1 din 2
1
profilul mac-userului
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: bucharest
Macuser din: 05.04.06

sal,

nu stiu daca s-a mai discutat chestia asta, dar daca ati avea rabdarea,  bunavointa si placerea pentru un studiu scolar, sociologic, referitor la diferentele intre un utilizator obisnuit (de calculator pe platforma windows) si un utilizator al unui produs gen apple.

discutia este mult mai larga legata de diferentele tehnice si de design ale celor 2 tipuri de calculatoare, dar daca fiecare dintre voi ar putea sa aduca un argument in favoarea/defavoarea apple ar fi ok, pentru conturarea unui profil psihologic al unui astfel de utilizator

multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

hmmmm
nu cred ca vream sa deschidem iar un flame aici…
am avut asa razboi, este unul in derulare pe softpedia
material informativ, exista cit vrei tu
smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti, Pta Chibrit
Macuser din: 15.10.08

pai…profilul ar fi ...destept, frumos si cu bani…ahhh…era sa uit ...si modest :D

Semnătură 

iPhone 3GS 16Gb(4.0.1)
iPad 16Gb (3.2.1)
Macbook 2.0 Ghz , Aluminium

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

eu zic ca e lesne de inteles ce se intampla in comunitatea macuser-ilor smile
si anume:

1. fiind un hardware atat de restrans (platforma mac), help-ul vine mai usor (din partea comunitatii) deci bubele sunt mai usor de depistat si remediat
2. in genere se invarte in jurul lumii cu bani (uneori fara). Recunoastem, costa achizitia si intretinerea insa tinem mai mult la principiu decat la suma (raportul calitate/bani/customer support/troubleshoot este demn de luat in vedere)
3. pe partea de productie (audio/foto/video) exceleaza. Orice ar spune “neinitiatii” sau “dezertorii”, treaba se face mai placut, mai usor si mai repede pe mac
4. face bine la sufet (aici ma refer la satisfactia mea ca utilizator in principal) sa lucrezi pe o platforma inchegata si sa zicem “preferentiala”. Softuri sunt destule (daca stii unde sa cauti si ce mai exact), simple si la obiect. Fara briz brizuri si spamware.
5. vizual vorbind, daca ai citit atent o sa deduci punctul apropos de design.  Totul incepe de la Mac OSX Leopard sa zicem si sfarseste cu cele 2 porturi USB amplasate lateral, mascat pe tastatura (finetz-uri ce mai)

spor la proiect (nu uita sa creditezi forum-ul la sursa de informatii raspberry )

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
leo - 17 Noiembrie 2008 10:53 PM

sal,

nu stiu daca s-a mai discutat chestia asta, dar daca ati avea rabdarea,  bunavointa si placerea pentru un studiu scolar, sociologic, referitor la diferentele intre un utilizator obisnuit (de calculator pe platforma windows) si un utilizator al unui produs gen apple.

discutia este mult mai larga legata de diferentele tehnice si de design ale celor 2 tipuri de calculatoare, dar daca fiecare dintre voi ar putea sa aduca un argument in favoarea/defavoarea apple ar fi ok, pentru conturarea unui profil psihologic al unui astfel de utilizator

multumesc!

Cui i-ar folosi asta? Poate departamentului de marketing de la Cupertino, nouă nu văd cum.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

pai am si mentionat ca e in scop didactic si cine are placerea si bunavointa, etc etc….
ati participat vreodata la focus grupuri in care sa va intrebe despre un anumit produs(exemplu ape minerale sau ciocolata)
e de asta imi trebuie parerile voastre
pentru a face un ghid de interviu
daca cineva v-ar invita vreodata la un focus grup, angajati probabil de cupertino,daca vrei, moderatorul va trebui sa va puna intrebarile conform unui ghid de interviu(ar trebui sa se documenteze inainte sa stie cu ce se maninca…)

in concluzie cine vrea sa isi spuna parerea e bine venit, cine doreste un cistig personal din exprimarea unei simple pareri, ma tem ca spre deosebire de o societate de cercetare de piata, eu nu va pot plati…

pot doar,

decit,

sa va multumesc anticipat!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

‘decit’ sa poti ca sa ne multumesti ar trebui sa fii mai precis
spui nu stii daca s-a discutat acest lucru - dar ai cautat undeva?
cred ca s-a batut destula moneda pe comparatii fara obiect, chestii de genul - e mai bine sa ai o basculanta sau un ferrari?...

precizeaza-ne macar scopul didactic - la ce te-ai gindit?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

am scris, dar nu stiu daca am fost destul de clar
trebuie sa fac un ghid de interviu(asa cum se face de un moderator de focus-grupuri) pentru niste utilizatori ai unor produse de nisa(am ales apple)
ce au acesti utilizatori diferit fata de un utilizator obisnuit
particularitatile acestor utilizatori

cam asta ar fi ideea…
asa ca si utilizator al produselor apple si ca si cititor al macuserului as avea ceva idee, dar ma interesa si parerilor voastre, poate ca mi mi-a scapat ceva…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 02.06.08

Apreciaza calitatea mai mult decat media si nu vad nici o problema in a plati ca sa o aiba.
Le place expresso-ul bine facut si muzica clasica.
Le place sa se concentreze pe ce au efectiv de facut decat sa se piarda in alte treburi colaterale.
Le place simplitatea, eficienta si productivitatea.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

... și sunt mult mai calmi și liniștiți decât “windozarii”. Am observat asta la toți switcherii de pe forum. La început boscorodeau, insultau - după ce s-au familiarizat cu mac-ul au devenit macuseri model.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
psergiu - 18 Noiembrie 2008 06:05 PM

... și sunt mult mai calmi și liniștiți decât “windozarii”. Am observat asta la toți switcherii de pe forum. La început boscorodeau, insultau - după ce s-au familiarizat cu mac-ul au devenit macuseri model.

se pare ca e mai ieftin un mac decat o vacanta in amsterdam.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06
psergiu - 18 Noiembrie 2008 06:05 PM

Asta pt ca au fost ajutati acolo unde ei nu stiau, si chiar daca au mai luat cate o castana in gluma au apreciat ajutorul.
Cum poti sa insulti pe cineva care te ajuta? ... simplu ... aveam acu ceva vreme un DJ prin forum smile

On topic: ca sa inveti un lucru nou iti trebuie ceva ambitie, perseverenta si mai ales timp… si cum in viata ai timp doar pentru ceea ce vrei… un macuser (fost windozar) se caracterizeaza prin faptul ca a vrut mai mult sau altceva decat majoritatea.
Nu sunt mai destepti, nu sunt mai prosti doar ca au vrut sa invete si alt SO, si spre norocul lor au avut parte de mult suport din partea altora la fel ca ei.
Nu cred ca au mai multi bani decat media (la fel de macuser e si cel cu un G3 ca si cel cu Macbook Pro ultima generatie) si nu cred ca sunt snobi.
Si ca sa intelegi ce i-a determinat pe unii “sa plateasca atat de mult” pe o masina ... ia d-aci:

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/3569/
http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/85/

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Black Mesa
Macuser din: 02.05.08

Sunt doar turist pe osx si ii recunosc valoarea care o are, insa doar in nisa lui si in conditiile ideale prezentate de unii din adeptii lui. Asa ca draga leo ca sa ai si partea a doua a sondajului iti zic si eu cate ceva despre un windows user(windouzari suna prea urat). Am sa ma rezum doar la pro-uri :D in acest post.
    Nu toti windows-userii sunt cum ii voi descrie eu insa cei mai educati cat de cat in alte it-ului(cum de altfel si pe acest forum cam toti sunt cunoscatori in acest sens). Pai sunt adepti ai flexibiliatii hardware; doresc a alege cel mai high-end hardware si cei mai entuziasti dintre acestia vor sa detina ce e mai nou in materie de IT.  Tot acestia vor compatibilitate deplina cu orice soft profesional/entertainment de pe planeta asta fara sa fie nevoie de “masini” diferite. Din aceste doua puncte de vedere sunt niste useri care apreciaza calitatea si care nu vor sa faca compromisuri de nici un fel pentru a o obtine. Ca sa extind un windows user cred eu se bucura de cel mai bun raport calitate/pret/experienta(fie ea profesionala sau de entertainment). Iar datorita versatilitatii unui non-OSX-PC acest raport, care este relativ pentru fiecare, are, logic, cea mai mare sansa de a se implini.

[ Modificat: 19 Noiembrie 2008 03:59 AM de companyofheroes ]
 Semnătură 

“Every man needs the whorehouse and the inn.”

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08
companyofheroes - 19 Noiembrie 2008 03:54 AM

Tot acestia vor compatibilitate deplina cu orice soft profesional/entertainment de pe planeta asta fara sa fie nevoie de “masini” diferite.

Fraza asta nu prea are sens.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

un macuser nu o sa fie niciodata atat de retardat incat sa faca astfel de afirmatii din dorinta de a crea flame-uri. flame-uri care sa-i aduca trafic, awerness si care, in final, se transforma in bani de o bere. daca totusi le-ar face, tonul glumet ar fi evident. de ce? pentru ca nu-i pasa. ei cu ei, noi cu noi! smile de cele mai multe ori, macuserul a venit din mediul windows si vorbeste din experienta atunci cand isi explica switch-ul. hater-ul, de obicei a folosit un mac cca 2-3 minute si s-a enervat ca nu a gasit butonul de start si din aceasta cauza a decretat ca osx suge.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07
leo - 17 Noiembrie 2008 10:53 PM

daca fiecare dintre voi ar putea sa aduca un argument in favoarea/defavoarea apple ar fi ok, pentru conturarea unui profil psihologic al unui astfel de utilizator

Argumentele pro/contra Apple nu cred c-ar servi la creionarea foarte clară a portretului psihologic al utilizatorului…

Semnătură 

The Day Is My Enemy

1 din 2
1

‹‹ Apple Store in Louvre??      hmmXVI.... ››