iPod RockBox
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Si-a pus cineva firmware-ul RockBox pe iPod ? Cum merge ? Cat tine bateria ?

Pt. cine nu stie ce e RockBox si ce face: este un firmware care inlocuieste pe cel oficial din iPod (100% reversibil) si alte playere care este supercustomizabil. Stie sa play-eze MP3, Ogg Vorbis, AC3, AAC, Musepack, AIFF, ALAC, FLAC, Shorten, WAV, si Wavpack si le poate play-a fara pauze intre melodii, are si egalizator, DOOM & alte chestii frumoase. Si poti sa drag & drop melodiile pe iPod nu mai trebuie sa treci prin iTunes.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06

mi’as fi pus asa ceva pe ipod’ul nano daca suporta playback video. dar de aici rezulta ca nu poate. am urmarit ce’au facut cei ce dezvolta ipodlinux dar ma gandesc sa mai astept pana cand procedura nu va mai fi asa stufoasa (si ceva mai safe decat e acum pt ca facand asa ceva pierzi garantia apple)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Rockbox NU este Linux - e doar un firmware de play muzica & stuff si daca nu iti place ceva la el ii dai un restore la iPod si nu mai ramane nici o urma din el (din ceea ce zice la ei pe site).
Cica se lucreaza la partea de video. Un Nano oricum nu prea poate play-a filme din cauza procesorului incet.

Deci: cine incearca RockBox ? In functie de ce ziceti voi imi iau iPod au ba - am multe ogg-uri.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 14.03.06
psergiu - 19 Aprilie 2006 12:00 AM

Un Nano oricum nu prea poate play-a filme din cauza procesorului incet.

ia arunca un ochi aici. nu numai ca play’aza video dar poti juca si half-life (si doom) pe el.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.10.08

Mi-am pus eu Rockbox. Merge ca uns. Inca n-am descoperit toate chestiile pe care el poate face, insa pot sa va spun inca de acum ca una concluzie este evidenta “Apple sucks, Rockbox rocks”.
Mai ales ca shunteaza la boot firmware-ul original iPod, care mi-a facut numai belele si nervi saptamana trecuta.
Sincer, la cat de dezamagit sunt de “apple support and service” (qvasiinexistente si paraineficiente), sper ca urmatorul update de firmware sa nu fie de la v1.3.1 la v1.4, ci sa fie de la v1.3.1 la Rockbox 3.0.

Un sfat urbi et orbi: investiti in extinderea de garantie, altfel, daca vi se strica ceva, sunteti mancati.