de fiecare data cand deschid un document de Numbers imi apare un warning cum ca-mi lipseste un font: in speta HelveticaNeue
probabil ca e un font default al aplicatiei
chiar daca-i spun sa-l schimbe cu altul si salvez, degeaba, tot apare mesajul
cum scap de chestia asta sacaitoare?
Eu am patit sa am un font lipsa in documentul template deafault. Adica daca faceam un document nou (gol) imi aprarea mesajul. Tie iti apare cand deschizi orice document, cand deschizi programul, sau cand deschizi un anume document.
Daca e “un anume document” tot ce trebuie sa faci e sa identitfici unde e textul cu fontul respectiv si sa modifici. Sau sa instalezi fontul pe care ti-l cere.
apare la orice document nou pe care-l deschid
ce ma deranjeaza, sau mai bine zis ma intriga e faptul ca nu il pot schimba
apare fereastra cu warning, imi zice ca un font lipseste, il schimb cu altul din sistem, salvez, dar nu se intampla nimic
cand redeschid documentul aceeasi poveste
culmea e ca se intampla si la documente nou create, care nu au nici un text in ele
Stef: Ai dezinstalat sau dezactivat fonturile Helvetica Neue care vin cu sistemul?
da, asta e evident, stiu ca din cauza asta il cere
problema e ca de fiecare data cand il schimb nu se intampla nimic
si daca in template nu apere nici un text cu nici un fucking font, de ce il cere?
Pai si asta e foarte simplu de explicat. Cand deschizi un template Numbers apare un cursor de text cu care sa scrii. Cursorul ala dragut ce clipeste asteapra sa scrie cu Helvetica Neue. Si cum nu gaseste fontul, te anunta.
Iti mai zic o data solutia?
Deschide un document gol, treci peste mesaje, da-i command A, apoi Command T, selecteaza ce font vrei si ce marime.
Da-i din File… Save as template. Denumeste cum vrei.
Apoi in preferinte la For new documents use template… alege template-ul nou.
Fonturile Helvetica Neue nu trebuie dezactivate, pentru că sunt folosite de sistemul de operare şi de alte programe Apple. Şi în general toate fonturile din /System/Fonts trebuie lăsate în pace. Nu degeaba sunt protejate la ştergere de către sistemul de operare.