Fan control sub Windows on Mac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Deva
Macuser din: 19.10.08

Salutare.

Scriu pentru prima data pe acest forum, dar il urmaresc de ceva timp.
Am trecut de putin timp pe Mac, iar mare parte din cunostintele mele despre mac se datoreaza acetui forum.

Am un MacBook Pro 5,1 Intel Core 2 Duo, L2 Cache: 3MB, memorie 4GB DDR3 cu Mac OS X Versiunea 10.5.5 la zi.
Am instalat si Windows XP Pro pe el (din pacate AutoCAD nu exista si pentru Mac OS).
Am folosit Boot Camp 2.0. (am incercat si cu VMware Fusion dar pentru 3D nu recunoaste palca video pentru aplicatii OpenGL, de acea am revenit la BootCamp).

Toate bune si frumoase, totul merge perfect, dar… . Dupa ce bootez in Windows, mac-ul incepe sa se incalzeasca destul de tare in portiunea de deasupra tastaturii.

Puteti sa ma lamuriti va rog care ar putea fi cauza? (sau macar sugestii, idei, pareri, ...)

Si in Mac, in momentul in care rulez aplicatii grafice incepe sa se incalzeasca dar dupa destul de multe sapaturi pe net prin forumuri, am gasit doar FanControl sub mac, si problema s-a ameliorat.
Inca nu gasesc nimic ce sa ruleze sub windows pe mac penru a rezolva aceasta problema.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
cristian_barna - 13 Noiembrie 2008 12:27 AM

[...]

Si in Mac, in momentul in care rulez aplicatii grafice incepe sa se incalzeasca dar dupa destul de multe sapaturi pe net prin forumuri, am gasit doar FanControl sub mac, si problema s-a ameliorat.
[...].

E normal, uneori se încălzesc chiar foarte tare, iar ventilatorul suflă-suflă. La un laptop PC nu e la fel?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Iarasi bun (dupa parerea mea) este CoolBook. Scade voltajul curentului bagat in procesoare si, in consecinta, temperatura lor. Nu e prea scump: 10 dolari. Rezonabil pentru ce face!
Inca nu sint lamurit, ce viteza au procesoarele? 2,33 sau 2,4? Daca ai versiunea a doua, e anormal sa se incalzeasca asa tare, daca ai prima, alea sint procesoare Merom, care fac risipa de caldura.
Sub Windows nu stiu cum sa controlezi ventilatoarele.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

Merci pentru raspunsuri si pentru interes.

Processor Speed:  2.4 GHz

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Ia repara permisiunile! Poti verifica temperatura procesoarelor si turatia ventilatoarelor?
iStatPro: http://islayer.com/apps/istatpro/
Vezi cit consuma pe Idle si pe incarcare.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie

Am reparat permisiunile!
Nu inteleg ce imi ceiri sa verific din fraza de mai jos.
‘‘Vezi cit consuma pe Idle si pe incarcare.’‘

Poti verifica temperatura procesoarelor si turatia ventilatoarelor din imaginea de mai jos (este la incarcare)