un amic vrea sa scape de urmatoarea jucarie, aproape neatinsa:
2.0 GHz Intel Core Duo
1 GB of DDR2 SDRAM
120 GB Hard Drive
Slot-loading SuperDrive (DVD+R DL/DVD+RW/CD-RW)
Sunt constient de diferentele intre cele 2 procesoare, din articolele gasite pe Gogule. Intrebarea mea la voi ar fi urmatoarea: exceptand pretul si referindu-ne doar la performante (tinand cont de faptul ca se pare ca Intel Core Duo este ceva mai lenes decat fratele lui - testele pe care le-am citit spun intre 8 si 30% in functie de ceea ce se ruleaza si de complexitate), dupa parerea voastra, merita achizitia? De precizat ar fi ca: preponderent va fi folosit ca si “centru multimedia” - muzica, filme si va fi legat la ceva TV LCD. In paralel, probabil va rula si Photoshop + torrente si aproape cu certitudine va primi un upgrade la 2G RAM.
Salut,
Eu am avut un model involuat, cel de 1.6 Ghz, tot Core Duo. II pusesem 1.25 Ram si Photoshopul mergea fain pe el. Vedea si HD 1080, din cite imi aduc aminte (chiar facusem un test cu un link dat de Altero, la vremea aia), dar cu drop frames (ce ma enerva la culme era ca in Windows sub BC le vedea bine-bine). Era ok pentru chestii lumesti: editare foto fara pretentii in Photoshop, paginare in Indesign, nu mai vorbesc de Office si internet. Ma gindesc insa ca un core 2 duo, SH, nu poate sa coste decit cu 1-3 milioane in plus, ceea ce ar insemna ca modelul amicului n-ar prea merita.
Rabdare si tutun, si un pic de atentie pe site-ul okazii.ro, pe softpedia sau chiar pe search-ul de pe net (asa am luat, de pilda, pentru o ruda, un MBP Santa Rosa cu 1000E). In Romania s-au inmultit macurile, si nu toate apar aici, pe Macuser.
In plus, se zvoneste ca Apple nu renunta la mac mini, ba dimpotriva. Asa ca… rabdare.
Nu o să poți să MKV HD 1080 decât cu hint-ul de drop în calitatea decodării pe care l-a dat STef…
Pai si pe Core 2 Duo cu chipset video Intel 950 de ex. tot nu poate vedea perfect 1080p (pe Macbook C2D 2,16 Intel 950 eu nu reusesc sa vad 1080p dar pot pe Macbook Pro Core Duo 2,16 cu placa video separata).
Ha, ha, ha… eu as da. E totusi un calculator bun, mic, silentios, cu posibilitati de upgrade. Succes.
Uite ceva de care vorbeam mai sus; win some… loose some: http://www.okazii.ro/catalog/8766648/Apple-Mac-Mini-1-83GHz-2x512MB-80GB.html
A, din cite stiu, poti face si upgrade de procesor, fara prea multe fasoane.