1 din 2
1
Ce tipuri de fisiere pot fi prezentate la tipografie?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.10.05

Ce tipuri de fisiere pot fi prezentate la tipografie? Sa presupunem ca realizez grafica la un pliant al firmei mele. In ce format trebuie dus la tipografie?

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
mindsoul - 18 Aprilie 2006 12:26 PM

Ce tipuri de fisiere pot fi prezentate la tipografie? Sa presupunem ca realizez grafica la un pliant al firmei mele. In ce format trebuie dus la tipografie?

cel mai bine e sa intrebi tipografia respectiva. in mod normal cam toate ar trebui sa accepte pdf, dar e posibil sa’ti accepte si indesign (pe langa fisierul .indd trebuie sa duci toate pozele si toate fonturile utilizate)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

sa nu uitam de quark… cam orice tipografie accepta quark (la fel, cu toate pozele si fontele necesare).

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

la tine, in italia, poate rezolvi elegant cu pdf wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

mersi, o sa ma interesez sa vad ce accepta, desi am vazut o coperta de pliant in .ai a unui grafic

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

e o lume foarte flexibila, depinde de la caz la caz (caz = provider = cel care preia documentul tau, pentru orice alte prelucrari ulterioare)

ps - ca un amanunt: eu de pilda, nu intreb pe cel care primeste lucrarea mea in ce format sa o furnizez, ci doar ii spun in ce format i-o pot livra eu… wink

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

inseamna ca se mai adapteaza si ei un pic la cerintele clinetului, vroiam doar sa stiu asa cam ce formate se folosesc

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
@lcor - 18 Aprilie 2006 12:33 PM
mindsoul - 18 Aprilie 2006 12:26 PM

cel mai bine e sa intrebi tipografia respectiva. in mod normal cam toate ar trebui sa accepte pdf, dar e posibil sa’ti accepte si indesign (pe langa fisierul .indd trebuie sa duci toate pozele si toate fonturile utilizate)

mi-ai zis pe messenger ca trebuie sa definesc bleed intre 0,3 cm si 0,5 cm, am inteles bine?
o alta chestie mi-au zis ca accepta fisiere .indesign pana la versinea 2.02(la tipografie) asa eu am 3.0, sau pdf, deci pana la urma am exportat in pdf,
meniul se vede aici: http://www.lignanoweb.com/menu_bar_nou2.pdf

are 10Mb.
va multumesc.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
mindsoul - 21 Aprilie 2006 08:33 AM

mi-ai zis pe messenger ca trebuie sa definesc bleed intre 0,3 cm si 0,5 cm, am inteles bine?
o alta chestie mi-au zis ca accepta fisiere .indesign pana la versinea 2.02(la tipografie) asa eu am 3.0, sau pdf, deci pana la urma am exportat in pdf,
meniul se vede aici: http://www.lignanoweb.com/menu_bar_nou2.pdf

l’am verificat, e ok. (asta inseamna ca daca l’ai aduce la mine ti’l pot tipari. dar stiu io ce cerinte au cei unde te duci tu? oricum afli de la ei cand il duci)
da, poti pune orice valoare, in principiu, pentru bleed, uzuale sunt valori cuprinse intre 3 si 5 mm. dar tu ai margini albe vad, deci nu e necesar bleed’ul, acesta e necesar cand ai elemente grafice care trebuie sa vina pana in marginea hartiei si atunci acestea trebuie prelungite peste marginea documentului pana la marginea bleed’ului.
intrebare: cum se finiseaza lucrarea? adica se capseaza (ca un caiet, de exemplu)? se tipareste fata/verso? intreb asta pentru ca in cazul in care arata ca o brosura atunci coloncifru (numerotarea paginilor) pe pagina din stanga vine la exterior iar pe cea din dreapta la interior. cam incomod pentru privitor.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

deci
am o masina de gaurit, am una de plastificat si am un fel de sarma, care se introduce in gauri se pasa si se inchide.
eu te-am intrebat chesti cu bleed pentru poster cu niste fotografii de el tot din meniu de dimensiune 50cmx70cm.
bine asta l-am pus sa vad ce mai puteti critica la el, sa mai refac, inca nu e definit 100%,
deci daca eu duc fisierul meu celalalt la tipografie o sa trebuiasca sa las respectivul bleed, oricum o sa las un margin de cel putin 1cm, asa ca nu cred ca o sa aiba probleme, dupa aia poster-ul asta o sa fie bagat in chenar si pus pe perete.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

l-am facut si pe nenea afisu
http://www.lignanoweb.com/bozza_ristorante_afis2.pdf
asta are 13mb pana se incarca…

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

la primul, sub poze, textele nu sunt aliniate niciunde.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

O SA MAI VINA RETUSAT,...
o sa pun si pe ala care va fi tiparit.

Semnătură 

[°!°]———>[°(°]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Printr-o fericita intamplare $-) , Pages-ul meu (manca’l'ar tata) a ajuns sa faca 3 fisiere pentru o tipografie. Sunt niste documente simple text cu ceva diagrame si un pic de shadow pe ici colo la text. L-am exportat cu save as pdf din print (Quartz al Tiger cred ca-i zice). Se vede perfect pe mac sau pc. N-am pregatit bleed sau orice altceva.

Intrebare: Pot avea surprize absolut neplacute? gen varza printata? Nu ma ocup eu cu relatia cu tipografia, si o sa le mai vad doar hartii, dar imi fac griji.
merci.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu e cazul…
bleed se lasa doar daca ai imagini sau alte elemente care se termina fix la margina paginii

iar daca ar fi probleme, tipografiile le semnaleaza inainte sa le printeze wink

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

tipografiile le semnaleaza inainte sa le printeze

unde asta dacule? in ce tara?

ca eu am intilnit tipografii care ziceau ” nu stiu domne, asta mi-ai dat asta am tiparit” cheese

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

1 din 2
1

‹‹ Dingbats fonts for mac (free)?      java ››