Apple & DRM
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timișoara
Macuser din: 01.03.07

Se pare că Apple ori l-a angajat pe Steve Ballmer, ori au studiat cu atenție tratatul despre “Cum să enervăm cumpărătorii legali de conținut multimedia HD” scrisă de cineva de la Microsoft: DRM - varianta Apple.

În condițiile astea, nu am de ce să nu le doresc piraților și mai mult succes.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Mulțumim de link. Eu de-acuma SIGUR nu voi mai cumpăra nimic niciodată de pe iTunes Store.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Mi-a placut ultima fraza:

“Because copyright protection is all about inconveniencing those who actually bought their stuff legally?”.

Eu oricum tin cu modelul de distributie fizic (DVD, Blu-Ray, etc.) si asta e inca un motiv in minus sa dau 15$ pe un film si dupa sa stau la mana Apple cu DRM sau sa nu inchida la un moment dat iTunes Store. Totusi sunt constient ca nu Apple a impus drm-ul ci studiourile si nu Apple a dezvoltat minunata tehnologie HDCP ci Intel.

Store-ul ramane bun pentru aplicatii, jocuri si chiar filme inchiriate cand esti in criza de timp (dar nu Robocop din 87 la 3$).

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

http://xkcd.com/488/

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Black Mesa
Macuser din: 02.05.08

Ce ironie smile, parca era daunazi cand se plangea lumea aci pe forum ca nu avem iTunes in Romania. Erau si tutoriale cum sa ii fludezi pe baietii de la Apple cu “i want iTunes in Romania”.

Semnătură 

“Every man needs the whorehouse and the inn.”

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
companyofheroes - 20 Noiembrie 2008 02:14 AM

Ce ironie smile, parca era daunazi cand se plangea lumea aci pe forum ca nu avem iTunes in Romania. Erau si tutoriale cum sa ii fludezi pe baietii de la Apple cu “i want iTunes in Romania”.

Și de ce-ar fi rău să existe un iStore RO (sau UE)? Nu în iTunes e problema, ci în atitudinea dezamăgitoare a Apple: după acea scrisoare deschisă a lui iSteve, în care cerea renunțarea la DRM, apare chestia asta…

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Se pare ca ar exista un update pentru QuickTime, la 7.5.7, pentru Macele noi, care dezactiveaza HDCP-ul asta.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
altero - 27 Noiembrie 2008 08:31 AM

Se pare ca ar exista un update pentru QuickTime, la 7.5.7, pentru Macele noi, care dezactiveaza HDCP-ul asta.

Parțial. Din câte am înțeles, se va putea reda conținutul, dar NU în format HD.

Semnătură 

The Day Is My Enemy

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

adica doar sd, pai si de ce sa mai cumpere lumea filme hd sau monitoare de 30” daca nu poata sa urmareasca un film la calitate maxima? ciudat, foarte ciudat.

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 18.05.07

Păi pentru că lumea trebuie să cumpere noile monitoare de 30 de țoli Apple LED Cinema display, să arunce vechiturile alea pe care au dat o căruță de bani acu’ un an-doi și atunci vor putea să vadă conținut HD.

<rant>
Eu primul Mac modern (că LC630-ul nu intră la socoteală) mi l-am cumpărat după ce am văzut prima oară Vista. Acum realizez că nu am făcut decât să întârzii inevitabilul.
În treacăt fie spus, cu Tiger pot să îmi fac copii la cd-urile audio originale, ca să am ce zgaria în mașină, cu Leopard NU.
</rant>

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Păi, de ce foloseşti Finder la copiat?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Păi folosesc Disk Utility

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

clic dreapta - new burn folder… smile
hai, că merge

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Sper să nu intru la thread hijacking

Citez din helpul lui Disk Utility:
Disk Utility cannot create usable copies of discs with an incompatible format or discs that are copy-protected. (These include most commercial movie DVDs and audio CDs and some software and data discs.) To copy music from an audio CD to another CD, use iTunes, not Disk Utility.

Pe de altă parte, sub Tiger pot copia (cu New-Disk Image from…) și DVD-uri video și CD-uri audio. Sub Leo nu.
Pot face CD-uri audio cu iTunes, dar procesul este oarecum alambicat (trebuie să fac captură în formal loss-less și apoi să îmi creez cd audio folosind melodiile RIP-uite, și chiar și așa nu ies bine CD-urile fără pauzâ (GAP) între melodii - de exemplu Pink Floyd - The Wall sau Mike Oldfield - Tubular Bells II)
Dacă vreau să copiez 1-la-1 un CD audio trebuie să folosesc Toast sau alt program separat.
Dacă vreau să copiez un DVD Video procesul este încă și mai complicat, pe de altă parte ca un side effect pot scoate restricțiile de zonă precum și activa posibilitatea de SKIP la bucățile de generic cu reclame sau info despre copyright.

Deci după părerea mea asta intră la obfuscating the honest consumer. De vreme ce oricum mă lasă să fac ripping, cu ce ajută împotriva piracy-ului faptul că Disk Utility nu mă lasă să îmi creez copii de siguranță la CD-urile audio?
În treacăt fie spus, iTunes a reușit să facă ripping și la un CD original cu Scorpions care nu putea fi redat sub Windows decât cu mari eforturi, și pe care și scria clar că nu funcționează decât in CD-Playere audio, nu și pe computer :> Nu cumva această tehnologie “for circumventing copy protection techniques” intră sub incidența DMCA? :D