Imi cer scuze daca intrebarea cu care vin trateaza o tema deja discutata aici.
Sincer sunt foarte presat de timp si nu am timp sa rasfoiesc forumul dupa potentiale raspunsuri.
Am o problema (o dilema) si am doar cateva ore la dispozitie sa o rezolv…
Cineva m-a rugat sa-l ajut in legatura cu un Macbook Air, sa-i instalez Windows pe el.
Eu personal sunt || (paralel) cu Apple… nu prea am avut ocazia sa lucrez mai deloc pe un Mac (fie el Macbook sau workstation)
E INUTIL sa-mi puneti placa cea clasica “de ce sa pui XP sau vista pe macbook, e bataie de joc ETC ETC ETC”.
Nu e decizia mea, nu e laptopul meu, omul asta vrea, nu e prea e in domeniu si e la fel de inutil sa-l fac sa se razgandeasca..
Mi se pare mie cat de cat anevoioasa acomodarea cu MAC OS,care totusi am tangeta cu IT ul, imi imaginez ca lui i-ar fi cam imposibila..
De asemenea trecem si peste fazele de genu “de ce si-a luat Macbook Air daca vrea sa puna windows pe el?”, e o tara libera, fiecare face ce vrea etc etc
Revenind la intrebarea arzatoare, ce e mai indicat sa instalez pe acest Macbook Air: WINDOWS XP (sp2,sp3) sau VISTA?
ma refer din punct de vedere al functionalitatii,al driver-ilor etc..(nu ma intereseaza interfata, efectele glossy & alte shituri din astea).
Apoi instalarea: sa-l instalez prin Boot Camp sau prin Parallels? care-mi asigura o rulare mai eficienta/rapida/ bug-free? Care ma scuteste de probleme cu driverii & etc?
Macbook Air n-are nici o unitate optica. Am 2 variante ,banuiesc… 1) unitate optica pe USB sau 2) Rack extern pe USB la care conectez o unitate optica normala( ATA).
se poate si cu STICK? (sa instalez xp/vista de pe o imagine bootabila aflata pe un stick (flashdrive) ?)
Daca da, cum pot face acea imagine bootabila,pe stick.
Orice ajutor e binevenit…
Alte informatii (utile): e vorba de macbook air 1.6 ghz, varianta cu hdd de 80 gb (2gb ram etc etc)
si MAC OS X 10.5.2 (9C3033)
Kernel: Darwin 9.2.1