Cestiunea este urmatoarea: trebuie sa cumpar pentru cineva in virsta o imprimanta inkjet fără fiţe, cu cartuşe cît de cît mari (aprox. 8-12 ml), dar neapărat uşor de reumplut acasă, fără erori software (cum mi se intimpla la Canon Pixma) sau de altă natură. Pe cei ce au aşa ceva (ştiu că aveţi, trebuie să aveţi) îi rog să împărtăşească aici. De fapt, mă interesează tipul imprimantei, că pe google n-am găsit nimic relevant.
Eu am tot Canon, MP150 (multifunctionala inkjet), si nu-mi da erori de soft. Cartusul AN e de 15 ml. Si costa vreo 170-190 RON
Mulţam Sensei. Alte semnalări mi-ar fi (ne-ar fi, acum că s-a alăturat şi Sergiu) de mare folos.
A, cred că sînt valabile şi informaţiile (de aceeaşi natură) despre imprimante laser.
Luati imprimante hp ,ce folosesc cartuse :B&w 56,color 57,fotosuper 58,sunt ideale ,usor de umplut acasa,fara mofturi la soft sau alte asemenea…iar cartusele suportacel putin 10 refile!
Foarte corect ce spune Lica, puteti cumpara cu incredere orice HP ce foloseste unul din perechile urmatoare de cartuse (negru + color): 56+57, 21+22, 26+27, 336+342, aceste caruse sunt usor de refilat si destul de fiabile. Bineinteles ca sunt atat imprimante cat si multifunctionale ce folosesc aceste cartuse, iar din cate stiu eu majoritatea hp-urilor cu jet au drivere de osx (lucru foarte important si de verificat pe site la hp inainte de achizitie)
Vă rog oameni buni - ziceți ce imprimante & multifuncționale inkjet compatibile mac mai aveți. Vreau și eu să cumpăr un multifuncțional compatibil mac pe care nu vreau să-l arunc după ce se termină cartușele ci să-l folosesc ani buni. Dacă e și cu cartușe re-umplabile - e perfect.
OK, pînă una alta, încep eu (nu e o recomandare; mai degrabă o descriere succintă): Canon Pixma MX 300
Multifuncţional mare, generos în privinţa cartuşelor (cel mai mare de negru are, mi se pare 16 ml), dar lacom cu spaţiul.
Funcţionează bine şi pe MAC şi pe PC.
Cartuşele sînt scumpe (cu trei cartuse negre, achiţi multifuncţionalul), merită însă tuburile de refill.
De ceva vreme, scannerul a cam început să scoată cu umbre, culori pale etc. (am în casă un Mac şi un PC; pe amîndouă se comportă la fel).
La imprimantele Canon, cel puţin pînă acum un an doi, exista o metodă de resetare, astfel încît să fie permis refill-ul fără pobleme. La mine nu a mers defel la început. După aia, după ce i-am făcut un reset, funcţionează fara probleme.
Ca să închei: ca imprimantă, îl recomand (printează bine, cel puţin textele, iar cartuşele rezistă la multe umpleri). Ca scanner, mă abţin.
A, nu pot recomanda (over my dead fuckin’ body) firma de la care l-am cumpărat (CEL.RO). Nu dau detalii, că e off topic.
Cestiunea este urmatoarea: trebuie sa cumpar pentru cineva in virsta o imprimanta inkjet fără fiţe, cu cartuşe cît de cît mari (aprox. 8-12 ml), dar neapărat uşor de reumplut acasă, fără erori software (cum mi se intimpla la Canon Pixma) sau de altă natură. Pe cei ce au aşa ceva (ştiu că aveţi, trebuie să aveţi) îi rog să împărtăşească aici. De fapt, mă interesează tipul imprimantei, că pe google n-am găsit nimic relevant.
Cred că mai tot ce înseamnă HP ori Canon inkjet ar respecta condițiile. Eu am un HP 2460, mică și portabilă, face pozor color excelente, respectă cele 2-3-4 condiții impuse din start: mică (ușor de purtat la țară, vara), ieftină (sub 200 lei, cînd leul era 3.60), cartușe relativ ieftine (circa 35 lei a/n, ceva mai mult cel color), reîncărcabile (încarc numai la Producton, singurii specializați în așa ceva).
Încărcatul în casă îl poate face oricine se pricepe la așa ceva, altfel costă circa 15-16 lei.
Am folosit câţiva ani un Canon s200 color, foarte bun. Cartuşele le umpleam cu siringa, mă ţineau câte 50-60 de re-umpleri. Am folosit-o cu XP, nu OS X, dar am văzut că merge şi pe Mac.
Eu am asa: o multifunctionala (scanner, printer, imprimanta) HP PSC 750, care merge bine pe Tiger, insa nu si pe Leo. Mai am o imprimanta HP 5550 inkjet, merge bine pe ambele. Amandoua sunt vechi, iar una am castigat-o la o tombola (da, se mai castiga si pe bune).
PCS-ul incepe sa dea rateuri la scanner, asa ca si eu sunt interesat de ceva nou; insa as cam evita HP, ca ma enerveaza ca nu scot drivere pentru Leo.
Ci eu am tot Canon MP150 si m-a tinut un cartus 2 ani, refill cam o data pe luna. Merge pe Mac fara probleme. Am auzit ca modelele mai noi din gama ar face figuri la refill, nu mai vor sa recunoasca cartusul dupa ce il umpli (cel putin asa zicea tanti de la magazinul unde imi iau eu cerneala pt refill).
Am auzit ca modelele mai noi din gama ar face figuri la refill, nu mai vor sa recunoasca cartusul dupa ce il umpli (cel putin asa zicea tanti de la magazinul unde imi iau eu cerneala pt refill).
Asa este, sigur, de vreo doi ani încoace. Numai că un domn deştept a scos, doar pentru PC, şi numai pentru MP-uri, din cîte ştiu, un fel de patch care păcăleşte imprimanta şi o face să accepte cartuşul reîncărcat, ba chiar să arate corect nivelul de cerneală.