2 din 3
2
c++ os x
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: London
Macuser din: 04.04.08

anyone? va rog…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member

nah nu mai raspunde nimeni? Cum fac in dosbox sa deschid cpp 3.1? de unde iau arhiva de cpp 3.1 pt mac? sau e bun ce am de win?

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 01.12.07

Cred că nu răspunde nimeni pentru că răspunsul tău e cam la un Google distanță, de exemplu aici http://www.dosbox.com/wiki/Basic_Setup_and_Installation_of_DosBox (e specific pentru Windows, dar se aplică la fel pentru OS X), sau folosind unul din programele de la http://www.dosbox.com/wiki/DOSBoxFrontends#Mac_OS_X_Frontends .

Ca sfat personal totuşi—e mult mai util să înveți pur şi simplu să foloseşti un mediu de dezvoltare mai de Doamne-ajută şi un compilator actual decât să te chinui să rulezi BC++ cine ştie cum.

Semnătură 

Grep me no patterns and I’ll give you no lines

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member

Donkey, eu te cred ca e mult mai simplu. Stiu ca ma ajuta mai mult. As vrea din tot sufletul sa pot folosi altceva decat BC++...dar nu imi permite sistemul de invatamant…adica ce am tema la scoala tre sa rulez be bc3.1

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member

Adevărat—asta suge timp mare smile. Dacă ai Borland C++ pentru Windows, ai putea atunci să pui Windows XP în Parallels sau în Virtual Box; ți-ar fi mai uşor, mai ales dacă n-ai mai lucrat cu DOS, şi e şi bun în scop “preventiv”, în caz că te mai alegi cu vreo tema windows-only.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Culmea ca si eu am trecut prin liceu unde profesorii foloseau BC++3.1 si pe la facultate pe unde profesorii foloseau BC++3.1 si nu am avut niciodata probleme in a programa corect folosind instrumente moderne standard compliant. Pur si simplu am facut bine si nimanui nu i-a pasat. Nu te obliga nimeni sa folosesti ceva anume. Chiar si pentru chestiuni Borland-only gen biblioteca grafica DOS se gasesc clone moderne care functioneaza sub X Windows.

PS: Tu ai BC++ 3.1 de DOS, de asta ti s-a recomandat DOSBox. Nu ai BC++ 3.1 de Windows pentru ca nu exista BC++3.1 de Windows, chiar daca versiune de DOS are niste executabile Windows pe 16 bit pe acolo.

[ Modificat: 21 Decembrie 2008 06:08 PM de Aram ]
 Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

Tocmai, aveam impresia că BC++ a avut într-o vreme şi un 3.1 pentru Windows, then again, a trecut ceva timp de-atunci :D.

Nu ştiu dacă bibliotecile respective funcționează sub XWindows în OS X, ultima cu care am avut de-a face era abandonată de ceva vreme. Dar într-adevăr, merită verificat smile.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
aramdune - 21 Decembrie 2008 05:59 PM

Culmea ca si eu am trecut prin liceu unde profesorii foloseau BC++3.1 si pe la facultate pe unde profesorii foloseau BC++3.1 si nu am avut niciodata probleme in a programa corect folosind instrumente moderne standard compliant. Pur si simplu am facut bine si nimanui nu i-a pasat. Nu te obliga nimeni sa folosesti ceva anume. Chiar si pentru chestiuni Borland-only gen biblioteca grafica DOS se gasesc clone moderne care functioneaza sub X Windows.

PS: Tu ai BC++ 3.1 de DOS, de asta ti s-a recomandat DOSBox. Nu ai BC++ 3.1 de Windows pentru ca nu exista BC++3.1 de Windows, chiar daca versiune de DOS are niste executabile Windows pe 16 bit pe acolo.

Inteleg. Windows nu vreau sa-mi pun pe mac…incerc sa scap cumva de windows si sa nu-l folosesc decat cand nu am macul cu mine:) dar, aramdune, please help me cu asta…am xcode, am scris programul cum a scris cineva pe prima pagina dar nu-mi merge…de ce? daca as invata sa lucrez in xcode, n-as mai tine mortis sa am dosbox&stuff;...e prea complicat. In plus, daca stiu sa lucrez in xcode, el salveaza fisierul cpp si pot sa arat tema la scoala de exemplu…please help

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member

Dacă ne spui şi ce înseamnă că nu-ți merge, poate-poate ne prindem smile. Cum se manifestă “nu merge” ăsta? Ce erori de compilare dă?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member

Cam asta e…

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member

Ai pus fisierul ala aiurea acolo. Vezi ca in source o sa gasesti un fisier sursa default cu definitia functiei main(). Trebuia sa scrii in ala.

Ai citit asta? Dar asta?

[ Modificat: 22 Decembrie 2008 05:48 AM de Aram ]
 Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRank
Member

Nu, n-am citit, dar voi citi…incerc sa vad ce iese. Mersi

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member

am facut programul bine si imi da eroare “compile g++4.0 exit code 1”...de ce? Am cautat pe tot felul de forumuri dar n-am gasit un raspuns concret.

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRank
Member

Cine şi unde îți dă eroarea asta?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRank
Member

Si posteaza build logul complet. Cel mai probabil nu “ai facut programul bine”. Asta e doar eroarea finala…

Semnătură 

Membru retras.

2 din 3
2