da, asta e poporu’ român! mi-e ciuda că ajung sa ma obisnuiesc cu asta. Bucurestiul, de pilda, e sursa mea sigura si zilnica de stres. am ajuns sa detest sa mai dau cu ochii de românul din trafic, prefer sa merg pe jos si daca se poate sa evit aglomerarile urbane. sunt deja bolnav.
a nu se intelege ca am o problema punctuala cu mersul cu masina.
partea trista ca sunt mare parte oameni de-a locului care fac asta…
nu odata haladuind prin muntii patriei am intalnit si oameni care nu stiau ca locuiesc langa o pestera uriasa sau o cascada frumoasa…
Asta e, cand constiinta nu e treaza, te intrebi de ce fiul tau fuge de acasa si se intoarce la 25 de ani si taie toata padurea de pe langa casa in care a crescut ca sa isi ia Q7…
Chiar daca a crescut pana la 18 ani in mijlocul naturii
Si tot asa vezi tineri sau nu tocmai tineri venind din mijlocul oraselor cu bloace de beton cum incearca sa curete astfel de locuri si sa atraga atentia.
....
:(
partea trista ca sunt mare parte oameni de-a locului care fac asta…
[...]
....
:(
Filmul cu pricina îmi confirmă ceea ce începuse să mi se contureze de mult: spiritul sinucigaș al românilor. Îmi aduc aminte de un film dat mai prin primăvară, cînd mai fură inundații, unde țăranii unui sat ardelenesc erau înecați de propriile gunoaie aruncate pe malul rîului acum umflat de șuvoaie.
acum vin si eu si pun o intrebare…...va aduceti aminte de un reportaj la protv din vara asta ,in care aratau plajele noastre pline de gunoaie si resturi?si plajele bulgarilor care erau pline de romani si curate?ce credeti?romanu cind iese din tara lui devine subit un cetatean civilizat si cu bun simt?
ce credeti?romanu cind iese din tara lui devine subit un cetatean civilizat si cu bun simt?
Unii da. Ştii de ce? Pentru că acolo, afară, românul are o mică umbră de teamă: “dacă arunc hârtia pe jos şi mă prinde?” În ţară are certitudinea că nimeni nu-i face nimic, deci o aruncă fără griji. În România cea mai mare problemă este neaplicarea legii. De aia totul merge pe dos.
ce credeti?romanu cind iese din tara lui devine subit un cetatean civilizat si cu bun simt?
Unii da. Ştii de ce? Pentru că acolo, afară, românul are o mică umbră de teamă: “dacă arunc hârtia pe jos şi mă prinde?” În ţară are certitudinea că nimeni nu-i face nimic, deci o aruncă fără griji. În România cea mai mare problemă este neaplicarea legii. De aia totul merge pe dos.
Da, absolut de acord: acasă știe PRECIS că nimeni nu-i va face nimic. Ați văzut vreodată poliția ori alt organ similar amendînd pe cei care aruncă, să zicem, gunoaiele pe malul rîului sau la marginea șoselei sau…? Nu, niciodată, dacă o fac, o fac aleator și așa, la plezneală.
Acuma, Bulgaria nu e chiar cel mai bun exemplu, dar, oricum, e mult mai bine ca la noi la capitolul simț civic sau orice pe tema asta.
Acuma, Bulgaria nu e chiar cel mai bun exemplu, dar, oricum, e mult mai bine ca la noi la capitolul simț civic sau orice pe tema asta.
Bulgaria e un bun exemplu, tocmai pentru că nici acolo nu le face nimeni nimic şi toată lumea ştie asta, inclusiv românii plecaţi în voiaj. Diferenţa e că faţă de străini încercăm să ne dăm civilizaţi. Faţă de noi nu ne obosim. Pentru că ştim că nu are cine să ne judece, toţi sunt la fel. Suntem un popor care se urăşte pe sine. Asta explică mizeria etică în care înotăm cu toţii. Diferenţa e doar că unii înoată mai pe la margine…
[...]
Suntem un popor care se urăşte pe sine. Asta explică mizeria etică în care înotăm cu toţii. Diferenţa e doar că unii înoată mai pe la margine…
Da, mi-e teamă că ai dreptate, sîntem un popor care se urăște pe sine, eu ziceam că e un popor sinucigaș, căci numai așa poate fi un popor care-și aruncă fecalele pe marginea rîului din a cărui apă beau și ei și animalele lor.
În România, lucruri care ar trebui să revolte și PIETRELE, par normale și trec absolut neobservate. În timpul verii cam o dată pe săptămînă la mine în cartier (în centrul Bucureștiului, aproape de b-dul Dacia) se pun manele foarte tare ca la un concert în aer liber, se aruncă gunoaie, probabil știți și voi foarte bine cum e. Poliția nu se bagă deși mereu văd cîte o mașină de poliție în zonă. Însă, vă spun cu siguranță că eu dacă aș scoate niște boxe puternice în stradă și mi-aș pune, așa că am eu chef să ascult, niște simfonii de Brahms, sînt sigur că m-ar ridica sau amenda imediat, că ar fi tulburare a liniștii publice, nu?
nu te-ar amenda nimeni, stai linistit. Problema nu e ca sunt persecutati iubitorii de Brahms ci ca a disparut complet orice urma de simt social, de comunitate. Politia (ca si politicul, media etc) nu poate fi mai buna decat societatea care o genereaza si pe care o serveste. Asta e catastrofal pentru o natie.