Corel Photo-Paint X4 si Corel Draw pe sistemele Mac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 17.02.08

Buna seara tuturor MacUseri-lor

As dori sa ma adresez cunoscatorilor de Corel Draw si implicit Corel Photo Paint X4 sau X3 in vederea achizitionarii unui sistem Mac, am nevoie de el pentru prelucrarea foto in Corel (colaje foto , grafica vectoriala) si in general chestii dragute care lucreaza cu fisiere foto (fotografii) de 20-40 de Mega Pixeli (20-40 de Mb/imagine).
Printre voi banuiesc ca se afla cunoscatori ai Corel-ului, dtp-isti,  care ma pot sfatui cat se poate de “la subiect” fara a-mi recomanda cine stie ce Mac Pro-uri cu 8 nuclee si 10 gb de memorie RAM care costa o avere iar pretul nu este justificat pentru nevoile-mi personale.
In speranta ca m-am facut destul de bine inteles astept raspunsurile, recomandarile si experientele voastre in ceea ce priveste subiectul de mai sus

Multumesc
Blana

Semnătură 

:.
Mac d’ala mic - Intel Core Duo 1.83 GHz - 2 GB
iPhone 8G - Din nastere cu 1.1.4

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

de la corel 12 in colo nu mai exista versiune de mac, asa ca ori folosesti adobe ori ramai pe pc. mai e si varianta crossover/virtualizare dar nu crd ca are rost.. :|

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Pe scurt : Uita de orice Corel pe Mac..

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

Hmm , Nasol - Iar pentru corel 12 cam ce recomandati ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.10.07

De ce nu au mai dezvoltat cei de la Corel si verisuni ptr mac?

Semnătură 

MacBook Pro retina i7, 2.7 16 gb RAM, 512 SSD
MacBook Pro mid 2007, 4 gb RAM
iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Nu s-a vândut. Corel Draw e un program gândit pentru Windows iar versiunea de Mac arăta din plin asta.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07
Sir. Blana - 18 Noiembrie 2008 02:14 AM

Hmm , Nasol - Iar pentru corel 12 cam ce recomandati ?

crd ca nu m am facut inteles, versiunea 11 e ultima de mac de la 12 in colo numai pt pc

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie

Urat , foarte urat ceea ce cetesc eu pe aici.

Lucrez in Corel de peste 9 ani, il cunosc de la primele lui versiuni de cand era mic mic mic , iar acuma sunt pentru prima oara dezamagit de el pentru simplu fapt ca nu au vrut sa faca si o versiune X4 pentru Mac. Sa trec pe Photoshop mi se pare foarte greu fara unu tutore langa mine. Momentan lucrez pe o masina cu “fereastra” instalata pe el , Intel Core 2 Duo de 2,4 , 4 giga de ram si hdd-uri super ‘shukare”, dar la ce folos “fereastra” cand ea imi crapa daca deschid mai mult de 6 fotografii de 40 de Megapixeli simultan pentru prelucrare , si atunci logic trebe sa trec pe mac si sa ma apuc de Photoshop :(.

Mac is THE BEST - dar de data asta am dat-o in bara..

Blana here smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

deh… daca ai fi prins valul, ai fi trecut de mult in alta barca
dar nu cu photoshop trebuie sa-ti faci temele, illustrator e mult mai frumos, dupa ce o sa-l descoperi smile
daca ai atita experienta in corel, sigur nu-ti va fi greu

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
dacuBurebista - 18 Noiembrie 2008 02:48 AM

dar nu cu photoshop trebuie sa-ti faci temele, illustrator e mult mai frumos, dupa ce o sa-l descoperi smile

SirBlana zicea de prelucrare de poze, adică partea de PhotoPaint din suita Corel.
Când mă gândesc că şi eu am început cu PhotoPaint… şi Photoshop mi se părea aşa de ciudat! smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

colaje si grafica vectoriala…
hmmm - am vazut la cineva o revista de 12 pagini lucrata in photoshop

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 27.11.07
dacuBurebista - 18 Noiembrie 2008 03:02 AM

colaje si grafica vectoriala…
hmmm - am vazut la cineva o revista de 12 pagini lucrata in photoshop

Eu am văzut o revistă auto de 48 de pagini făcută în Photoshop. Și asta pentru că oamenii nu știau decât Photoshop.
Și m-aduc aminte că am făcut primul număr de Oblique Magazine făcut în întregime în Corel.

Frumos, nu?! wink

Semnătură 

...

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Sir. Blana - 18 Noiembrie 2008 02:41 AM

Urat , foarte urat ceea ce cetesc eu pe aici.

[...]

Fiecare platformă și fiecare aplicație are șpilul și frumusețea ei. De vreme ce Corel mac version s-a oprit la 11, e clar ce ai de făcut: ori rămîi pe Windows, ori treci la altă aplicație pe mac.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Să vezi ce frumos e să deschizi 25 de fotografii majoritatea pe la 60 Mb in Photoshop şi masina ta să zburde cu ele - nu mai vorbesc de fisiere de 7-800 Mb - PSDuri evident cu layere etc. Să mai povestim de PS date din Indisign de cate 7-800 Mg distilate într-un minut .. poate două.
Şi eu am lucrat 12 ani in Corel Draw (e adevarat ca şi cu Photoshop - nu prea am inghiţit Photopaintul) şi acum sunt superfericit ca pot lucra în linişte şi pace pe Mac.
E adevarat ca n-am reuşit să scap de corel pentru că sunt încă destui cu care lucrez care importă PDFurile în Corel şi se plâng ca nu le-am dat fonturi etc ... pentru acestia am o un Win în Parallels şi e onorabil.
Şi mie mi-a fost destul de greu să trec la Illustrator chiar dacă nu-mi era străin era altceva. Cea mai fericita transformare să zic aşa în modul meu de lucru este cea legată de Indesign care îţi uşurează munca şi ţie şi maşinii - ceea ce nu se poate spune despre Corel Draw care îngenuncheaza mşina de la un punct în sus. Cel mai greu este cân fac layouturi pentru Sign ... aici tre sa mai lucrez - imi lipsesc cateva instrumente din corel cel mai important fiind Dimension Tool caruia nu i-am gasit inca un corespondent in Ill. Şi multe altele.

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!