2 din 8
2
Pentru cei care nu vor să meargă la vot duminică
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Ro
Macuser din: 26.04.07
[quote author=“Amiralul” date=“1227829228” Iar cei care au murit nu au făcut-o pentru că le-am cerut-o eu.]

dar te-ai bucurat de ce au obţinut pentru tine, nu? phii, ce m-ai înfuriat….

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bacău, România
Macuser din: 24.10.07
batranul - 28 Noiembrie 2008 02:22 AM

cei care nu merg la vot, măcar să stea şi să citească despre sutele de mii care au murit pentru ca ei să aibă acest drept….

Văd că eşti revoltat dar ce zici tu sunt doctrine, sunt tehnici de manipulare! Aceste “sute de mii” (de români??) nu au făcut nimic din altruism, nu există altruism pur.
Au făcut-o pentru că erau soldaţi plătiţi, au făcut-o din convingere proprie şi asta pentru a-şi satisface anumite idealuri (în primul rând proprii).

Poate cei care nu merg la vot, aleg să protesteze în felul acesta.

Dacă vorbim de cei care au luptat pentru anumite cauze (şi au murit), ei nu au luptat ca eu să merg la vot, ci au luptat ca eu să am dreptul LIBER de a-mi alege conducătorul. Privind situaţia politică actuală din România (şi nu numai) această libertate este îngrădită (trebuie să aleg între doi şchiopi, unul avându-l sănătos pe stângul,  celălalt pe dreptul… dar pot alege, sunt privilegiat - sunt liber să aleg).

Mersul la vot, “culoarea” politică şi astfel de discuţii au ajuns la fel de aprinse precum cele despre Biblie şi existenţa vreunui Dumnezeu angry

[ Modificat: 28 Noiembrie 2008 03:02 AM de Ǻndяei ]
 Semnătură 

If this town is just an Apple, then let me take a bite - MJ
_______
| iPhone 3G 8GB 3.0.1 | iPod Nano 4GB | Sony Vaio FZ4000 CTO
Most of my time: Helping people with special needs (Psychologist) | Making extra money (Audio Engineer - freelancer)

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.10.08

Nu mai sunt naiv să cred în acte colective de eroism în cazul revouțiilor/loviturilor de stat. Ori mureau, ori nu, ori în 1989, ori mai târziu cu 1-3 ani, regimul comunist cădea într-un fel sau altul. Regimul comunist nu a cazut în România pentru că au ieșit și murit oameni la Timișoara. A căzut pentru că așa trebuia să se întâmple.

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: bucuresti. sudist
Macuser din: 25.02.07

din pacate, nimeni nu obtine ceva pentru altcineva , asa, doar de amoru’ artei. chiar mi-a iesit din cap “axioma” : avem o tara bogata. nu , n-avem noi, ci ei au. care ei?  ei bine, asa numita clasa pulitica ( wink  ).  si pe care clasa politica o vom “arbitra” noi (astia de n-avem o tara bogata) in meciul de duminica. rezultatul meciului .... parca e previzibil. deci, ce-i de facut (citat din Lenin) ? eu o sa-i “promovez” pe toti. si ce-mi ramine? sa fac bascalie. de pilda:
oricit de putin ne-ar plati ei, noi putem lucra mai putin decit ne platesc.  cheese

Semnătură 

smile

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.10.07

Nu fiti naivi. Iesim din casa o jumatate de ora ca sa votam pe unii ce isi vor bate joc de noi 4 ani de zile. Merita? Daca as face asta nu m-as mai putea uita in oglinda. Am votat o data schimbarea. Acum ce sa mai votez?  Parerea mea este ca jocurile sunt facute.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member

Fiecare individ este membru al mai multor comunităţi, fie ele ţări, clase, forumuri etc. de aici încolo discuţia este lungă, dar de bază este ideea potrivit căreia comunitatea ideală este cea în care membrii pot alege modul în care să trăiască în respectiva comunitate. Ca să poată facă asta, esenţial este să ştie că pot face aşa şi mai apoi să şi înţeleagă asta. Să conştietizeze. pentru asta este nevoie de educaţie, educaţie personală şi la nivel de grup (ţară în cazul alagerilor de duminică). Educaţia de grup lipseşte cu desăvârşire, a fost ştearsă din mintea poporului român (mergeţi în Elveţia, Suedia, Finlanda, chiar SUA, ca să înţelegeţi despre ce e vorba). Iar despre educaţia personală, mai bine nu vorbim…ce e aia democraţie, ce e aia vot, cum funcţionează o ţară, care e rostul, rolul şi obligaţia mea ca cetăţean al ţării….

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08

Daaaar nu va luati dupa mine…
mergeti la vot..
macar aveti inima impacata…
pana nu demult eram un promotor al mersului la vot…
anu asta vreau sa vad schimbarea…
schimbarea ca nu merg la vot…
vreau sa vad cum ma afecteaza…
insa am in plan pentru anul viitor sa plantez 100 de copaci..
si sa curat de gunoaie cel piutin o vale sau o coasta , pestera?
cu oleaca de ajutor of course…
aceasta e schimbarea…
si fiecarui copac plantat o sa ii fac o fotografie pe care o sa scriu
Acest copac a fost plantat fara sprijinul GUVERNULUI ROMANIEI..
Doar cu sprijinul celor cu inima mare , cu sprijinul OAMENILOR.
Aceasta e forma mea ce protest si vreau sa vad diferenta.
smile
Viva la revolucion!

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti(Madrid)
Macuser din: 19.04.08

Daaaar nu va luati dupa mine…
mergeti la vot..
macar aveti inima impacata…
pana nu demult eram un promotor al mersului la vot…
anu asta vreau sa vad schimbarea…
schimbarea ca nu merg la vot…
vreau sa vad cum ma afecteaza…
insa am in plan pentru anul viitor sa plantez 100 de copaci..
si sa curat de gunoaie cel piutin o vale sau o coasta , pestera?
cu oleaca de ajutor of course…
aceasta e schimbarea…
si fiecarui copac plantat o sa ii fac o fotografie pe care o sa scriu
Acest copac a fost plantat fara sprijinul GUVERNULUI ROMANIEI..
Doar cu sprijinul celor cu inima mare , cu sprijinul OAMENILOR.
Aceasta e forma mea ce protest si vreau sa vad diferenta.
smile
Viva la revolucion!

VIVA!VIVA!VIVA!

Semnătură 

Camionagiu

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

dude, sa ma chemi si pe mine cand mergi la curatat coasta/valea/pestera.
fara bascalie.

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Pe mine m-au enervat stirile cu “peste 2 milioane de romani din strainatate nu vor putea vota”. Adica dobitocii de jurnalisti pleaca de la premisa ca toti romanii din strainatate (2 milioane la numar) sunt fie ciorditori, fie prostituate pe centura si ca stau “fara acte”, ceea ce e o alta tampenie ca daca ai inchiriat o casa atunci platesti taxe locale deci te incadrezi la punctul 6 pentru MAE si statul roman, adica “ai acte”. Asa ca enervat, am cautat cea mai apropiata sectie de votare (la 30 de minute cu metroul) si mergem sa votam duminica. Sunt deja worked up “sa vezi ce le fac daca nu-mi dau voie sa votez”, asa ca imi iau toate hartiile cu mine si sper sa nu, dar m-ar racori sa injur cativa romani plini de birocratie. Sau poate aerul de aici schimba si romanii din paper pushers in oameni? Vedem noi duminica.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Motivaţia mea e simplă: nu vreau ca prin absenţa mea să pun umărul la ascensiunea PSD-ului. Sunt un om de dreapta, mă duc să votez cu dreapta chiar dacă doctrinele la noi sunt apă de ploaie. Dar un lucru ştiu: aşa cum PRM-ul e acum pe moarte, aşa vreau să piară şi PSD-ul actual. Dacă intelectualii ar fi ieşit la vot de fiecare dată, aşa cum ies cei de la ţară, acum PSD-ul fie n-ar mai fi existat, fie ar fi fost un alt partid. De bine de rău ceilalţi au fost nevoiţi să se mai reformeze. PSD-ul a rămas acelaşi conglomerat comunistoid care e gata să ia din nou frâiele puterii.

Că până la urmă partidul votat de mine s-ar putea să se pupe cu PSD-ul, e posibil şi asta.

snake

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

uitați și aici:
http://www.romaniacurata.ro

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member

şi aici

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

[...]

Fiecare are dreptate în cele spuse aici. De prea multă filosofie era gata-gata să fie distrusă Europa și, după ea, toată lumea. Așa s-a întîmplat și în 1917 și în 1933…, din prea multă filosofie și considerații nu mult diferite de astea a ieșit ce a ieșit: din scîrba intelectualilor, din dispreț pt ceea ce poate fi mai bun, din falsa impresie că „toți sînt la fel, orice ai vota, tot aia e” etc. etc. Unii, mai rapizi de mînă, au pus mîna pe putere și le-a plăcut, nu au mai plecat.
Da, și mie mi-e teamă că votul va fi decis de cei subeducați, de mediul rural… Lumea „bună” va pleca la Predeal ori la Viena ori la Atena ori la Sorbona… Ai unde te duce, slavă domnului. Și vor fi, desigur, scîrbiți: „ia uite, dom’le, ce c… a ieșit la vot!”
Au fost oameni care au murit pt a avea voturile astea, iar acuma sînt oameni care se bucură că nu le folosesc și iau asta drept protest, drept revoltă împotriva establishment-ului corupt și bolnav etc. etc. Apăi, stimabililor, dacă așa stă treaba, poate nu v-ar strica așa, vreo 30-40 de ani de comunism d-ăla dur, cum n-am mai apucat nici eu, cu torturi și batjocură, să vedeți atunci ce ați aprecia alegerile, totuși, libere și cu perspectivă de mai bine.
Dacă v-am supărat, sper să vă treacă și să vă duceți la vot duminică.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Am scris un articol pe tema asta. Nu incerc sa conving pe nimeni de nimic (doctrina, partid), dar acum chiar ca e bataia pestelui. Mai mult, daca nu va place nimic din sectia de votare, nu stati acasa, mergți la vot, dar nu taiati nimic! Bagati buletinul alb. E valabil, in sensul ca e vot numarat, desi neexprimat. In timp ce alea taiate sau dublu stampilate sint anulate, votul alb e valabil. El e singurul care exprima refuzul!
În ceea ce mă privește, sînt, și eu, de dreapta! Pentru că am sărăcit și am facut foamea pe vremea stîngii. Pentru că ăia care m-au f… pe vremea comunismului m-au luat la încălecat, după Revoluție, tot de la stînga! Pentru că, paradoxal, stînga românească instituie inegalitatea dintre oameni. Și amenință să mă (ne) aducă unde am mai fost în 2000-2004.
Amirale, modul tău de a gîndi e profund jignitor. Explică-mi și mie cum se schimba un regim de la sine? Vine sfîntul duh și suflă peste partid și zice: gata, s-a terminat comunismul… Sau iese primul secretar și deschide cu mînuța lui ușa închisorii: “M-am răzgîndit, gata, de azi e libertate!” Ia explică-le asta și coreenilor din nord sau cubanezilor! Prostia asta cu iz înțelepțesc e specifică lașilor care au stat prin case uitîndu-se la noi. A doua zi după victorie, tot ei cu gura mare: “Era o manipulare, n-am ieșit ca să nu mă murdăresc!”

[ Modificat: 28 Noiembrie 2008 06:05 AM de iaru ]

2 din 8
2

‹‹ Trash      Drapel, stema, culori ››