Fedora 10
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07

foarte pe scurt, Fedora 10  smile

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 01.10.08

L-am avut instalat pe PPC. Se misca bine, doar ca trebuie sa dezactivezi toate serviciile de care nu ai nevoie, altfel mananca multe resurse, ruland in background (avahi dns, bluetooth, anacron, cups samd) Evident ca poti folosi ce GUI vrei - eu foloseam Gnome, ca sa pot folosi exact acceasi tastatura de Mac, dar cu Xfce se misca si mai bine. O alta chestie misto e faptul ca daca ai un modem usb wireless Huawei (Orange, Vodafone etc.), acum va merge inclusiv ala - exista deja drivere pt asa ceva (pe pagina Orange de suport informatiile se limiteaza la Mac si Win). Ce nu imi place mie in Fedora (sau RedHat, for that matter) e installerul, care e (mult) prea simplu (e bun pt newbies raspberry). Sistemul se instaleaza foarte repede, dar nu prea iti permite sa faci tot ce vrei. Eu folosesc si alte filesystems, optimizate pt fisiere mici (ReiserFS), mari (XFS) sau medii (JFS). Asta o poti face la instalare in Debian, SuSE, Ubuntu etc., dar nu si in Fedora/CentOS/RedHat, unde poti folosi doar ext2/3 si logical volumes. Sunt bune si astea, dar… more choice is even better. smile PackageKit in schimb (aplicatia cu ajutorul careia instalezi softuri) mi se pare misto, se misca foarte bine (in versiunile anterioare aveai un soft care se misca foarte greu, motiv pt care instalam mereu separat YumEx, sau foloseam linia de comanda). In rest, ce sa zic - aplicatii cat cuprinde (multimedia, internet, office etc.), prea lunga lista sa le insir aici smile