1 din 3
1
c++ os x
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: London
Macuser din: 04.04.08

Stie cineva un program gen C++ care foloseste aceleasi biblioteci si instructiuni pt os x? Frumos ar fi sa fie pe gratis…daca nu, sa nu depaseasca $50. Am vazut xcode, da nu cred ca e ceea ce imi trebuie, mai ales ca e $100 si ceva…imi trebuie doar pentru programe ce am de facut la scoala, nimic special…

Mersi.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.10.05

C++ e un limbaj de programare si nu un program.

Xcode este un IDE, echivalentul lui Visual C++ din Windows. Xcode e gratuit si de downloadeaza de la apple.com dupa ce te inregistrezi ca developer (developer.apple.com).
Alternativa la XCode pe OS X poate fi Eclipse (http://www.eclipse.org) cu plugin-ul CDT.

Daca vrei doar programe pentru scoala se poate din linie de comanda:

cristian-draghicis-macbook-pro:~ diciucat test.cpp
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
    cout 
<< "Hello World" << endl;

compilare cu gcc:

cristian-draghicis-macbook-pro:~ diciug++ test.cpp 

Rulare executabil

cristian-draghicis-macbook-pro:~ diciu$ ./a.out 
Hello World
cristian
-draghicis-macbook-pro:~ diciu

Oricare din tool-urile de mai sus au nevoie de instalarea Development Tools de pe DVD-ul OS X sau download de la apple.com.
Xcode instaleaza automat si gcc.

[ Modificat: 29 Noiembrie 2008 05:26 PM de diciu ]

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Exact: Xcode e gratuit! Cine incerca sa ti-l vinda incerca si sa te fraiereasca.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

La apple pe site m-am uitat la x-code si e pe bani…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

O sa ma uit la ce mi-ati zis cand ajung acasa si incerc sa imi rezolv problema:) mersi frumos. Sper sa reusesc.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
diciu - 29 Noiembrie 2008 05:23 PM

C++ e un limbaj de programare si nu un program.

Xcode este un IDE, echivalentul lui Visual C++ din Windows. Xcode e gratuit si de downloadeaza de la apple.com dupa ce te inregistrezi ca developer (developer.apple.com).
Alternativa la XCode pe OS X poate fi Eclipse (http://www.eclipse.org) cu plugin-ul CDT.

Daca vrei doar programe pentru scoala se poate din linie de comanda:

cristian-draghicis-macbook-pro:~ diciucat test.cpp
#include <iostream>
using namespace std;

int main()
{
    cout 
<< "Hello World" << endl;

compilare cu gcc:

cristian-draghicis-macbook-pro:~ diciug++ test.cpp 

Rulare executabil

cristian-draghicis-macbook-pro:~ diciu$ ./a.out 
Hello World
cristian
-draghicis-macbook-pro:~ diciu

Oricare din tool-urile de mai sus au nevoie de instalarea Development Tools de pe DVD-ul OS X sau download de la apple.com.
Xcode instaleaza automat si gcc.

Se poate din linie de comanda…dar in care din programe(limbaje)? Acum fac download la xcode. Am gasit versiunea pe gratis. Mersi:)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Xcode is Apple’s premiere development environment for Mac OS X. In addition to being packaged on the DVD with every copy of Mac OS X, the latest Xcode developer release is always available for free to ADC members and includes all the tools you need to create, debug, and optimize your applications. At the heart of the Xcode tools package is the Xcode IDE, a graphical workbench that tightly integrates a professional text editor, a robust build system, a debugger, and the powerful GCC compiler capable of targeting Intel and PowerPC regardless of host platform. Xcode is both easy to use, and yet powerful enough to build the largest Mac OS X applications. The complete Mac OS X developer tools chain is distributed as part of Xcode; these tools include Interface Builder, Instruments, Dashcode, the WebObjects framework, and the complete reference documentation, to name just a few.
http://developer.apple.com/tools/xcode/
Membru te faci prin simplă înscriere.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

M-am facut membru, mi-am luat xcode…am scris programu da nu pot da click pe run. Ce fac?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Cum ai scris programul? Ai facut proiectul? De unde stii ca nu poti da click pe run? Ai deschis o consola de debug? Ai citit asta? Dar asta?

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Am scris programul ca-n C++...am facut o chestie simpla -media aritmetica

#include<iostream.h>
#include<conio.h>
int a,b;
float ma;
void main(){
cin>>a>>b;
ma=(a+b)/2;
cout<

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05

Ai creat proiectul potrivit?
Pentru ce vrei tu sa faci, din Xcode ar trebui sa creezi un nou proiect de tip “Command Line Utility” -> “C++ Tool”.

Later edit:

1/ conio.h nu exista pe mac.

2/ daca ai creat un proiect c++ pe mac, asa arata programul tau medie (care merge din XCode):

#include <iostream>
using namespace std;

int main (int argc, char * const argv[])

int a,b;
  float ma;

cin>>a>>b;
  ma=(a+b)/2;
  cout<

[ Modificat: 30 Noiembrie 2008 12:06 AM de diciu ]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 26.08.07

Ma bag si eu, gresit cred caci nu am mai folosit un limbaj de programare din facultate (acum 8 ani), dar nu e mai simplu sa folosesti un emulator de DOS (gen DOSBox sau altele), ori intre timp s-au schimbat multe??

Semnătură 

Suma viciilor unui om este o constantă.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08
sorinc03 - 29 Noiembrie 2008 11:20 PM

...

Programul tau are atatea probleme ca nu stiu de unde sa incep… In primul rand, ai citit cele 2 linkuri pe care ti le-am dat?

Headerele standard C++ nu mai sunt cu extensie .h, asa erau o data de mult cand nu existau namespace-uri—acum toate headere pentru biblioteca standard sunt fara extensie, iar toata biblioteca standard e in namespace-ul std.

conio.h nu face parte din standard—niciodata nu a fost. E o inventie Borland. Pentru ceva asemanator si cross platform vezi curses/ncurses. Il ai pe orice UNIX (inclusiv Mac OS X) si e portat si in Windows.

void main(), nu este cod C++ legal. main() trebuie sa returneze int. Ia vezi aici.

getch() nu exista nici in C standard, nici in C++ standard. E o inventie din vremea DOS. Uita de ea. In primul rand nu ai nevoie de ea aici in program.

Utilizarea variabilelor globale trebuie sa fie minimalizata cat mai mult—tu aici le folosesti fara sa ai nevoie. Foloseste variabile locale.

Nu poti scrie un program “ca-n C++”. Il scrii *in* C++, sau in orice altceva. C++ este un limbaj de programare, nu altceva.

Ideal programul tau se face asa.

#include <iostream>

int
main
()
{
    int a
b;

std::cout << "a: ";

std::cin >> a;

std::cout << "b: ";

std::cin >> b;

std::cout << "(a + b) / 2 = " << (b) / 2.0 << std::endl;

PS: vezi ca main() e singura functie care returneaza by default 0.

PS2: importarea unui namespace intreg cu o directiva de genul

using namespace std
este de obicei o idee foarte proasta si face exact invers fata de ce se incearca prin folosirea namespace-urilor. Daca vrei sa nu mai scrii <namespace>:: de fiecare data, poti importa doar o anumita parte dintr-un namespace, cu directive de genul:
using std::cout;
using std::cin

Succes!

[ Modificat: 30 Noiembrie 2008 01:17 AM de Aram ]
 Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

Eu inteleg tot ce spui tu. Dar de getch si-asa mai departe nu ma pot desparti de tot deoarece in licee inca se preda ce facea steve jobs la gradinita….deci nu e vina mea. Credeam ca e la fel ca-n cpp3.1 O sa studiez si o sa le fac si-n xcode. Mersi frumos de ajutor. Daca mai am intrebari te mai contactez.

Mersi si tie diciu!

P.S.: Programul meu nu are erori, ci sistemul de invatamant din Romania!

[ Modificat: 30 Noiembrie 2008 04:27 AM de sorinc03 ]

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

daca specificai ca vrei borland c++, oamenii te-ar fi ajutat altfel.

cum a zis cineva mai sus, instaleaza dosbox si cauta pe undeva vreo arhiva de bc++3.1

totul va fi ca la scoala wink

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

Am gasit dosbox, am c++ 3.1, dar cum ii dau drumul in dosbox?

1 din 3
1