7 din 8
7
traim in romania…
  [ Ignoră ]   [ # 91 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
Asti - 20 Noiembrie 2008 08:27 PM

Pana la urma, cele mai mari schimbari si la noi si prin alte parti s-au facut sub conducerea unor despoti luminati (Brancoveanu, Carol etc.)

Un despot e uşor de găsit. Problema e: cum îl luminăm?  cheese

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 92 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureeeeeesti !
Macuser din: 04.03.08

Hehe… poate cum era bancul ala cu securitatea si iepurasul - “Recunosc, sunt mistret!”

Semnătură 

Eu tin salamu’ in frigider, nu in playlist!

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 93 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Îmi pare rău, nu există despoţi luminaţi. E o invenţie. Carol I nu a fost un despot, ci un rege foarte… parlamentar! Care nu se băga în administraţie! Sau la guvernare. Sau la legi. Sau în presă! Brîncoveanu? Ce vorbiţi, ce anume ştiţi despre el în afara faptului că a fost martirizat? Păi, era atît de corupt, încît, după vorbele fiicei sale, era în stare să pună pungă lîngă pungă (cu bani) şi ar fi acoperit drumul de la Bucureşti la Stanbul! Cam de unde strîngea el bănuţii ăia? Din copaci? Iar despre Ştefan cel Mare, există şi acum legende fioroase în Polonia, atît era de crud! Vărsa, nene, la sînge nevinovat şi se-mpuia prin toate colţurile Moldovei, de le mergeau fulgii!
Democraţia îi scoate din minte pe toţi, tocmai pentru că e CEA MAI LENTĂ formă a organizării şi demnităţii sociale umane. Şi singura! Exemplul cu China e atît de nefericit, încît celui care ni l-a dat i-aş dori să fie, măcar un an, chinez în China, şi nu turist în China! Să vedeţi ce repede i-ar trece!
Dar faceţi comparaţia dintre, să zicem, România anului 1990 şi cea actuală. O să vedeţi ce departe ne-am dus, fără să prindem de ştire. Cum drepturile noastre au devenit mai evidente şi mai solide. Cum capacitatea noastră de a participa la viaţa socială e cu totul alta. Cum chiar demnitatea noastră, în calitate de cetăţeni europeni, s-a schimbat fundamental! De aia avem şi o privire atît de critică la adresa clasei politice. Şi e bine aşa.
Pe urmă, dacă e vorba de minorităţi şi majorităţi, sînt domenii în care majoritatea ar fi bine să nu se bage. De exemplu, în matematică. Degeaba vrea poporul ca 2+2 să facă 5. Sau degeaba crede măria sa poporul că un vodă e intangibil, chiar dacă se urcă băut la volan. Lucrurile sînt întotdeauna de fineţe. Uneori, binele se face de sus în jos (legi, amenzi, excepţii, facilităţi, obligaţii) şi educă mulţimea, alteori, de jos în sus (vot popular, greve, lobby) şi educă cu forţa minoritatea politică.

[ Ignoră ]   [ # 94 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07
iaru - 21 Noiembrie 2008 08:41 AM

Degeaba vrea poporul ca 2+2 să facă 5.

mai degraba, “boborul” vrea ca doi plus doi sa faca patru, nu trei cum ni se inoculeaza de sus ca ar face, ca asa ar fi in Europa, etc, etc ... cheese

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 95 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Young Shatterhand - 21 Noiembrie 2008 01:58 PM
iaru - 21 Noiembrie 2008 08:41 AM

Degeaba vrea poporul ca 2+2 să facă 5.

mai degraba, “boborul” vrea ca doi plus doi sa faca patru, nu trei cum ni se inoculeaza de sus ca ar face, ca asa ar fi in Europa, etc, etc ... cheese

Un contabil poate sa faca 2+2=5 raspberry (Deja mi-am luat glume de contabil si am devenit trist. Deh… facultatea…)
Pai tocmai poporul este de vina. Ori nu e multumit cu ce fac aia de sus, ori aia de sus (cum e cazul la noi) fac de capul lor dar poporului ii e mai comod sa sparga seminte.
Treaba revine celor putini interesati si cu inima buna care incearca sa nu lase totul sa se duca de rapa!
Si asa revenim la ceea ce dorea Synapse sa atraga atentia…
Sticlele alea (si nu numai) de unde vin ? Extraterestii ? Voodoo ? Nu cumva vin de la popor ? De la locanici ? Si eu mai arun o sticla sau un ambalaj ( stiu, foarte urat din partea mea…), dar eu fac asta in Bucurestiul meu jegos in care mi se iau bani fara voia mea, cica pentru unii care se presupune ca fac curat… Pai da nu e curat, unde e problema ? Dar totusi banii mi se iau…
Problema e acolo in munti, unde nu vine nici moartea sa faca curat, acolo unde nu prea ai de unde sa cumperi ca sa poti face gunoi, acolo eu nu am ajuns sa arunc sticle.
Din cand in cand mai merg si eu pe munte si nu am aruncat nici o data, nici macar un ambalaj de bomboana, pentru ca respec frumusestea naturii, si asa fac toti prietenii mei care merg pe munte. Ba chiar am strans in unele ocazii gunoaie si le-am pus pe foc si asta fac de fiecare data cand merg la pescuit (unde apropo, saptamana trecuta am stans si ars peste 50 de sticle PET pe Mostistea).
Bun, presupunem ca alti turisti (ascultatori de manele) arunca, dar acestia fiind preponderent din bucuresti nu prea cred eu ca merg ei pana acolo pentru un gratar. Atunci ramanem cu un sinur “suspect” - localnicii!
Pai cum mama masii sa fac eu curat la ei in casa daca nici ei nu isi fac ? Zona aia e monument al naturii daca nu ma insel, deci aducatoare de turisti, turisti care aduc bani, pai daca astia se decid sa nu mai vina si sa nu mai aduc bani… se duce naibii totul. Asa ca omenii si-o fac cu mana lor! Sa fie sanatosi si sa le multumim celor care au curajul si nervii sa faca curat dupa ei.

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 96 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

A’ propos de postul de mai sus. Aseara in statia de autobuz din apropiere de centrul orasului am vazut o faza impresionanta. Se da urmatoarea scena: un cos de gunoi supra plin, dadea pe afara, un copil cam de 12-13 ani vine sa arunce un ambalaj de napolitana sau asemanator si un pet de suc de 250 ml. Incearca sa puna si el hartia pe suprafata aia ultra convexa de gunoi care da pe afara, in fine o infige cumva acolo, evident murdarindu-se pe degete de gunoiul celorlalti in care erau inclusiv cotoare de mar - deci saliva, apoi incearca sa puna sticla pe cos, evident nu putea sta acolo pe suprafata bombata, dupa mai multe incercari o infige cu rasuciri in mormanul aproape compact de gunoi. Faza s-a terminat iar eu tot reflectez la educatia extrem de sanatoasa pe care a primit-o acel copil.  Daca nu exista agenti care sa amendeze oamenii care arunca ceva pe strada, macar sa se goleasca cosurile publice de mai mult de o data pe zi, cine mai vrea sa arunce la cos sa nu se simta mai umilit murdarindu-se pe maini decat ala care arunca pe jos.
O alta intrebare pentru cei mai umblati decat mine prin lumea asta, exista si la alte popoare obiceiul de a scuipa pe jos?

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 97 ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07
vromeo - 21 Noiembrie 2008 06:53 PM

Sticlele alea (si nu numai) de unde vin ? Extraterestii ? Voodoo ? Nu cumva vin de la popor ? De la locanici ? Si eu mai arun o sticla sau un ambalaj ( stiu, foarte urat din partea mea…), dar eu fac asta in Bucurestiul meu jegos in care mi se iau bani fara voia mea, cica pentru unii care se presupune ca fac curat…

Păi nici ei nu aruncă în Bucureşti, aruncă acolo la ei. Şi îţi garantez că şi ei au justificări şi raţionalizări ca şi tine despre motivele pentru care asta nu e aşa de rău.

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 98 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ai si tu dreptate, dar Bucurestiul nu e nici pe departe monument al naturii. Insa pesterile din vestul romaniei sunt unele din cele mai frumoase din europa stiam eu… Desi nu ma pasioneaza speologia, imi aduc aminte ca am coborat si eu in vre-o 2 acum mai multi ani.
Si daca gaseai vre-o 2-3-10 sticle era o treaba, dar tonele alea deja intrec masura… la propriu smile)

Ce nu inteleg eu, e ca de ce nu se ocupa careva cu colecatarea lor ? Stiu ca sunt firme care pentru ele, acele stice reprezinta o materie prima, repsectiv firmele specializate in reciclare, care repun astfel de deseuri in ciruclatie. Ar trebui implementat un soi de sistem buy-back, pentru ca noi atunci cand cumparam o sticla de cola de la magazin, producatoru si-a pus si pretul sticlei in pretul produsului. Ori daca el cumpara platicul din industria petroliera, il cumpara la un pret mult mai mare decat daca s-ar oferi o suma, sa zicem 10 bani (suma zic eu modica) pentru aceste sticle, cumparate de la populatie. Astfel oamenii nu le-ar mai arunca asa usor daca au valoare. Sau localnicii mai saraci ar strange aceste sticle si ar manca si ei o masa calda, sau, de ce nu, si-au lua o dacie raspberry
Banuiesc ca ai nostrii conducatori nu au acest cuvant in vocabular.

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 99 ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07

Socru-meu şi-a buşit maşina. Şi s-a gândit, că dacă tot o duce la service, să-i facă şi o altă aripă pe care a zgâriat-o mai demult şi care nu e pe asigurare. Devizul oficial era de 500 de lei, dar s-a înţeles cu mecanicul pe naşpa la 200. Restul era pe CASCO. Azi când s-a dus pe acolo s-a prins că mecanicul i-a pus o piesă veche şi puţin crăpată la loc, în loc de una nouă. A fost revoltat.“Ce nemernic, domnule! Asta e hoţie!” Nu o să încetez niciodată să mă mir în ce hal putem opera în ţara asta cu standarde duble. Se va face curat în momentul în care fiecare dintre noi vom înceta să facem murdar, pentru că a face mizerie e rău. Punct. Fără justificări, fără excepţii. Hoţia mare nu se va opri până nu se va opri hoţia mică. Mizeria mare nu se va opri până nu se va opri mizeria mică. Nu spun că e suficient, dar e necesar.

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 100 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08

Noi discutam aici despre a fi sau a nu fi civilizat. Că faci mizerie în București ori la munte, nu e nici o diferență. Și aici și acolo se găsește cineva care să sufere în urma mizeriei lăsate în urmă.

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 101 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07
Xanthrax - 21 Noiembrie 2008 08:42 PM

O alta intrebare pentru cei mai umblati decat mine prin lumea asta, exista si la alte popoare obiceiul de a scuipa pe jos?

vechi obicei : se mesteca frunze de betel si se scuipa pe jos- rezulta pete rosii pe trotuar. sunt “verii”  hindusi cheese .
ce-i drept, nu-i strâmb (  tongue wink ), la germani este normal să .... în fine flatulezi.

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 102 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Un contra exemplu e la irlandezi, in dublin era 300 euro amenda daca aruncai guma pe strada! Am vezut fix 3 lipite pe torutuar in 2 luni sedere.
Si stiti ce am mai patit iesind din bar la o tigara cu berea in mana ? Am fost instruit de politie sa imi las paharul de bere cu patratelul la de carton peste ea ca nu se atinge nimeni de ea… si asa afost !

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 103 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pfa… genial! Vin si eu acasa pe la 12 jumate si imi gasesc locul de parcare ocupat. Am parcat frumos in fata masinii si m-am dus acasa cu gandul ca de dim ma trezesc sa ii deblochez pe idiot.
Pe la 1 cand ma pregateam sa ma bag in pat, suna o alarma, ma uit pe geam si vad ca idiotu venise la masina. Deschid geamu si ii zic ca vin. Ma imbrac, cobor, si in loc de “dom’le imi cer scuze, nu am stiut ca e rezervat (platit) locul, el ma ia cu ce p**a mea ma blochezi tu pe mine.
Tupeu fantastic pe tip, ii explic ca nu sunt nici nevasta-sa nici ma-sa sa vb asa cu mine si el tot cu aia in gura… Ca de ce nu am parcat EU in alta parte, eu ii arat marcajele care delimiteaza locurile si ii zic ca locul e platit si conform legislatiei de la ora 10 seara, locul e proprietate privata, indiferent daca parchez la 10 sau la 5 dimineata, e locul meu. El ca de ce nu mi-am scris numarul cum au facut 2 din cei 30 de oamenii care parcam in aceasta parcare, eu ii explic ca nu e treaba mea din moment ce niste baieti de la primarie au delimitat clar locurile de parcare si ca numarul 21 imi revine mie… ma rog povestea dureaza vre-o 10 minute, in care tipul foarte smardoi se tot lua in gura cu mine in timp ce el era parca pe locul meu platit, si la sfarsit exclama, VAI! numai in romania se poate intampla asta. Cu alte cuvinte tot eu sunt de vina ca la 12 noapte el parcheaza in locul meu… foarte tare, nu credeti ?

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

[ Ignoră ]   [ # 104 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
vromeo - 22 Noiembrie 2008 07:08 AM

Pfa… genial! Vin si eu acasa pe la 12 jumate si imi gasesc locul de parcare ocupat.

Suni, ai contractul pregătit, vine repede mașina cu macara, i-o ridică silențios, i-o duce la cuca măcăii de unde pifanul o recuperează plătind mulți bani și tu o parchezi după aia pe locul tău liniștit.
http://www.lacaterinca.com/2007/11/26/locul-de-parcare-platit-si-cei-care-parcheaza-fara-drept-pe-el/

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 105 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Stiu, dar prefer sa nu o fac. A patit-o un prieten de-al meu, care dupa 2 ore de panica ca i-au furat masina si mers pe la politie, i-au zis ca defapt au ridicat-o astia.
Solutia perfecta e sa il lasi sa fiarba cam vre-o ora si dup-aia sa iesi alene din scara bluclui (sau casa, dupa caz) sa te faci ca vorbesti la telefon langa masina si sa te mai si uiti urat pe respectivul.
Daca comenteaza si nu te grabesti, intri frumos la loc in casa, il mai lasi 10 minute si sa vezi ce frumos isi cere scuze si,cred eu, ca o sa ii fie mereu invatatura de mine.

Semnătură 

Macbook Air 2010
Iphone 4G 32GB

7 din 8
7