2 din 2
2
Ce tipuri de fisiere pot fi prezentate la tipografie?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

si? nu raminea cu tirajul tras? wink
ca de-aia are print, sa compare…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

HAHAHA. la ONGul asta la care lucrez am acceptat 15k de brosuri si pliante cu sigla “companiei” bulita pe coperta. (erau bulite doar la vreo 40% de fapt)

Sper sa n-aiba ce semnala. Io am dat print pe laser si pe jet, dar mai mult n-am ce face.

merci pentru liniste. grin wink

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
huk - 02 Mai 2006 10:48 PM

Printr-o fericita intamplare $-) , Pages-ul meu (manca’l'ar tata) a ajuns sa faca 3 fisiere pentru o tipografie. Sunt niste documente simple text cu ceva diagrame si un pic de shadow pe ici colo la text. L-am exportat cu save as pdf din print (Quartz al Tiger cred ca-i zice). Se vede perfect pe mac sau pc. N-am pregatit bleed sau orice altceva.

Intrebare: Pot avea surprize absolut neplacute? gen varza printata? Nu ma ocup eu cu relatia cu tipografia, si o sa le mai vad doar hartii, dar imi fac griji.
merci.

dacă ţi’ai analizat cu atenţie pedefeul şi ai ajuns la concluzia că e ok, nu poţi avea surprize. pentru o părere în plus, dacă ai instalat acrobatul 7, ai posibilitatea unui preflight.
rectific: poţi avea surprize, doar daca te’ai dus la o tipo “no name”, din cele cu preţ mic, si fără nici un standard de calitate. asta apropo de:

MaC® - 02 Mai 2006 11:05 PM

tipografiile le semnaleaza inainte sa le printeze

unde asta dacule? in ce tara?
ca eu am intilnit tipografii care ziceau ” nu stiu domne, asta mi-ai dat asta am tiparit” cheese

dragul meu mac®, pe plaiuri mioritice, de legendă şi de dor, există (câteva) tipografii care te intrebă daca aşa ai vrut tu în cazul in care observă ceva nelalocul lui. şi sunt altele care iţi cer un print pentru “BT”, şi daca apare ceva diferit de printul cu pricina, atunci eşti absolvit de orice vină
late: n’o să’ţi vină să crezi, dar există şi tipografii certificate iso 9001

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

sunt multe certificate, și sunt in continuă creștere…
in mod normal când se vede o greșeală se întreabă...

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Oradea
Macuser din: 24.11.05

la noi la tipografie daca doreste clientul in momentul cand incepe tiparirea poate sa fie prezent pentru a face unele modificari la culori daca printr-o intamplare nefasta nu este ceea ce doreste. dar va spun din experienta sunt destul de putin care fac asa ceva. mai mult firmele mari care au lucrat cu designer (autohton sau din strainatate) care vrea sa vada ceea ce conceput si nu altceva. in rest… rip.

Semnătură 

Fotografii pe http://www.flickr.com/photos/33459797@N05/

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
@lcor - 03 Mai 2006 04:15 AM

posibilitatea unui preflight.

test Ok. merci.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 13.10.05

Sunt fel si fel de tipografii!!!

Eu am dus odata la o tipografie o revista Pdf A5 24 de pagini 45MB
si nu a reusit sa-mi tipareasca Pdf-ul, si am fost nevoit sa listez eu
pe calc interiorul.

Cel mai mult ma enerveaza cand Ma duc la o tipografie si intreb:
“Pot sa va aduc lucrarea in format .indd sau .pdf”
Si mi se raspunde “imi pare rau, noi lucram cu Corel!!”

Dar sunt si tipografii respectabile, care itzi fac ceea ce le ceri.

Semnătură 

Ai probleme cu Macul? Trimite un PM
Depanare, Instalare, Configurare, Personalizare, Optimizare si Asistenta Tehnica.
Mac & PC, iPhone & iPodTouch

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

sunt tipografii - care nu au probleme cu fișierele, și sunt buticari-tipografi care strică tot…
pe care îi alegi… depinde numai de ce vrei să obții wink

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

@lcor
am sa ma prefac ca nu pricep ironia postului tau…
nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca eu ma balacesc prin baltile prin care sint tipografiile alea “no-name”
si da, n-o sa-ti vina sa crezi ca am mai fost si prin piscine si-am “inotat” prin apa curata…
atit.
ca si-asa sint off-topic

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

2 din 2
2

‹‹ Dingbats fonts for mac (free)?      java ››