Salutare tuturor!
Flosesc PC din 1989 cu toate probleme legate de tot ce inseamna harware, software, de cand a aparut iphon ul MaC ul m a pus pe ganduri…. oare si un desktop functioneaza la fel de rapid?
As avea nevoie de un sfat cu avantaje si dezavantaje Mac vs PC dar in primul rand as vrea sa stiu daca pot face trecerea rapid vis a vis de lucru efectiv. Exista pasi, dictionar de termeni, cum sa intelegi lucrul cu macul. Pc ul il cunosc ca pe buzunare. Am vazut un prieten lucrand pe mac este fantastic sa iti raspunda la viteza te de lucru un system hard/soft. dar asa complicat mi s a parut ca nu ma voi descurca :((. asa este? sau este doar o impresie.
Vreau sa fac o investitie intr un mac. ce ma sfatuiti? lucrez grafica foto/video.
Multumesc anticipat
Cu stima Florian
[ Modificat: 19 Noiembrie 2008 07:26 PM de Administrator ]
macul e simplu ca buna ziua.
pentru inceput, arunca un ochi pe la sectiunea wiki, dar si pe http://www.apple.com, pe la sectiunea de tutoriale video. sunt convins ca in maxim 10 zile dupa ce ai pus mana pe un mac vei sti sa lucrezi in leopard, iar mai apoi, daca ai probleme, lumea de pe forumul asta e foarte saritoare - stiu din proprie experienta.
Recomand cartea domnului Sorin Paliga si Sergiu Partenie, o gasesti la Meteor Press, alaturi de acest forum (dar nu numai).
Acu depinde in ce domeniu lucrezi tu, sau ce ai nevoie sa faci pe el. De ecemplu eu sunt nevoit sa lucrez in visual basic (de, asa ma pune facultatea) iar pe noile generatii de mac-uri poti instala windows si rulezi programele de care ai nevoie daca nu gasesti un corespondent penru OsX.
Eu sunt si mai optimist…in maxim 3 zile cred ca te vei obisnui cu sistemul de operare.
Imi aduc aminte ca primul lucru pe care l-am observat cand am folosit mac a fost ca o chestie pe care in win o faci dand 10 clicuri in mac o faci doar cu 4-5 clicuri…
Asa e, Macul e usor de folosit. Dar un utilizator vechi de Windows are cu atat mai multe probleme de adaptare cu cat are reflexele mai inradacinate.
Daca mai ai ceva rabdare, se va reedita si cartea mentionata mai sus, si poate ca va aparea si traducerea in romana a sistemului de operare (promisiunea era pentru sfarsitul anului asta).
poti sa iti iei linistit, o sa ajungi in 2 sapt sa te descurci numai din keyboard ca-n windows: problemele vor aprea mai incolo pe masura ce vei avea nevoie de anumite treburi si vei gasi imediat raspuns la ele pe google sau daca nu pe forum…oricum experienta este incredibila (eu inca sunt “dat pe spate” de ce poate mac os, asta pentru ca poate am macu de doar cateva luni si in continuare descopar cum anumite chestii care le faci aici in 2 pasi si trei miscari in windows mori incet)
Recomand cartea domnului Sorin Paliga si Sergiu Partenie, o gasesti la Meteor Press, alaturi de acest forum (dar nu numai).
Acu depinde in ce domeniu lucrezi tu, sau ce ai nevoie sa faci pe el. De ecemplu eu sunt nevoit sa lucrez in visual basic (de, asa ma pune facultatea) iar pe noile generatii de mac-uri poti instala windows si rulezi programele de care ai nevoie daca nu gasesti un corespondent penru OsX.
Cartea s-a epuizat, dar editorul va face un tiraj secund, va apărea puțin după 1 decembrie, cred. Pînă una-alta, are la wiki suficient pt încălzire.
ce zice ti sa incerc sa pun os ul pe pc? sa ma obisnuiesc? sau mai mul ma incurc? ce sa imi iau imac sau powermac? voi lucra foto si video pe el
Multumesc
ce zice ti sa incerc sa pun os ul pe pc? sa ma obisnuiesc? sau mai mul ma incurc? ce sa imi iau imac sau powermac? voi lucra foto si video pe el
Multumesc
MAC OS X86 este o chestie de piraterie, deci nu poate fi subiectul unor discuții, dar e treaba ta ce faci și cum faci.
Prin „powermac” bănuiesc că vrei să spui MacPro, că PowerMac-uri nu se mai fac de epste doi ani, din august 2006. Păi dacă lucrezi la greu grafică și video, MacPro, dar și buzunarul trebuie să fie pe măsură. Dacă ai o afacere profitabilă care aduce mii de euro lunar, e o opțiune serioasă.
din cate am citit si stiu este ca nu o sa simti adevarata experienta mac os decat daca ai unul in fata, sistemele hackintosh nu se ridica la ce inseamna un mac. Acum ce sa iti iei depinde si de banii pe care vrei sa ii investesti dar si de ce exact vrei sa faci pe el. E totusi de tinut cont ca powerpc-ul este o platforma la care apple-ul a renuntat, cel putin provizoriu (despre cat de buna e pot sa-ti spuna doar cei care au folosit-o la potential maxim si cat mai merita sa investesti in ea).
Am inteles sorry de pc cu mac ....... asa ma sfatuise cineva dar se pare ca nu m a sfatuit bine.
Volum de lucru nu am ... in asa masura sa imi permit ceva super performant as putea ceva la nivel de 1000 euro
Momentan e doar pasiune foto/video…poate pe viitor va fi si un mod de trai.
Cand am spus powermac ma referam la desktop… tot cineva mi a spus ca este un sistem mai puternic decat iMac ul.
Oricum va trebui sa vand si pc ul pentru a lua mac ul si de aceia incerc sa aflu cat mai multe lucruri sa nu ma trezesc cu macul in fata si sa nu reusesc sa ii dau de cap.
acum ai putea sa incepi cu ceva ieftin (pana in 10 mil) daca te indoiesti atat de mult si sa faci un upgrade mai incolo (cand poate va trece pe post de mod de trai pasiunea ta in video/foto)
Eu sunt si mai optimist…in maxim 3 zile cred ca te vei obisnui cu sistemul de operare.
Imi aduc aminte ca primul lucru pe care l-am observat cand am folosit mac a fost ca o chestie pe care in win o faci dand 10 clicuri in mac o faci doar cu 4-5 clicuri…
confirm cele spuse mai sus… eu sunt in a 3-a zi si deja lucrurile avanseaza
treci la Mac si nu vei avea de ce sa regreti