Buna ziua,
Maine (sper) imi vine MacBook-ul (pe aceasta cale imi arat multumirea fata de firma NouMax) si doresc, asa cum am facut cu toate laptopurile pana acum, sa-mi criptez partitia /home, adica /Users pe Mac OS X.
Am cateva intrebari.
In primul rand intreb daca se poate pune /Users pe partitie separata. Daca da, cum? E ceva simplu de facut din installer? (E primul meu Mac).
In al doilea rand cum pot sa criptez partitia? Stiu ca Mac OS X are inclus FileVault dar nu stiu nimic despre el. Cum functioneaza si cat este de sigur? Ce alte softuri 3rd party exista? Am auzit despre TrueCrypt si despre PGP Whole Disk Encryption. Faza e ca eu vreau criptare doar la o partitie.
Se poate face encrypted swap? Daca da, cum? Stiu ca Mac OS X foloseste fisiere de swap, ca Windows, spre deosebire de modul traditional UNIX de a avea partitie speciala pentru swap.
Orice idee si sugestie este binevenita.
Multumesc.
Ca o intrebare aditionala. Eu provin din lumea UNIX. Stiu exact cat spatiu e nevoie pentru diverse partitii si cat sa las pentru /home, /opt, /var etc, dar Mac OS X e un pic mai special. Nu stiu cum sa-mi impart spatiul. Ma gandeam sa fac partitie separata si pentru Applications? Pot sa fac asa ceva?