12 din 13
12
Virusi?!
  [ Ignoră ]   [ # 166 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ciți din ăia 99% au de suferit?

[ Ignoră ]   [ # 167 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 01.09.08

Acum prezenta virusilor pe langa calitatea sistemului este data si de cota de piata ocupata de calculatoarele Apple.

Miza e clar mai mare pentru cei care fac virusi sa se orienteze spre Microsoft.

Dar ce se va intampla cand acest procent (in prezent de aproximativ 9% la nivel global) va creste?

Si odata cu WWDC 2009 dupa care au urmat scaderea preturilor la macuri + popularitatea iphone si ipod       acest procent va creste.

Abia cand va ajunge un procent mai mare baietii cuminti isi vor pune mintea la contributie sa iti fure datele de pe macul tau.

Pana atunci dormi linistit ca exista alta piata in care sa se infrupte.

Oricum vad ca Norton pentru mac se vinde.

[ Ignoră ]   [ # 168 ]
RankRankRankRank
Administrator

...parcă era un român ăla care a spart site-ul ăla de antiviruși?
da, unii cumpără norton
mulți cumpără chestii de care nu au nevoie
raspberry

[ Ignoră ]   [ # 169 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
zup - 14 Iunie 2009 09:20 PM

sunt sigur ca 99% din utilizatorii de mac au java activat in browser.

Siguranta ignorantei, evident. In ultimele 7 zile, 35.26% din vizite au fost ale macuserilor ce NU aveau activat Java.
Daca luam ca referinta ultima luna, procentul e similar: 32.47%.
Daca ne referim strict la macuseri (OS=Macintosh) procentul e 37.55%.

Daca in continuare, de dam cu parerea bazat pe ceva real nu pe ce ne-a picat greu azinoapte dupa a patra bere… Macuserii care folosesc Safari (aprox 50% din macuseri) au dezactivat Java in proportie de 43.36%.
Macuserii cu Firefox: 12.58%

Macuserii cu Safari pe Leopard (OS X 10.5) pe un mac Intel: 45.99% fara Java.
Si pot sa o tin asa toata ziua. GA rules la custom reports. Better than pivot chart.

Un pic cam departe de 1% de care era asa de sigur zup…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 170 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
username - 14 Iunie 2009 11:56 PM

Acum prezenta virusilor pe langa calitatea sistemului este data si de cota de piata ocupata de calculatoarele Apple.

Asta e periodic cea mai mare prostie pe care pot sa o aud despre Mac, de obicei din partea celor care n-au incercat niciodata OS X. In afara de evidentul caracter de trail baiting, la care doi admini au muscat deja… la o asemenea afirmatie n-ai ce raspunde. Nu poti sa demonstrezi ca intr-o situatie ipotetica ceva n-o sa se intample, asa cum autorul ineptiei de mai sus nu pote sa demonstreze ca o sa se intample, dar mai ales daca situatia ipotetica o sa se intample vreodata, sau daca o sa mai existe conceptul de virus informatic cand o sa se intample asta. Genul ala de profetie ca peste 300 de ani o sa se termine civilizatia noastra. Sigur mama, sigur. [mangaind incet pe crestet]

Exemplu de situatie care contrazice AZI ineptia de mai sus:
Cati romani au Internet Banking de la Raiffeisen? Foarte, foarte putini. Care e cea mai raspandita metoda de frauda bancara in Romania?
Sending spam is easy, pentru ca e nediscriminatorie. Exploatarea prostiei prin incercari in masa gaseste intotdeauna un fraier, mai multi.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 171 ]
RankRank
Jr. Member

Vai de mine dar logica pe unii ne omoara ...
Ai auzit de cuvantul ipoteza? sau presupunere? Nu e tot una cu afirmatia definitiva.
Nu incerc sa demonstrez nimic si nu neg ca OSX e un sistem bine facut. Dar de aici pana sa afirmi ca e impermeabil.  Folosesc OS X de ceva ani buni asa ca presupunerea ta ca habar nu am e fundamentata pe ignoranta si ca newbie pe acest forum.

Macurile sunt rare si scumpe si nu oricine si le permite——-> Hackerii nu isi pierd vremea cu un sector limitat.

Mai sus discutam de virusi si troieni care ataca sistemul si tu dai exemplu de spam care nu are nimic de a face cu ce sistem folosesti. Si dai exemplu de situatia din Romania cand problema virusilor e una globala si nu tine de Romania.

Cat despre previziuni avem tot dreptul nu? Fiecare poate sa faca o presupunere.

Daca iti zic ca peste 8 ani Apple va fi cumparat de Intel ce? Asa cum nu pot demonstra asta nici tu nu poti demonstra ca e ineptie!

[ Ignoră ]   [ # 172 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Huk, nu te înfierbînta. Autorul inepţiei de mai sus nu e prietenul nostru. E o chestie veche de cel puţin cinci ani, prin care utilizatorii pătimaşi de Windows încearcă să explice de macul N-ARE viruşi. O vei găsi pe toate forumurile unde se încinge păsatul în oameni. Dar adevărul e că un sistem e cu atît mai provocator cu cît e mai celebru şi mai neatins. OS X nu e spart de zece ani, orice s-ar vîntura pe net. Să-mi spună cineva că 3650 de zile nimeni, nici un hacker, nici un pasionat virusolog din milioanele existente în lume, nu a găsit o modalitate de a scrie un virus pentru un sistem de operare care şi-a dublat prezenţa în lume – şi asta pentru că e prea neimportant… Asta, da, prostie. Dar prietenul nostru cita această prostie, tocmai pentru a demonstra altceva.
Deocamdată, singura slăbiciune a macului e omul din faţa lui. Şi, aş zice eu, imposibilitatea sistemului de a distinge (în cazul troienilor) între aparenţă şi esenţă.

[ Ignoră ]   [ # 173 ]
RankRankRankRank
Administrator

nu știam că sunt bogat
smile
am 3 macuri scumpe și rare…

ps
ups… văd ca mai sunt unii pe forumul ăsta
smileraspberry

[ Ignoră ]   [ # 174 ]
RankRank
Jr. Member

dacuBurebista daca ai trei macuri sigur ai avut cu ce sa le platesti. Rare… comparativ cu lumea PC-urilor

Deci unica si singura cauza pentru care macul nu are virusi se datoreaza faptului ca e sistemul perfect?

[ Modificat: 15 Iunie 2009 01:37 AM de username ]

[ Ignoră ]   [ # 175 ]
RankRankRankRank
Administrator

unde ai văzut tu asta, cu unica și singura?
sau e doar o ipoteză, cum ziceai?
raspberry

[ Ignoră ]   [ # 176 ]
RankRank
Jr. Member
dacuBurebista - 15 Iunie 2009 01:36 AM

unde ai văzut tu asta, cu unica și singura?
sau e doar o ipoteză, cum ziceai?
raspberry

Pai am spus ca unica si singura pentru ca varianta cu nr. mai mic de utilizatori mac fata de cei pc a fost repede arsa pe rug.

[ Ignoră ]   [ # 177 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08

eu zic sa nu mai degeneram din una in alta
hai sa fac o similitudine…...ca eu sunt camionagiu (puto camionero) cheese .....si am mac;-P
dacu are dreptate…......
inca nu s-a gasit vreun fabricant sa reproduca sunetul motorului unui mercedes ......asa si cu macurilii….daca ma intelegeti , va rog

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 178 ]
RankRankRankRank
Administrator
username - 15 Iunie 2009 01:35 AM

Deci unica si singura cauza pentru care macul nu are virusi se datoreaza faptului ca e sistemul perfect?

astea sunt doar vorbele tale, nimeni de aici nu ți le-a spus
deci, ceartă-te singur

[ Ignoră ]   [ # 179 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08
Boly - 15 Iunie 2009 01:42 AM

eu zic sa nu mai degeneram din una in alta
hai sa fac o similitudine…...ca eu sunt camionagiu (puto camionero) cheese .....si am mac;-P
dacu are dreptate…......
inca nu s-a gasit vreun fabricant sa reproduca sunetul motorului unui mercedes ......asa si cu macurilii….daca ma intelegeti , va rog

suntem ca in povestea lui Creanga cu dropul de sare
e o gaura !?!?!? pe undeva !?!?.....se astupa stati linistiti, ca orice gaura de altfel

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 180 ]
RankRank
Jr. Member

Nu ma cer cu nimeni, am spus doar ca lipsa de virusi e datorat si nr. mic de utilizatori mac si toata ceata a sarit ca arsa.

Cum asa ceva e imposibil, ai jicnit comunitatea apple… asa a fost interpretat comentariul meu.

N-ati vazut ca am scris ca sistemul e foarte bun.

12 din 13
12