HDD-ul functioneaza fara probleme pe iMac-ul tau insa cu montatul este cam dificil sa il montezi singur avand in vedere ca trebuie sa scoti bezel-ul si display-ul sa ajungi la hard disk . Recomandat este sa mergi la service .
Multam adi. Cam cit o fi „halatul” la service? . Acum alta dilema… . Sa iau un Samsung si sa merg la service sau sa iau unul extern?!! Macul îl folosesc exclusiv la prelucrare foto - video. Ar fi diferente mari de performanta intre cele doua solutii?
STef… ce spui este foarte interesant!!! Pîna acum nu am fost curios sa vad cum se desface, dar cum ajung acasa ma uit. Dar parca nu am observat suruburi pe capacul din spate!! Trebuie sa verific oricum.
Multumesc!
cristianciulica: mai bine ia o cutie pe firewire pentru el - mai ales la prelucrări foto-video este bine să ai materialul și scratch-ul pe 2 disk-uri fizice diferite.
... Cred ca ma potolesc si optez pentru “o cutie pe firewire” cum zice sergiu. Totusi este bun si manualul… . Nu stii cind ai nevoie de el! PE PM! (nu de alta dar mi-e frica de laser!!! )
firewire 400 = 48MBytes/sec viteza de transfer cu discul. Cât timp este un singur disk per port firewire - e o performanță bună ca să îl folosească ca un disc pentru material (scratch-ul pe cel intern). Orice software va folosi, nu prea poate procesa cu doar un dual-core un giga de informație în 21 de secunde - așa că nu o să fie limitat de viteza discului.
FW400 nu merge la 48MB/sec orice-ai face.
Am avut HDD extern pe FW400 si nu sarea de 35MB/sec. Am schimbat carcasa cu una cu FW800 si a ajuns la 66MB/sec aproximativ (deja acum e limitat de HDD).
E vorba de un MyBook de la WD.