul sa scurtat dar nu dramatic.
Acuma…intrebarea ar fi cum sa le dau de lucru la ambele mac-uri aceeasi encodare si in acelasi timp pentru a reduce acest timp (tocmai prin folosirea puterii celei dea 2-a masini??????....
Citisem undeva acum ceva timp cum ca s-ar putea insa nu spunea cum anume concret.
Precizez ca folosesc in mod curent: Handbrake, FFmpeg X, Mpeg Streamclips, QuickTime 7 Pro, iMovie06 HD, Visual Hub, Toast 9, Popcorn 3, MacTheRipper, DVD2one, Mkv Merge, etc, etc.
Formatul preferat folosit este x264 sau H264/AVC in conteinere de MPEG 4, MP 4 sau AVI (citeodata).
Deci exista vreun software ajutator care ar fi instare de asta?? Si daca da cum trebuiesc legate fizic cele doua Mac-uri intre ele??
Cumva prin cablu firewire,USB,Crossover sau….prin retea wireles (eventual).
In speranta unui raspuns plauzibil din partea celor care stiu rezolvarea sau au vreo informatie ajutatoare sau sugestie va multumesc anticipat.
PS: O masina mult mai puternica nu e o rezolvare din lipsa de bani.multumesc anticipat.
In alta ordine de idei daca sa mai discutat aceasta problema in vreun alt post/topic imi cer scuze insa eu nu am gasit inca o asemenea discutie sau…poate nu am observat-o in caz ca aceasta exista deja.