Bună. Am și eu două întrebări :
1. Folosind AppleJack auto restart am observat la un moment dat, când repara permisiile că zice : Workaround Bonjour Unknown error Done -0-. De 2 ori. Ce-o fi, e de rău ?
2. Voi când reparați permisiile cu DiskUtility, pe care iconiță de HDD faceți asta : pe cea de sus, sau pe următoarea ? Și de ce sunt două ? Eu am un singur HDD, cu un singur user.
Mulțumesc.
Cand repari permisiile cu Disk Utility, selectezi icoana partitiei (chiar daca este una singura - de fapt sunt 2, prima este rezervata pentru EFI si este ascunsa - de aeea vezi in consola ca volumul tau de sistem este numit Disk0s2). Icoana partitiei este cea inclusa in icoana harddiscului (deci “HDD” in cazul tau).
Dragă Dacu,
Omul cred că întreabă pe care din astea (vezi foto) să repare permisiile. Și eu m-am întrebat de cîteva ori pe care s-o selectez. Merge fiecare din ele selectată și de fiecare dată o fac la întîmplare.
Merci
Eu credeam ca am fost destul de clar. Am zis ca “...(“HDD” in cazul tau)” adica al lui. Doar un singur volum de acolo se numeste HDD (e drept, am gresit in graba si am capitalizat tot numele, el l-a numit “Hdd”). Deci selectata icoana a doua, cea de jos, care inseamna partitia pe care este sistemul si apoi click pe “Repair Disk Permissions”.
daca ai fi avut hardul partitionat, ai fi vazut ce se intimpla
repair permission nu se face decit pe partitia/hardul care contine sistem de operare - logic
Multumesc tuturor. Dupa cum spune si Artistul, eu intrebam care din cele doua. Cea de a 2a am priceput ca este cum ar fi partitia “C” de la win… Chestia e ca tot nu pricep de ce se pot repara permisiile si pe prima iconita ?
prima icoana e hardul
a doua icoana, e partitia care contine sistemul
daca partitionezi tu hardul, nu vei putea faca reparare decit la partitia care are sistem
xanthrax a spus ceva in primul post - probabil ai trecut cu vederea
in tot cazul, e normal sa fie asa - deci, e de bine
daca la final, totul e ok - asta e ceea ce conteaza
pentru chestiile grave, exista toolsuri mai precise
dar numai la nevoie - e ca la medicina: Primum non nocere
daca la final, totul e ok - asta e ceea ce conteaza
pentru chestiile grave, exista toolsuri mai precise
dar numai la nevoie - e ca la medicina: Primum non nocere
Într-adevăr, la sfârşit zice că totul este în regulă, dar am zis să întreb că nu sunt prea mare cunoscător, iar un mesaj care conţine “error” în el te pune pe gânduri. Oricum, mulţumesc.