3 din 6
3
Problema Airport Extreme Base Station + RDS PPPoe
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Ovidiu C - 05 Decembrie 2008 10:04 PM

Ok. A progresat cineva?

Eu ma gandesc serios sa iau un router dedicat care sa faca conexiunea si apoi sa fac reteaua wi-fi prin AEBS.

Ov.

Eu nu pricep cum voi aveți probleme cu setarea unui Airport Extreme pe PPPoE, la mine a mers extrem de ușor, iar ulterior a detectat și firmware update-u. Părerea mea este că scrieți date în plus, care încurcă, nu ajută. Nu trebuie să scrii decît numele de cont și parola, în rest face el tot.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
Rank
Newbie
Din: Brasov
Macuser din: 29.11.08

AEBS-ul a mers ok timp de un an. A picat deodata si simultan, dupa cum am aflat ulterior, in cel putin 3 cazuri.

Nu cred ca exista ceva mai usor de configurat decat produsele Apple.

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRank
Jr. Member
Din: BV
Macuser din: 13.09.08

Vesti bune!!!
Azi am incercat din nou sa imi conectez time capsule la net, si miraculos functioneaza!!!!
Am scapat din nou de cabluri!!

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
D@NN - 11 Decembrie 2008 04:25 AM

Vesti bune!!!
Azi am incercat din nou sa imi conectez time capsule la net, si miraculos functioneaza!!!!
Am scapat din nou de cabluri!!

Adeseori, rețeaua RDS – și altele – pică, apoi revine, apoi iar pică etc. De multe ori, scoți și rebagi în priză routerul și… gata, stai un pic pînă se aprinde becul verde și ... merge. Resetarea asta e necesară cînd pică din mers, deoarece al alocă automat adrese, picînd rețeaua, nu mai știe ce să facă. Îl ajuți cu deconectarea și reconectarea.
Mi-am pus zilele trecute un router n, setarea a fost extrem de ușoară, pur și simplu pui numele și parola, alegi PPPoE și… gata.
La țară mi-am dus routerul mai vechi b/g, l-am vîrît în routerul Romtelecom și… a mers pur și simplu. Nu pricep de ce la voi nu merge. Nu faci nicio setare specială, merge din prima și fără efort.
Eu îmi mențin ideea că, dacă unora nu le mrge, e din cauză că introduc prea multe date și încurcă aparatu!

P.S.

Na, tocmai cînd terminam, a picat netu la RDS, halal.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.04.09

Am citit posturile voastre pe aici, si poate ma puteti indruma, cei care vad ca ati reusit.
Am luat si eu un time capsule si tot cu rds sint si eu.
Incerc sa folosesc time capsule via PPPOE si se pare ca nu se conecteaza. apare looking for ppoe server sus, in bara, insa nimic..
Am folosit wizardul, ce-i drept.. dar si manual, cu toate datele puse, insa nu vrea neam sa se conecteze.
aveti vreo idee?

ps stiu ca rds nu oferta suport pt mac.. smile
multumesc,
Alexandru

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06
alxndr - 15 Aprilie 2009 10:06 PM

Am citit posturile voastre pe aici, si poate ma puteti indruma, cei care vad ca ati reusit.
Am luat si eu un time capsule si tot cu rds sint si eu.
Incerc sa folosesc time capsule via PPPOE si se pare ca nu se conecteaza. apare looking for ppoe server sus, in bara, insa nimic..
Am folosit wizardul, ce-i drept.. dar si manual, cu toate datele puse, insa nu vrea neam sa se conecteze.
aveti vreo idee?

ps stiu ca rds nu oferta suport pt mac.. smile
multumesc,
Alexandru

te-ai uitat la wiki?
ai la system preferences/network setat “using dhcp” ?
dai un search pe forum ca sunt multe discutii despre time capsule si pppoe.
al meu l-am trimis in service pentru ca imi tot pica conexiunea si nu pot sa ma uit exact la setari dar in airport utility nu trebuie decat userul pppoe si parola.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.04.09

mersi @boboc

daca te referi la “using dhcp” pentru time capsule airport, sigur ca e pe dhcp, altfel nu l-as pune smile
am citit toate posturile ce contin :time capsule: si :rds:
insa ramine neschimbat..
pe de alta parte, dlink-ul merge nestingherit, iar time capsule se conecteaza wireless la el.. si asa nu e nici o problema,
insa as fi vrut sa scap de dlink, si sa merg direct cu time capsule..
alta idee? smile

merci

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ar ajuta daca ai pune niste print screen-uri cu setarile tale din airport utility si din system preferences/network/ethernet
ti se aprinde ledul verde dupa ce faci setarile si dai update in airport utility?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05
alxndr - 15 Aprilie 2009 11:41 PM

alta idee?

De cele mai multe ori se întâmplă să fie completat și “Service Name” atunci când configurezi conexiunea PPPoE.
Dacă completezi doar “Account Name” și parola trebuie să funcționeze.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Tocmai deasta ceream niste printscreen uri pentru ca sigur e ceva gresit daca alt router merge.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 19.12.06

Se pare că am o problemă asemănătoare. Nu mai merge conexiunea de net prin Airport extreme. Până ieri seara mergea ok, insă azi dimineață nu a mai vrut să se conecteze.
Nu am schimbat nici o setare, am resetat airportul de cateva ori până acum. Eroarea se pare că e de parolă, cel puțin așa îmi apare in meniul Airport utility. Am vorbit și cu cei de la rds (conexiune e PPPoE prin AEBS) și ei zic că la ei apar conectat. Problrma e între AE și Macbook (Tiger) însă nu stiu cum să o rezolv. Menționez că parola pt PPPoE nu a fost schimbată. O alta mențiune ar fi că aseară am facut un update de sistem la un acer cu kiwi linux legat prin fir la AE, dar după aceea am fost conectat în continuare pe Macbook la net.
Nu știu ce să ii mai fac.

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Luci - 25 Iunie 2009 01:33 AM

Se pare că am o problemă asemănătoare. Nu mai merge conexiunea de net prin Airport extreme. Până ieri seara mergea ok, insă azi dimineață nu a mai vrut să se conecteze.
Nu am schimbat nici o setare, am resetat airportul de cateva ori până acum. Eroarea se pare că e de parolă, cel puțin așa îmi apare in meniul Airport utility. Am vorbit și cu cei de la rds (conexiune e PPPoE prin AEBS) și ei zic că la ei apar conectat. Problrma e între AE și Macbook (Tiger) însă nu stiu cum să o rezolv. Menționez că parola pt PPPoE nu a fost schimbată. O alta mențiune ar fi că aseară am facut un update de sistem la un acer cu kiwi linux legat prin fir la AE, dar după aceea am fost conectat în continuare pe Macbook la net.

La mine la țară asta se întîmplă frecvent. Scoți modemul din priză și îl repui după 1 minut. Faci la fel cu routerul wl.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

a aparut un update de firmware pt AEBS care, printre altele, rezolva:

* Fixes an issue when the base station is configured for PPPoE

http://support.apple.com/downloads/Time_Capsule_and_AirPort_Base_Station_Firmware_Update_7_4_2

Eu sper ca s-a rezolvat problema cu connection tracking pt. FTP. Reusesc sa-l omor si de 2-3 ori pe zi si vrea restart.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 19.12.06
Cattus Thraex - 25 Iunie 2009 03:06 AM
Luci - 25 Iunie 2009 01:33 AM

La mine la țară asta se întîmplă frecvent. Scoți modemul din priză și îl repui după 1 minut. Faci la fel cu routerul wl.

Cu routerul Apple am făcut asta de câteva ori fara rezultat. Modem nu am pt că conexiunea e fiberlink. Problema detectată de Airport Utility este parola incorectă. Nu stiu cum să o rezolv (pană acum mergea cu userul si parola bine merci). Am încercat să reintroduc parola insă fară rezultat din nou.

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05

Ai încercat să te conectezi cu calculatorul direct la “fiberlink”?
Funcționează conexiunea așa?

Semnătură 

3 din 6
3