... dupa cum ziceam noroc ca mi’am luat Mac, ca sa fac nefacute…
.. ma cam deranja un hard extern pe destop, am vrut sa’l scot, am reusit, dar nu le mai vedeam pe alea utile.. asa ca am luat’o de la inceput incercind sa gasesc eu chestii destepte… si am gasit pe net, urmatoarele comenzi…
chflags hidden ./folder
chflags nohidden ./folder
open ./folder
... aparent toate bune si frumoase, pana cand comenzile nu au functionat, sau ceva s’a intamplat, pentru ca acum in loc sa ascund foldere, am reusit sa fac si mai multe sa para.. drept pentru care am pe desktop inca un folder ” .DS-Store ” care nu vrea sa se stearga si se tot pune la loc, ba mai rau, in finder la numele meu, apar inca o multime de foldere ascunse care incep cu . (punct)... mi’am dat eu seama ca sunt de sistem, dar vreau sa le ascund la loc si nu mai stiu cum sa fac asta…
.. am rescris prima formula de ascuns folderele dot, dar nu vrea.. nici dupa restart.. nimic..
.. Ce pot face???
[ Modificat: 15 Noiembrie 2008 12:05 AM de aureld ]
.. in Terminal am scris urmatoarele: (tot gasite pe net)
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE
killall Finder
.. si a rezolvat problema, a ascuns la loc folderele de sistem…
(chiar incepe sa’mi placa HD extern de pe desktop de care vroiam sa scap, i’am cam dus dorul, nu mai vreau sa il ascund niciodata.. ca cine stie ce nefacute mai fac…)
Dacă vrei interfață grafică, sînt multe aplicații care fac asta (show/hide hidden folders), eu folosesc MainMenu (știe să facă și asta, dar și altele).
... ha ha ha… parca nici nu mai am curaj sa incerc ceva de frica sa nu stric, dar… daca nu strici si nu faci la loc, nu inveti, asa ca… multumesc pentru “interesul sugerat” Cattus Thraex ... ma apuc de download…
... ha ha ha… parca nici nu mai am curaj sa incerc ceva de frica sa nu stric, dar… daca nu strici si nu faci la loc, nu inveti, asa ca… multumesc pentru “interesul sugerat” Cattus Thraex ... ma apuc de download…
Te văd curajos și de bune moravuri, așa că la treabă. MainMenu este una dintre superbele aplicații gratuite care nu prea pot strica, e așa de bine făcută încît, chiar dacă apeși aiurea pe butoane, nu poate strica sistemul. Nu e singura, dar pe asta o folosesc eu.
... pai, omul o sa va spuna de fapt ce vroia, inca o data:
- nu’mi placea ca vedeam un hard extern pe desktop (mai precis de la Parallels Desktop), asa ca am incercat varianta Finder, dar aceasta ascunde toate hardurile interne si externe, nu are posibilitatea de a selecta numai unul pe care sa nu’l vezi…
... asa ca am cautat ceva mai complicat, care inainte de a’mi ascunde, mi’a umplut calculatorul de foldere de sistem, pe care nu mai stiam sa le ascund la loc… “am rezolvat pana la urma problema”, dar am si lasat acolo HD de la Parallels, pentru ca parca nu ma mai deranjeaza asa de tare, cu toate ca asi vrea sa nu’l mai vad, dar in acelasi timp sa’mi apara pe desktop orice alt HD extern pe care il atasez…
.. cam asta’i povestea..
.. si va multumesc pentru sugestii, am gasit de multe ori raspunsuri in forum, chiar daca aceste raspunsuri nu mi’au fost adresate mie, mi’au fost de un foarte mare folos…