probleme SpotLight sau Adobe ?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.12.07

am incadrat intrebarea urmatoare la aceasta categorie fiindca nu stiu care este exact sursa problemei mele : am niste documente pdf, deci scanate dintr-o carte; cu Adobe Acrobat Pro 9 le-am facut OCR (text recognition) pentru a putea sa le subliniez, sa le caut in amanunt etc.; daca dau in SpotLight cautare dupa anumite cuvinte, pe unele le gaseste in cadrul documentului, pe altele nu, vezi poza atasata : cuvantul “Gray” este gasit ultrarapid, dar “Cullen” care este 2 randuri mai la deal nu. care poate fi cauza, ceva idei ?
multumesc.

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

OCR-ul nu ti l-a facut 100%. Tu nu vezi, pentru ca in background este imaginea bitmap, dar selecteaza cateva randuri fa copy / paste intr-un document text si vei vedea. De aia nu-ti gaseste peste tot. Am incercat si eu asta cu o carte de 500 de pagini, pdf scanata.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

selecteaza ca un poza Cullen, da-i paste intr-un text si o sa vezi de fapt ce a OCR-it programul din cuvantul ala. Uneori L e luat ca I sau 1, alteori mai baga spatii intre litere etc.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pacat…credeam ca AcroPro e “the real thing”...ce ma bucuram eu… :(

Semnătură 

iPhone 5c

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

iti pun eu un text acum si-mi zici tu cate i-uri sunt, nu unde doar cate, apoi Acrobatul e prost. Eu unul folosesc (f rar) Readiris.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

chestia e ca am incercat cu pasajul respectiv…copy/paste perfect, fara greseli, ma rog, oricum este unul din fff putinele cuvinte pe care NU le gaseste, in general imi e de f mare folos. as mai avea inca o intrebare : ar trebui sa modific ceva la setari ? pentru a asigura o “recunoastere” a textului cat mai buna ?

Semnătură 

iPhone 5c