sunt sigur ca 99% din utilizatorii de mac au java activat in browser.
Siguranta ignorantei, evident. In ultimele 7 zile, 35.26% din vizite au fost ale macuserilor ce NU aveau activat Java.
Daca luam ca referinta ultima luna, procentul e similar: 32.47%.
Daca ne referim strict la macuseri (OS=Macintosh) procentul e 37.55%.
Daca in continuare, de dam cu parerea bazat pe ceva real nu pe ce ne-a picat greu azinoapte dupa a patra bere… Macuserii care folosesc Safari (aprox 50% din macuseri) au dezactivat Java in proportie de 43.36%.
Macuserii cu Firefox: 12.58%
Macuserii cu Safari pe Leopard (OS X 10.5) pe un mac Intel: 45.99% fara Java.
Si pot sa o tin asa toata ziua. GA rules la custom reports. Better than pivot chart.
Un pic cam departe de 1% de care era asa de sigur zup…
Acum prezenta virusilor pe langa calitatea sistemului este data si de cota de piata ocupata de calculatoarele Apple.
Asta e periodic cea mai mare prostie pe care pot sa o aud despre Mac, de obicei din partea celor care n-au incercat niciodata OS X. In afara de evidentul caracter de trail baiting, la care doi admini au muscat deja… la o asemenea afirmatie n-ai ce raspunde. Nu poti sa demonstrezi ca intr-o situatie ipotetica ceva n-o sa se intample, asa cum autorul ineptiei de mai sus nu pote sa demonstreze ca o sa se intample, dar mai ales daca situatia ipotetica o sa se intample vreodata, sau daca o sa mai existe conceptul de virus informatic cand o sa se intample asta. Genul ala de profetie ca peste 300 de ani o sa se termine civilizatia noastra. Sigur mama, sigur. [mangaind incet pe crestet]
Exemplu de situatie care contrazice AZI ineptia de mai sus:
Cati romani au Internet Banking de la Raiffeisen? Foarte, foarte putini. Care e cea mai raspandita metoda de frauda bancara in Romania?
Sending spam is easy, pentru ca e nediscriminatorie. Exploatarea prostiei prin incercari in masa gaseste intotdeauna un fraier, mai multi.
Vai de mine dar logica pe unii ne omoara ...
Ai auzit de cuvantul ipoteza? sau presupunere? Nu e tot una cu afirmatia definitiva.
Nu incerc sa demonstrez nimic si nu neg ca OSX e un sistem bine facut. Dar de aici pana sa afirmi ca e impermeabil. Folosesc OS X de ceva ani buni asa ca presupunerea ta ca habar nu am e fundamentata pe ignoranta si ca newbie pe acest forum.
Macurile sunt rare si scumpe si nu oricine si le permite——-> Hackerii nu isi pierd vremea cu un sector limitat.
Mai sus discutam de virusi si troieni care ataca sistemul si tu dai exemplu de spam care nu are nimic de a face cu ce sistem folosesti. Si dai exemplu de situatia din Romania cand problema virusilor e una globala si nu tine de Romania.
Cat despre previziuni avem tot dreptul nu? Fiecare poate sa faca o presupunere.
Daca iti zic ca peste 8 ani Apple va fi cumparat de Intel ce? Asa cum nu pot demonstra asta nici tu nu poti demonstra ca e ineptie!
Huk, nu te înfierbînta. Autorul inepţiei de mai sus nu e prietenul nostru. E o chestie veche de cel puţin cinci ani, prin care utilizatorii pătimaşi de Windows încearcă să explice de macul N-ARE viruşi. O vei găsi pe toate forumurile unde se încinge păsatul în oameni. Dar adevărul e că un sistem e cu atît mai provocator cu cît e mai celebru şi mai neatins. OS X nu e spart de zece ani, orice s-ar vîntura pe net. Să-mi spună cineva că 3650 de zile nimeni, nici un hacker, nici un pasionat virusolog din milioanele existente în lume, nu a găsit o modalitate de a scrie un virus pentru un sistem de operare care şi-a dublat prezenţa în lume – şi asta pentru că e prea neimportant… Asta, da, prostie. Dar prietenul nostru cita această prostie, tocmai pentru a demonstra altceva.
Deocamdată, singura slăbiciune a macului e omul din faţa lui. Şi, aş zice eu, imposibilitatea sistemului de a distinge (în cazul troienilor) între aparenţă şi esenţă.
eu zic sa nu mai degeneram din una in alta
hai sa fac o similitudine…...ca eu sunt camionagiu (puto camionero) .....si am mac;-P
dacu are dreptate…......
inca nu s-a gasit vreun fabricant sa reproduca sunetul motorului unui mercedes ......asa si cu macurilii….daca ma intelegeti , va rog
eu zic sa nu mai degeneram din una in alta
hai sa fac o similitudine…...ca eu sunt camionagiu (puto camionero) .....si am mac;-P
dacu are dreptate…......
inca nu s-a gasit vreun fabricant sa reproduca sunetul motorului unui mercedes ......asa si cu macurilii….daca ma intelegeti , va rog
suntem ca in povestea lui Creanga cu dropul de sare
e o gaura !?!?!? pe undeva !?!?.....se astupa stati linistiti, ca orice gaura de altfel