vrei sa spui ca atunci cind instalezi ceva iti apare o fereastra care te intreaba “are you sure that you want to really install this trojan”
glumesc, but seriously, cum poti fi sigur ca ceea ce instalezi este ok?
unul dintre motivele pentru care mi-am luat mac este ca ma saturasem sa mi se tot
busheasca sistemul de operare (desi, ca un user cu destula experienta pe WIN, primul
lucru pe care il faceam era sa imi instalez un antivirus)
bine, pe Mac nu sint virusi propriu-zis insa trojan-ii astia ce iti fac?
vrei sa spui ca atunci cind instalezi ceva iti apare o fereastra care te intreaba “are you sure that you want to really install this trojan”
Da. Trebuie să bagi parola de administrator ca să continue. Fără glumă.
Numai că în loc de “trojan” scrie “program scump furat de pe warezuri” sau “așa-zis codec video pentru văzut filmulețe XXX”. Cât timp iei programele doar de unde trebuie și ești conștient că singurii codeci ce trebuie instalați sunt Perian și WM Components - nu vei avea probleme. De asemenea nu da drumul la serverul de VNC accesibil de oriunde din internet.
Eu unul folosesc antivirus (ClamXav) doar pentru că mă obligă politica firmei unde lucrez.
Ai dreptate: n-o sa beleasca ochii, o sa beleasca altceva. Pai iWork e trial pe Apple. Serialul, ce sa mai zic… Nu, ei il iau de pe PB. Se stie ca e troienit dar 2000 de oameni trag permanent. Prea bine!
Apple are acum o problema. iata cea mai simpla cale de a deschide usa zavorita: utilizatorul lacom ingaduie penetrarea sistemului.
E clar ca trebuie un supliment de aparare a acestei zone, care sa decripteze exact mesajul troian. Si sa-i puna piedica.