13 din 13
13
Virusi?!
  [ Ignoră ]   [ # 181 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
username - 15 Iunie 2009 01:48 AM

Nu ma cer cu nimeni, am spus doar ca lipsa de virusi e datorat si nr. mic de utilizatori mac si toata ceata a sarit ca arsa.

Cum asa ceva e imposibil, ai jicnit comunitatea apple… asa a fost interpretat comentariul meu.

N-ati vazut ca am scris ca sistemul e foarte bun.

așa interpretezi tu - nu ne mai pune vorbe în gură...
(dacă e vorba de jigniri, apare laserul imediat)
și cred că nimeni nu poate spune dacă baza unix sau numărul mic de utilizatori (mic în comparație cu ce?), e motivul lipsei de viruși pe sistemul ăsta de operare
hai să ne rezumăm la chestii mai concrete, mai mărunte, care ne dor și la care vrem să găsim rezolvări

[ Ignoră ]   [ # 182 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Alba-Iulia
Macuser din: 01.09.08

Ok.
Scuze daca am suparat pe cineva

[ Ignoră ]   [ # 183 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08

stai linistit username, ca nu sare nimeni ca ars…...
ai dreptate si tu, suntem putini dar sa spuna al de a avut probleme de genul asta tare si raspicat:
uite fratilor eu am macul varza….e plin de virusi, gindaci , viermi, sobolani si mai stiu eu ce
cind , cu adevarat va aparea ceva amenintator pentru sistemele pe care le folosim se va sti si eu am incredere in Apple ca va sti cum sa remedieze problema

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 184 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Draga username, la cît estimezi tu nu numărul de calculatoare din lume? 1, 2 miliarde? 9 la sută ţi se pare puţin? 90-180 de milioane? Asta e puţin? Zău aşa!
Dacă erau 9-18 milioane, mai înţeleg… Dar aşa…
Încă o dată, dacă nu s-au scris viruşi de mac (s-au scris, în epoca sistemelor 6-9), asta e o probă că răspîndirea e prea mică? Nu, e dovadă că sistemul nu a permis asta!

[ Ignoră ]   [ # 185 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
username - 15 Iunie 2009 01:48 AM

am spus doar ca lipsa de virusi e datorat si nr. mic de utilizatori mac

Cred ca nici macar tu nu intelegi ce zici. In afara de dorinta ta de a avea dreptate, justificata de repetitia enervanta a aceleiasi ineptii, n-ai nici un motiv sa zici ceea ce zici:
- nu exista nici un precendent pentru nici un OS mic care a crescut si a “prins” virusi
- n-ai vazut nici un profil psihologic al scriitorului de virusi care sa demonstreze existenta unui prag peste care el e interesat de platforma
- mai mult, stimulentul psihologic al primului care scrie istoria e mare, foarte mare
N-ai nimic, doar o parere. Fiecare are cate o parere. Si o gaura a curului, dar nu o arata in public.
Numarul mic de Macuri e un factor care influenteaza absenta virusilor. La fel ca si SOLAR FLARES (clicky clicky).

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 186 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Dupa wikipedia, cel mai mare botnet se estimeaza a fi cel conficker de 10mil calculatoare. Pe locul 2 e Kraken cu 485.000 calculatoare. 10 milioane sau jumate de milion, nu e prea mare diferenta.
Ce-si poate dori un scriitor de virusi? Un botnet care sa trimita spamuri pentru care sa incaseze centi. Si-o fi dorind sa fie Neo Andersen, dar scrie virusi pentru bani.
Apple a vandut in trimestrul trecut 2,2 milioane de Mac-uri. Un an, aproape 9 milioane. Tinta e mare, zic eu. Faci virusul ala pe care nu-l asteapta si pentru care nimeni nu e pregatit. Si ai infectat imediat 80% din Macuri, 100%, 50%, naiba stie. Virusul perfect i-ar infecta pe toti, nu?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 187 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Asta cu relatia dintre virusi si cota de piata apare periodic pe forumul asta, a fost dezbatuta si combatuta Sau, ma rog, lumea si-a spus punctul de vedere.
De aia nu ne mai gâdilă...

Na, uite aici un exemplu de vierme in Mac: http://www.alte.ro/altero/Filme_1.html  tongue laugh

[ Modificat: 15 Iunie 2009 03:42 AM de altero ]

[ Ignoră ]   [ # 188 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Din cei care se dau cu fundul de pamant aici cu bug-ul asta de Java - a facut cineva un bug report la Apple ? Nu ? Atunci inseamna ca nu il considerati un bug important si toata discutia este inutila.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

13 din 13
13