Am un macbook nou si imi vine sa-l vand deja!!!
Cine ma poate ajuta cu o informatie relevanta, daca am vreo sansa sa utilizez o imprimanta color HP model CP1215?
Initial cica nu e compatibila, dar mi s-a sugerat sa mai studiez problema, s-ar putea sa am sanse pana la urma.
Daca stie cineva solutia, sa imi scrie direct la .
Am un macbook nou si imi vine sa-l vand deja!!!
Cine ma poate ajuta cu o informatie relevanta, daca am vreo sansa sa utilizez o imprimanta color HP model CP1215?
Initial cica nu e compatibila, dar mi s-a sugerat sa mai studiez problema, s-ar putea sa am sanse pana la urma.
Daca stie cineva solutia, sa imi scrie direct la .
Multumesc,
Anca
Dragă Anca,
Cum bine arată paginile hp.com/downloads, imprimanta cu pricina nu are driver de MAC OS.
Scrie frumos acolo:
„If your operating system is not listed, HP does not currently have software or driver downloads available for your product for that operating system, or they are not available in the language you have chosen.”
Ca atare, singura soluție și speranță, căci văd că ești disperată, este driverul generic Gutenprint, care poți spera că ar merge. Nimic nu e garantat, dar nu costă nimic încercarea, nu?
Ultima versiune la http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15970
una mai veche o ai și pe DVD-ul cu Tiger ori cu Leopard.
Succes
P.S. Nu are nimic de-a face cu săracu MB, HP mai face glume proaste, bag sama e un model mai vechi, că astea noi au toate driver de MAC OS X.
pai mai bine vinde macul si pastreaza imprimanta
sau nu?
parca o imprimanta noua e in jur de 2 milioane, nu? e mult!
ce zici… mai bine vinzi macul ala… mai ales ca stii ca nu se potriveste la imprimanta
pai mai bine vinde macul si pastreaza imprimanta
sau nu?
parca o imprimanta noua e in jur de 2 milioane, nu? e mult!
ce zici… mai bine vinzi macul ala… mai ales ca stii ca nu se potriveste la imprimanta
Ei, e frustrant totuși să vezi că draga ta imprimantă nu merge cu dragul tău MB nou. Eu zic că la așa sculă nouă, așa imprimantă nouă.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Dacă tu vrei să vinzi un computer de ≈1000€ din cauza lipsei driverelor unei imprimante de 200€ atunci lumea s-a întors cu fundu’n sus…!
Mai bine aruncă-l pe fereastră, numai zi-ne și nouă cînd ai de gând să faci asta și mai ales unde e fereastra aia… poate, poate o fi vreun macuser norocos să-l prindă...
Dacă tu vrei să vinzi un computer de ≈1000€ din cauza lipsei driverelor unei imprimante de 200€ atunci lumea s-a întors cu fundu’n sus…!
Mai bine aruncă-l pe fereastră, numai zi-ne și nouă cînd ai de gând să faci asta și mai ales unde e fereastra aia… poate, poate o fi vreun macuser norocos să-l prindă...
Hei, nu mai luați fata la mișto, are o problemă și, cert, un disconfort, nu? Cineva i-a recomandat o imprimantă „mișto”, tocmai aia care nu are driver de MAC OS X, normal că e supărată!
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
îmi cer scuze, însă -nu știu de ce- am înțeles că întâi a fost imprimanta și mai apoi mac-ul. Și de-aici absurdul situației.
Ca și cum aș fi avut o cască bluetooth mega-ultra-bengoasă dar care nu se potrivește cu iPhone-ul primit cadou recent…
Și bineînțeles că de vină e aiFonu’...
Asta e o tampenie. Nimeni nu se duce la magazinul de piese auto sa-si cumpere portbagaj din fibra de carbon ca sa afle acasa ca nu se potriveste pe Dacia/Mercedes.
Scrie pe cutie ca e compatibila? Dar la producator? NU?!? Returneaz-o sau mai bine n-o cumpara de la inceput.
Iar “imi vine sa-l vand deja!!!”... vai, ce istericale am… cine ma baga in seama si pe mine?
oameni buni, cred ca ati uitat principiile pe care se bazeaza acest forum - oferirea de ajutor pt cei care au nevoie… sau poate nu am inteles eu principiile?
uneori o simpla intrebare declanseaza asemenea polemici, incat stai si te intrebi daca acest grup nu este de fapt unul inchis, cand noi vrem sa parem (cred eu) unul deschis
Pai raspunsul l-a dat autoarea in primul post, randul 4.
Apoi un search google si primul link de sus arata clar ca nu e compatibila OS X. Nu exista driver. Uite, i-am fost tare de ajutor. E mai bine acum? Am ajutat-o la fel ca binevoitorul care a sfatuit-o sa mai studieze problema, probabil cel care i-a vandut-o…
Pai raspunsul l-a dat autoarea in primul post, randul 4.
Apoi un search google si primul link de sus arata clar ca nu e compatibila OS X. Nu exista driver. Uite, i-am fost tare de ajutor. E mai bine acum? Am ajutat-o la fel ca binevoitorul care a sfatuit-o sa mai studieze problema, probabil cel care i-a vandut-o…
Da, huk, pt tine e clar, pt ea nu e așa de clar, pare primul ei mac, cineva i-a recomandat imprimanta aia fără să știe că nu va merge etc. Disperată, întreabă. Unii fac ironii cu aruncatul pe geam și prinsul din zbor etc. Dacă nu va merge cu Gutenprint (nu cred că va merge), evident că va trebui să ia altă imprimantă. Pt unii, 200 de euro e foarte mult, poate e un efort mare pt ea.
P.S. Va trebui, probabil, să-și aleagă driverul manual, nu va fi detectat automat, nu se pricepe chiar oricine la operația asta, nevastă-mea s-ar uita la mine disperată dacă i-aș explica…
Un fel de solutie anti-aruncat macbook-uri pe fereastra ar putea fi si instalarea imprimanteei pe windows prin bootcam sau parrallels. Si eu am avut o multifunctionala cu care am ramas de pe vremurile de trista amintire, si nu mi-a mers nici macar cu gutenprint. Era Lexmark parca. Singura solutie a fost s-o instalez pe windows in parrallels.
Și pe forumul HP se dezbate aceeași problemă. Există acolo o soluție dar implică ceva compilări de drivere și în final nici nu merge 100% ca la carte. Concluzia finală: “this printer is host-based and is not designed to work with Apple, period.”
Un fel de solutie anti-aruncat macbook-uri pe fereastra ar putea fi si instalarea imprimanteei pe windows prin bootcam sau parrallels. Si eu am avut o multifunctionala cu care am ramas de pe vremurile de trista amintire, si nu mi-a mers nici macar cu gutenprint. Era Lexmark parca. Singura solutie a fost s-o instalez pe windows in parrallels.