Ajutor !!! Configuratie laptop PC
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 19.06.06

Salut,

Am o mica rugaminte la voi,

Ce fel de configuratie de laptop sa-mi iau pentru DTP. Vreau laptop datorita spatiului mic ocupat, dar mai ales portabilitatii. Oricum voi folosi monitor extern. Dar dupa cum spuneam portabilitatea… si as vrea ca laptopul sa aiba un monitor de 17 in principiu.
Din pacate este exclus macul pt ca toate lucrarile sunt de PC.

Vreau da la laptop sa mearga suita CS2, si bineinteles inevitabilul Corel13. Da sa mearga ca si pe un desktop.

Si sa nu sara de vreo 30-35 mil.

Cred ca vreau cam multe, dar astept niste sugestii de la voi. Merci,

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
adimot - 13 Noiembrie 2008 04:23 AM

Salut,

Am o mica rugaminte la voi,

Ce fel de configuratie de laptop sa-mi iau pentru DTP. Vreau laptop datorita spatiului mic ocupat, dar mai ales portabilitatii. Oricum voi folosi monitor extern. Dar dupa cum spuneam portabilitatea… si as vrea ca laptopul sa aiba un monitor de 17 in principiu.
Din pacate este exclus macul pt ca toate lucrarile sunt de PC.

Vreau da la laptop sa mearga suita CS2, si bineinteles inevitabilul Corel13. Da sa mearga ca si pe un desktop.

Si sa nu sara de vreo 30-35 mil.

Cred ca vreau cam multe, dar astept niste sugestii de la voi. Merci,

Păi ia un laptop cu ecran de 17 inci, procesor cît mai bun și cît mai mult ram și care să nu coste mai mult de 4000 lei maxim. E simplu, toate sînt la fel, toate rulează Windows XP sau Vista, pe toate poți pune un linux și pe multe un X86 hăcuit.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

vrei un laptop pentru dtp, pentru ca nu ai spatiu, dar folosesti un monitor extern? care e portabilitatea atunci?
a, si nu vrei mac… pai de ce intrebi pe forumul asta?
smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Eu de obicei nu sunt sarcastic pe acest forum, dar pretentiile afisate striga dupa un raspuns sarcastic, ei bine ma abtin dar o sa fiu scurt. DTP si laptop-ul nu prea fac casa buna, chiar laptop conectat la un montor extern. Daca faci DTP in adevaratul sens al cuvantului, atunci iti poti permite un desktop pentru DTP si un laptop pentru portabilitate. Daca nu ai spatiu, un iMac de 24 ocupa exact atata loc cat un monitor extern, pe care poti instala si Windows prin bootcamp si lucrezi cu Corel 13. Partea de grafica vectoriala din Corel este intr-adevar profesionala, partea de DTP si machetare, atat cat stie Corel o stiu mai bine multe programe simplute de Mac, iCalamus spre exemplu. Din iCalamus generezi pdf-uri si nu mai ai probleme cu compatibilitatea. Fisierele Corel le exporti ca .eps si iar nu ai probleme cu compatibilitatea, depinde de cat sunt de mari acele pretentii de DTP. QuarkXpress sau Adobe inDesign exista si sub Mac OSX (DTP profesional). Daca totusi insisti pe un PC, sunt atatea modele de birouri mici unde iti pui carcasa PC-ului undeva jos intr-un lacas special sa nu tot dai cu piciorul in ea, iar monitorul, tastatura si mousul sus, dar DTP pe un laptop mie mi se pare exagerat, nu ca nu se poate, dar va fi greu. Cu laptopul iti iei datele si fisierele brute de la clienti, faci prezentari, etc.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

DTP pe laptop faci numai daca esti un maestru al trackpadului si daca ai privirea de vultur.
DTP in Corel e cea mai periculoasa meserie din lume.
Aici e un forum de mac, si nu putem sa iti recomandam decit mac.
Deci ai batut la poarta gresita. Iar o scula profesionala sun 3000 de lei nu exista, desi constructorii se lauda ca da.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 19.06.06

Nu-mi sariti prea tare in cap. Am fost utilizator de mac destul de mult timp. Asta e… Unde lucrez acum nu vor sa ia un mac, pentru ca lucrarile vin pe PC. Am statie desktop, dar pentru ca mai continui sa lucrez si acasa ceea ce incep la munca, as vrea laptop. Si nu este rentabila varianta cu doua statii de lucru, datorita licentelor. Deci… Stiu ca e forum de mac, dar am vrut sa ma consult si cu alti colegi din breasla. Si da voi folosi monitorul extern la munca, iar pentru ceea ce imi ramane pentru acasa voi folosi monitorul laptopului. Plus de asta as putea folosi la munca monitorul laptopului pe post de ecran pentru unelte, si sa folosesc monitorul extern doar pt partea grafica. As vrea ca laptopul sa tina locul unitatii desktop. Stiu ca DTP-ul in corel e un sport extrem, dar altii (clientii) nu stiu, sau nu vor sa invete altceva. Din punctul meu de vedere daca ar disparea Corelul, as fi mai fericit smile. dar pana una alta…
Oricum multumesc pentru raspunsuri. O sa vad ce fac pana la urma.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.02.07

E fac DTP pe Laptop si e ok.
Care-i baiul?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești