o rețea casnică n
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Dat fiind că locuința începe să fie populată de scule wl generația n, ar fi timpul unui upgrade la router și, dacă se poate (uite, habar nu am dacă se poate) al cardurilor wl b/g dintr-un iMac și un mini intel c2d. Parcă m-ar tenta, dacă tot e să schimb, și o stocare centralizată. Și acuma, întrebările:
- dacă aveți așa ceva, ce variante aveți/ați ales? Apple sau non-Apple? Dacă e non-Apple, routerul wl generația n poate conecta și o imprimantă (sau mai multe?) și un disc de backup?
- Aveți cumva un mac pe post de router wl/server? huk, parcă tu descriai așa ceva, era chiar server de fax macul ăla, nu mai țin minte ce era, parcă un iBook g3, nu? sau un mini? au ambele?

Nu vreau ceva sofisticat, casa e mică, dar circulă fișiere destul de multe între noi. Ceva relativ ieftin și solid.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

La mine a ramas doar un airport express n. Imprimanta nu mai am dar mergea in el. Acum a ramas conectat doar sunetul.
Hardul extern e portabil (sta infipt in macul meu cand am nevoie). Nu merge infipt in A Express.

Ma batea gandul sa-mi iau un time capsule de 500, dar acum ca am si AE si hard extern, e doar un lux.

Bondy (G3) nu era router, doar server de fisiere. Mai tarziu a fost inlocuit de un PB care facea la fel, dar l-am dat.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
huk - 28 Noiembrie 2008 09:52 PM

La mine a ramas doar un airport express n. Imprimanta nu mai am dar mergea in el. Acum a ramas conectat doar sunetul.
Hardul extern e portabil (sta infipt in macul meu cand am nevoie). Nu merge infipt in A Express.

Ma batea gandul sa-mi iau un time capsule de 500, dar acum ca am si AE si hard extern, e doar un lux.

Bondy (G3) nu era router, doar server de fisiere. Mai tarziu a fost inlocuit de un PB care facea la fel, dar l-am dat.

Ideea cu time Capsule ar fi, dar – tot studiind – cred că cea mai bună variantă, dintre cele oferite de Apple – ar fi Airport Extreme gigabite ethernet cu mufă USB pt imprimantă și pt disc conectabil + mufe eth pt rețea prin sîrmă.
Nu e grabă, nu știu ce oferte ar mai fi de la alte firme, de ex. dacă LinkSys sau care or mai fi au ceva similar. Discuri externe am destule prin casă, unu-două ar fi imediat disponibil/-le pt așa ceva.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…