am primit acasa o instiintare de plata a unor sume de bani, pe care firma mea le-ar datora Societatii Romine de Radio ...
mi se pare aiurea si nu vreau sa platesc
si unte asa am dat de o petitie online unde isi mai spun si altii parerea despre acesta taxa
daca va intereseaza, click aici http://www.petitieonline.ro/petitie-p35002038.html
am primit si eu aceeasi hartie (apare pe la sfarsitul anului). am incercat cu avocati etc etc NIMIC suma este de 30 RON pe luna
ar trebui sa te lupti cu statul si e greu spre imposibil. acum daca te duci la cineva sa vb despre asta iti vor spune ca sigur daca ii votezi ei vor scoate taxa, deh suntem in campanie
as semna orice doar ca sa se schimbe ceva in tara asta.
in alta ordine de idei suntem tara cu cele mai multe taxe la persoanele juridice din lume, peste 1000!!!!! si cel mai mare numar de km de autostrada din lume si din univers (apropos cei 5 km din autostrada de vest s-au stricat, dureros spre plans)
este cumva o legislatie pentru taxa radio pentru streaming pe internet?
pentru ca streamingul il platesti in abonamentul de ...NET.
deci cum ar fi daca TOTI… ar refuza sa o plateasca pe motiv ca face streaming si ar iesi in strada…
:(
Probabil ca ar deveni platforma program pentru unii candidati….
Totusi…Viva la revolucion!
atita timp cit scrisorile astea nu vin recomandate, eu n-am primit nimic , astept sa mi se stringa datoria la ei si sa ma dea in judecata, hehe
Desi e o practica uzuala peste tot sa platesti pentru broadcastingul “national’, parerea mea este ca gunoiul care vine pe cele (de-acum) 3 canale nu merita nici un sfant.
Eu cand mi-am trecut contractul de la electrica pe numele meu, acum 9 ani, am semnat o declaratie ca nu folosesc TV, radio etc. Si astfel n-am platit niciodata taxa, desi cred ca multi de pe forum inca mai platesc in factura de curent tampenia aia.
Ar trebui sa fie la fel si pentru firme, nu?
Tampenia maxima e paragraful de dedesubt. Cum %@##$ sa “expire” o declaratie? Si ce e tampeia aia in care trebuie sa declari in fiecare an… Bai tata de birocratie…
Am primit si eu acea tampenie prin posta, si cu toate ca sediul social e la mine acasa (doar sediul, nu si punct de lucru), unde platesc deja o taxa ca pesoana fizica, ma obliga sa platesc taxa radio si pe persoana juridica pe aceiasi adresa, deci pentru acelasi aparat radio. In acea scrisoare care e facuta la o imprimanta e un cont care nu sunt sigur daca e al Companiei Radio, dar tre specificat ca e pentru ea cand transferi banii.
Parerea mea la cate Tzepe s-au dat in aceasta tara, asta e inca una. Sa ne unim si noi intr-un ceva sa tragem niste printuri la imprimanta, gasim adrese de firme mci si mari la Registrul si sa cerem o taxa gasim noi pentru ce, si asa scoatem cartea “Cum se face primul milion de Euro in Romanica”
eu nu am firma, dar ca persoana fizica am dat o declaratie la curent pe propria raspundere ca nu detin asemenea aparate(tv sau radio) si nu au mai trecut-o in factura urmatoare(este o declaratie standard care exista la electrica)
O porcărie ordinară în binecunoscutul model românesc de politică fiscală.
Din moment ce nu există in patrimoniul firmei aparate de emisie-recepție radio-tv nu văd baza pentru acestă impunere. Bineînteles că la baza acestei taxe stă tot o decizie a executivului (altă ordonanță votată intre 2 sprițuri). O altă taxă “pentru ca să mânce si gura lor ceva” indiferent de merit și utilitate. Fără schimbarea legislației nu cred să poată fi evitată plata.
Trăiesc deci… platesc.
Minunat