Eu am cam fugit de HP și Epson…nu stiu de ce acest lucru, dar niciodată nu m-au atras…probabil și pentru că sunt foarte conservator și când mă obișnuesc cu ceva anume, nu-mi mai scoate nimeni din cap. Iar mac-ul nu mi-l mai poate scoate nimeni nici din cap, dar mai ales din inima .
la hp este cam aceiasi procedura,dar aplicata altfel!nas vrea sa iau ban din nou ca ma implic cam mult!
pentru doritori de amanunte ,e-mail
Cât timp nu dai link-uri la software pirat sau sfaturi detaliate despre cum să facă ceva ilegal - nu e nici o problemă.
A apăsa un buton pe o imprimantă este la fel de legal ca și verificarea nivelului de ulei la motor și completarea sa fără a apela la un service. Devreme ce ai dat banii pe imprimantă și pe softul său (ca pe iPhone) și îi faci doar modificări fără a pirata nimica, e complet legal. Atât că există riscul pierderii garanției.
Eu tocmai am achizitionat o imprimanta laser alb-negru Canon LBP-2900B pt uz casnic. Cand am ajuns acasa am descoperit ca nu exista driver pt Mac. No problem, in cateva minute google a oferit solutia. Update la driverele CAPT si adaugat manual profilul imprimantei. Imprimanta a mers perfect. In concluzie - indiferent ce scrie pe net, imprimantele Canon LBP merg pe Mac fara probleme. Probabil este si cazul altor modele inkjet sau laser.
A, si o scurta prezentare daca nu va deranjeaza: toner fara chip, suporta maxim 4 refilluri, 1 refill acasa = 15 RON, schimbarea cilindrului = 25 RON, aprox. 2000 pag cu un refill, pret magazin = 280 RON. Per total - mai ieftin decat la listari si foarte comod. Se misca repede, printeaza bine (scala de gri ok), recomand.
Profilul contine informatiile despre imprimanta - rezolutie vert/oriz, parametrii de culoare, model etc. Probabil poate fi editat si pentru alte modele in cazul in care cineva nu a facut deja asta.
Profilul contine informatiile despre imprimanta - rezolutie vert/oriz, parametrii de culoare, model etc. Probabil poate fi editat si pentru alte modele in cazul in care cineva nu a facut deja asta.
A, da… Să știi că asta e valabil și pt HP, poate și pt alte mărci. De fapt, HP are un driver pt dj și altul pt laser, chiar dacă le „vinde” sub denumiri diferite. De altfel, ăsta e un alt avanaj al sistemelor Unix, permit un driver generic pt multe tipuri de imprimante, teoretic pt toate. Pe acest principiu se bazează și Gutenprintl.
Dacă toți producătorii de imprimante ar conveni să adopte norme unice, ar fi posibil efectiv un singur driver.
Aceste drivere generice au si un foarte mare avantaj - daca folosesti 3-4 imprimante (birou, acasa…) nu instalezi tot atatea drivere, adaugi doar un profil pentru fiecare imprimanta - 40kb, mai comod si pentru producator si pentru utilizator. Si o remarca nostima, la spital exista modelul similar de la HP (pt cine nu stie, unele imprimante laser HP sunt Canon rebranded) dar sistemul de operare este windows XP. Printarea aceluiasi document a inceput mult mai repede pe mac decat pe windows (configuratie hardware asemanatoare).