Nu ma cer cu nimeni, am spus doar ca lipsa de virusi e datorat si nr. mic de utilizatori mac si toata ceata a sarit ca arsa.
Cum asa ceva e imposibil, ai jicnit comunitatea apple… asa a fost interpretat comentariul meu.
N-ati vazut ca am scris ca sistemul e foarte bun.
așa interpretezi tu - nu ne mai pune vorbe în gură...
(dacă e vorba de jigniri, apare laserul imediat)
și cred că nimeni nu poate spune dacă baza unix sau numărul mic de utilizatori (mic în comparație cu ce?), e motivul lipsei de viruși pe sistemul ăsta de operare
hai să ne rezumăm la chestii mai concrete, mai mărunte, care ne dor și la care vrem să găsim rezolvări
stai linistit username, ca nu sare nimeni ca ars…...
ai dreptate si tu, suntem putini dar sa spuna al de a avut probleme de genul asta tare si raspicat:
uite fratilor eu am macul varza….e plin de virusi, gindaci , viermi, sobolani si mai stiu eu ce
cind , cu adevarat va aparea ceva amenintator pentru sistemele pe care le folosim se va sti si eu am incredere in Apple ca va sti cum sa remedieze problema
Draga username, la cît estimezi tu nu numărul de calculatoare din lume? 1, 2 miliarde? 9 la sută ţi se pare puţin? 90-180 de milioane? Asta e puţin? Zău aşa!
Dacă erau 9-18 milioane, mai înţeleg… Dar aşa…
Încă o dată, dacă nu s-au scris viruşi de mac (s-au scris, în epoca sistemelor 6-9), asta e o probă că răspîndirea e prea mică? Nu, e dovadă că sistemul nu a permis asta!
am spus doar ca lipsa de virusi e datorat si nr. mic de utilizatori mac
Cred ca nici macar tu nu intelegi ce zici. In afara de dorinta ta de a avea dreptate, justificata de repetitia enervanta a aceleiasi ineptii, n-ai nici un motiv sa zici ceea ce zici:
- nu exista nici un precendent pentru nici un OS mic care a crescut si a “prins” virusi
- n-ai vazut nici un profil psihologic al scriitorului de virusi care sa demonstreze existenta unui prag peste care el e interesat de platforma
- mai mult, stimulentul psihologic al primului care scrie istoria e mare, foarte mare
N-ai nimic, doar o parere. Fiecare are cate o parere. Si o gaura a curului, dar nu o arata in public.
Numarul mic de Macuri e un factor care influenteaza absenta virusilor. La fel ca si SOLAR FLARES (clicky clicky).
Dupa wikipedia, cel mai mare botnet se estimeaza a fi cel conficker de 10mil calculatoare. Pe locul 2 e Kraken cu 485.000 calculatoare. 10 milioane sau jumate de milion, nu e prea mare diferenta.
Ce-si poate dori un scriitor de virusi? Un botnet care sa trimita spamuri pentru care sa incaseze centi. Si-o fi dorind sa fie Neo Andersen, dar scrie virusi pentru bani.
Apple a vandut in trimestrul trecut 2,2 milioane de Mac-uri. Un an, aproape 9 milioane. Tinta e mare, zic eu. Faci virusul ala pe care nu-l asteapta si pentru care nimeni nu e pregatit. Si ai infectat imediat 80% din Macuri, 100%, 50%, naiba stie. Virusul perfect i-ar infecta pe toti, nu?
Asta cu relatia dintre virusi si cota de piata apare periodic pe forumul asta, a fost dezbatuta si combatuta Sau, ma rog, lumea si-a spus punctul de vedere.
De aia nu ne mai gâdilă...
Din cei care se dau cu fundul de pamant aici cu bug-ul asta de Java - a facut cineva un bug report la Apple ? Nu ? Atunci inseamna ca nu il considerati un bug important si toata discutia este inutila.