Jun 28 15:54:01 Severity:5 (WAN) link state is Up.
Jun 29 02:39:39 Severity:5 (WAN) link state is Up.
Jun 29 02:42:44 Severity:5 (WAN) link state is Up.
Pt PPPoE nu am găsit nimic.
Acum am văzut că am și un update (7.4.2) dar nu îl pot face numai prin Airport Extreme (care nu merge)
ia airport-ul, mergi la un prieten caruia ii functioneaza netul, conecteaza-l, fa-i update si dupa aia fa iar teste.
puteai sa faci asta inainte de a arunca smilie-ul cu “grrr”, in conditiile in care eu nu am spus ca ti-a aparut tie update in utility, ci ca a aparut update. primul lucru pe care il faceai cand s-a anuntat update-ul era ce-am zis eu mai sus.
evident, exista si optiunea sa insisti cu intrebari de genul “daca arunc sare pe spate merge mai bine?” si oamenii de pe aici sa isi gaseasca timp sa raspunda. imi cer scuze daca am asumat ca obiectivul era rezolvarea problemelor.
Situația se prezintă astfel: -un laptop cu vista merge pe net cu cablul în el
de aici rezulta ca ai o conexiune la net functionala. dupa ce ai vazut ca pe laptopul cu vista e totul ok, ce ai facut mai departe? ai scos mufa din portul placii de retea si l-ai bagat in mac/router sau ai mai facut si o alta operatiune inainte de a scoate cablul? in acest moment daca bagi cablul in placa de retea a laptopului cu vista, mai iese pe net?
Am scos cablul din laptopul cu vista și l-am băgat apoi succesiv in mac și router (am uitat să îl deconectez). Acum nu mai am laptopul la mine (era al unui prieten). Se pare că netul ar trebui să fie funcțional, dar nu îl pot conecta. Am încercat să fac update la Airport Utility cu userul și parola prietenului cu laptopul, dar am avut aceleași erori. Apoi am incercat hard reset de 2 ori pt a seta o noua rețea, iar acum am routerul blocat pe lumina ambră și nu îl mai detectează Airport utility. Cei de la rds ziceau ceva “că rămâne agățată conexiunea pe router” și de aceea nu mă pot conecta direct pe cablu.
Am scos cablul din laptopul cu vista și l-am băgat apoi succesiv in mac și router (am uitat să îl deconectez).
e indicat sa-l deconectezi. poate fi (si) asta sursa problemelor. a ramas “agatat”!
Am încercat să fac update la Airport Utility cu userul și parola prietenului cu laptopul
aici n-ai fost deloc inspirat. iti folosesti userul si parola conexiunii tale/abonamentului tau. e si ilegal, e si aiurea!
fa rost de laptopul ala cu vista, conecteaza-l cu userul si parola aferente contului tau, vezi daca iesi pe net si apoi ii dai disconnect corespunzator si bagi cablu in alt computer..mac, pc whatever.
“Agățat” ar fi rămas de dinainte de folosirea contului prietenului (bineînțeles că el a fost de față). O să încerc și deconectarea din laptopul cu vista. Merci
ati rezolvat cumva problema asta? si eu sunt din arad si am aceasi problema cu express-ul de vre-o saptamana..cu cablul in el merge daca il deconecteaza cei de la rds de pe server(express-ul nu se conecteaza dar la rds pe server ramane ca si cum ai fi conectat) sau astepti o zi doua…cum pui cablul in router sa incerci cum strica netul.