10 din 13
10
Virusi?!
  [ Ignoră ]   [ # 136 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

mda, urmează o secţiune de “viruşi” pe macuser.ro, că tot se discută aprins despre secţiuni. Apple ar trebui să se mişte repede…

[ Ignoră ]   [ # 137 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

eu tot raman la parerea ca sunt reclame gratuite la iwork si cs4.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 138 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

măi să fie! tot Intego a găsit “mizeria”... nț, nț, nț...
(pe 22 anunță “A” și doar 4 zile mai tîrziu iaca și “B”-ul…)
Păi să purcedem repede la a cumpăra antivirusu’ minune! E evident de unde, nu??  wink

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 139 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

asta ziceam si eu,pana nu vad eu sistemul meu afectat nu cred nimic.
daca imi aduc aminte bine am vazut aici pe forum o discutie in care se recomanda un antivirus pt mac.
dintre toate intego era nerecomandat pt ca sistemul arata mai rau dupa scanare decat inainte…

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 140 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Mda, ce ma impresioneaza pe mine e ca Intego estimeaza deja numarul de downloaduri pentru programul infectat care este, bineinteles, egal cu numarul de calculatoare infectate, chiar si mai mare. Poate au contract cu PirateBay sa le dea exact numarul de IPuri unice care au descarcat torrentul, si apoi retele de monitorizare ca sa vada cati au folosit efectiv torrentul si l-au descarcat pana la capat…

Eu astept sa vad raportul prin care un DDoS cu 4 milioane de macuri a blocat nustiu ce retea guvernamentala…

Go Intego! Go Intego! Go Intego! [hula hop dancing]

P.S. Ati vazut poza? Crack Intel vrea parola de admin sa-ti genereze un serial. Si cel care imparte fluturasi in cutiile postale vrea numarului cardului si CIVul ca sa fie sigur ca nimereste fanta din usa…

[ Modificat: 30 Ianuarie 2009 08:16 AM de huk ]
 Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 141 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Acuma ce să zic - cine întreabă de viruși de mac înseamnă că e pirat softaware și ca buni cetățeni trebuie să-i trimitem mascații de la BSA la el acasă să-i spargă ușa, să-i confiște mac-ul și să-l bage în dubă. grin

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 142 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

De pe vremea cand cautam crack uri pe torenti pt jocuri ca sa nu am cd-ul cu pricina mereu in unitate stiu ca 9 din 10 crack uri erau virusi si troieni.
Acum daca bagi parola cu mana ta la un “crack” pt un soft adobe de 10000ron cred ca toti stim raspunsul la intrebarea:
Au mac-urile probleme sau utilizatorii sunt de vina?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 143 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

În cazul ăsta, ne apropiem periculos de mult de mediul windows. Or,tocmai aici era bucuria noastră. Acum, programatorii de la apple ar trebui să gîndească o apărare inteligentă!

După cum spunea cineva: However, any computer can be infected if someone opens the door.

[ Ignoră ]   [ # 144 ]
RankRankRank
Member
Din: Black Mesa
Macuser din: 02.05.08

Fiti fara grija… daca se ingroasa gluma, cei de la Kaspesky,Avira,Symantec,Comodo,Eset si multi altii abia asteapta sa va vanda antivirusi.

Semnătură 

“Every man needs the whorehouse and the inn.”

[ Ignoră ]   [ # 145 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07

Dar asta este ideea, să nu se ajungă acolo

[ Ignoră ]   [ # 146 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Exact: NU VREAU ANTIVIRUS PE MAC!

[ Ignoră ]   [ # 147 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nici eu

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 148 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deocamdată, mecanismul e ăsta. Acunzi troianul într-un executabil care, musai, trebuie să interogheze sistemul. I-ai dat parola, te-a făcut. Totuşi, şi aici există o salvare, cu unul dintre cele mai deştepte softuleţe de mac: Little Snitch. Chiar dacă sistemul e păcălit, poarta deschisă către site-ul păcătos e detectată corect, iar LS indică exact ce adresă e accesată din interior. Atunci poţi vedea că nu Adobe sau Apple sînt vizate, ci nişte adrese tare naşparlii. Şi îl poate bloca. Cum ar veni, ai troian, dar nu poate să mişte-n front. E cam puţin, după părerea mea, pentru că nimeni nu se uită. Ar trebui ca sistemul să vadă singur că instalarea a cerut una, iar fişierul aplică alta. Diferenţa asta, dintre input şi output ar trebui să fie suficientă.
Părerea mea.

[ Ignoră ]   [ # 149 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

totusi e bun si calmxav,daca crezi ca ai instalat ceva dubios e bun sa il rulezi odata….

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 150 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Iarule, ce te faci dacă iei un program care zice că face prelucrare de poze, dar dupa ce-ți cere parola ca să se instaleze îți șterge directorul Home și apoi face Empty Trash? Ăsta tot troian e.
Soluția e una singură: nu instalați software din surse dubioase.

Semnătură 

⌘-N

10 din 13
10