Parallels - foarte lent
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.05.08

Stiu ca poate par stupid dar am instalat Parallels pe macbook-ul meu, am pus WIndows (din pacate am ceva obligatoriu de lucrat si nu functioneaza decat in windows) dar surpriza. Windows-ul de-abia se misca si nu mai pun la socoteala ca si Mac-ul se blocheaza. Stie cineva de ce? E de la capacitatea de RAM (1GB) sau este altceva?

Si inca ceva daca tot va irosesc timpul. Am niste nenorocite de fisiere Corel si tb sa lucrez in ele. Am pus Windows-ul, am instalat Corel, am copiat fisierele mele veachi intr-un folder si hai la lucru. Dau open si…...CIUCIU. Se deschide o pagina alba. Vreo idee? Sau stie cineva cum naiba pot deschide si prelucra fisierele astea pe un mac?

Va multumesc anticipat.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Cât RAM ai alocat maşinii virtuale cu Windows? Încearcă să-i aloci ceva mai mult, mai ales dacă vrei să lucrezi în Corel. El se va mişca oricum ceva mai lent decât dacă ar fi instalat nativ. De asemenea, verifică să fie activat Intel VT-x pentru maşina virtuală. În cazul extrem, încearcă de exemplu cu VirtualBox, mie unuia mi s-a părut mai rapid decât Parallels.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

1GB RAM e cam putin… esti la limita de jos; practic ii lasi lui OS X numai 512 RAM, ceea ce e foarte putin.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Ce sistem ai?Tiger sau Leopard?Oricum ai prea putina memorie,eu folosesc un windows virtual la servici dar pentru o aplicatie scrisa in explorer,i-am dar 256ram la windows

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Pune tu 2 GB RAM si va fi OK. Hai, ca nu-i scump deloc.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 09.05.08

Va multumesc ptr ajutorul prompt. Deja am luat decizia sa fac un upgrade la 2GB. Sper sa nu mai am probleme.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Afumati / Ilfov
Macuser din: 30.11.07
muadib - 18 Noiembrie 2008 06:16 PM

Stiu ca poate par stupid dar am instalat Parallels pe macbook-ul meu, am pus WIndows (din pacate am ceva obligatoriu de lucrat si nu functioneaza decat in windows) dar surpriza. Windows-ul de-abia se misca si nu mai pun la socoteala ca si Mac-ul se blocheaza. Stie cineva de ce? E de la capacitatea de RAM (1GB) sau este altceva?

cred ca si dimensiunea partitiei conteaza(http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/13951/), si poate intr-un fel sa influenteze viteza sistemului.

la corel nu pricep…

Semnătură 

lucrurile nu sunt greu de facut;greu e sa te pui in pozitia de a le face”~Constantin Brancusi

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 18.05.07

Mie mi-a mers foarte bine Parallels 3 cu 1GB de RAM în total, pe Mini la 1.66; inclusiv DirectX (mă rog pentru chestii simpliste, dar oricum mergea)
Cumva este vorba de Parallels 4? Fin’că... s-ar putea să nu fii singurul: http://www.theregister.co.uk/2008/11/24/parallels_four_users_angry/

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Păi de-aia am şi întrebat din prima de RAM, eu am folosit bine-mersi Parallels pe un Mac Mini cu 1 GB RAM şi a mers ok. Maşinii virtuale îi dădeam 192 sau 256 MB RAM; e drept că n-aveam de-a face cu Corel însă.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines