Nu-i nici o problema. Sunt membru nou si n-am avut timp sa caut in toate sectiunile un topic despre iTunes Romania. Am citit mai multe posturi si se pare ca este unanim recunoscuta compatibilitatea iTunes a MasterCard-ului in lei de la ING, motiv pentru care maine imi voi activa cardul (am primit PIN-ul intre timp) si voi incerca din nou sa ma inregistrez. Cat despre MasterCard Mondo de la Transilvania, mi-a fost la fel de util pe internet ca un bilet RATB pe avion: nici macar pe PayPal n-a mers, dar am reusit totusi sa cumpar cateva softuri din Nokia Software Market. Revin maine cu continuarea povestii, iar pe viitor vreau sa scriu si in alte sectiuni. De exemplu, pentru cei interesati de revista iPhone Life (pe care o am de pe eBay), intentionez sa postez cateva scanuri intr-un topic separat.
De exemplu, pentru cei interesati de revista iPhone Life (pe care o am de pe eBay), intentionez sa postez cateva scanuri intr-un topic separat.
Frumoasa intentie, dar banuiesc ca asta ar incalca drepturile de autor, ceea ce nu se face aici.
Cat timp nu comercializez si nu obtin profit din publicarea de materiale, drepturile de autor sunt respectate. In speta, ar fi ridicol sa se pretinda ca prejudiciez interesele autorilor unei reviste publicata exclusiv in USA, si pe care am gasit-o la un singur vanzator pe eBay, intr-un singur exemplar. Astept totusi moderatorii sa-si formuleze opiniile in legatura cu aceasta initiativa.
Regulamentul l-am citit mai inainte sa-mi fac contul, dar nu scrie nicaieri ca materialele cu C in colt nu pot fi legal publicate fara aprobarea scrisa a titularului dreptului de autor. Dap, regulile forumului apartin adminilor, dar afirmatia asta e nula daca nu se prevede si intr-o lege. Sa inteleg ca tot ce nu are C-ul in colt poate fi expus fara probleme? Ma cam indoiesc ca autorul isi poate pierde atat de usor protectia conferita de lege daca din neglijenta sau ignoranta omita sa incercuiasca un C pe lucrarea sa. In fine, nu am de ce sa insist, oricum nu tineam neaparat sa ma apuc sa scanez reviste. Remarc insa o atitudine vadit dusmanoasa a celor care se ocupa de acest site. Eu am adresat politicos o intrebare si ma asteptam sa mi se raspunda la fel de politicos cu da sau nu, nicidecum sa se treaca la ironii care nu-si au rostul.
Dap, regulile forumului apartin adminilor, dar afirmatia asta e nula daca nu se prevede si intr-o lege. Sa inteleg ca tot ce nu are C-ul in colt poate fi expus fara probleme?
Ti-am spus, aici nu e un tribunal. Scanarea de reviste si publicarea lor pe net, e incalcarea drepturilor de autor (c). Asta cred ca stii si tu. Pe macuser.ro nu sunt permise astfel de mesaje si atasamente. Asta nu stiu sigur daca ai inteles. Cum e? Ai inteles?
Fa-ti blog si pune-ti acolo orice vrei. O sa intru si eu cu placere sa ma uit peste ele. Daca obtii si acordul editorilor revistei pe care ai cumparat-o de pe eBay (lasa-ma sa rad aici), o sa fie si mai bine. Hostingul tau nu va primi scrisore de CAD sa-ti dea jos situl…
Daca A este interzis nu inseamna ca orice nu e A este permis. E o problema simpla de logica. Iar ceea ce faci tu se numeste trolling. Esti avertizat pentru asta. La urmatoarea abatere o sa ai contul suspedat.
Nu e nimic dusmanos. Dar adminii ar urma sa plateasca oalele sparte. Ceea ce nu e la liber nu poate fi postat public decit cu acordul proprietarului sau autorului. Asta e valabil si pentru poze, si pentru texte, si pentru inregistrari video. Daca, insa, ai acceptul celor de la iPhone Life, de ce nu?
Si asta e un raspuns simplu. Pentru ca adminii nu au timp, rabdare sau pregatirea sa stea sa verifice autenticitatea unui astfel de accept. Presupunand ca ar ajunge la ei in original, expediat direct de editor cu o forma irefutabila de autentificare/identificare.
Asa cum acordam prezumtia de nevinovatie celor ce vand obiecte la un pret prea scazut ca sa fie adevarat, asa acordam si protectie celor care detin copyright-ul. Proprietarea ramane a lor si pe macuser.ro nu va fi incalcata. De ce? S-a mai scris. Dar in principal din bun simt. Si pentru ca nu e o cursa pentru rating si google rank in care acel bun simt sa fie calcat in picioare.
@Applegeek. Trebuie să înţelegi ceva despre drepturile de autor: ele sunt ale autorului, punct. Orice vrei să faci cu opera lui trebuie să aibă acordul lui. Nu are nici o importanţă dacă tu obţii sau nu profit din ce faci. Poate că el ar vrea să obţină. Sunt drepturile lui şi basta. Există o prevedere de utilizare de bună credinţă în legea internaţională care-ţi permite într-adevăr să citezi fără permisiune fragmente de operă, cu condiţia ca integralitatea operei să nu fie afectată. În cazul unei reviste, opera nu e revista (care nu are autori ci editori) ci fiecare articol din ea. Deci, ai putea cita câteva paragrafe dintr-un articol, niciodată un articol întreg.
În ce priveşte semnul (C), opera e protejată şi cu el şi fără el. Fără el, însă, cel care încalcă legea ar putea spune că a încălcat-o de bună credinţă, crezând că opera e în domeniul public. Deci, dacă nu îşi “marchează” opera ca fiind a lor, autorii pot avea probleme mari în a-şi recupera drepturile în instanţă. Dar dreptul de autor e al autorului, afirmat sau nu, şi nu se înregistrează.
Am şi eu o întrebare:
dacă discuţiile despre jailbreak-ul sunt permise aici pe forum pentru iPhone, pentru iPod Touch nu ar fi o problemă? Pentru că update-ul de soft la iPod costă; iar pe ici pe colo se discută despre cum să-ţi faci update-ul fără să mai plăteşti prin iTunes!
Nu critic, aş dori să ştiu părerea celor avizaţi despre asta!
Daca era available si in Romania, mai aveau $10 de la mine. Daca nu, inchei cu un citat de pe forumul SONY, despre PSP: “Ooh, SONY! Why are you forcing us to use a hacked firmware? :( ”