6 din 6
6
Problema Airport Extreme Base Station + RDS PPPoe
  [ Ignoră ]   [ # 76 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 06.07.09
sigxcpu - 29 Iunie 2009 06:07 PM

ia airport-ul, mergi la un prieten caruia ii functioneaza netul, conecteaza-l, fa-i update si dupa aia fa iar teste.

Nu e nevoie sa mergi cu el la un prieten, poti sa-l configurezi sa se conecteze pe Ethernet/DHCP in mod bridge si sa-i faci update. Da degeaba, ca nici dupa 7.4.2 nu merge prin PPPoE.

Am si eu aceleasi probleme cu AEBS… nu merge la RDS nicicum. Cablul direct in PC cu XP merge; direct in mac merce; prin AEBS configurat ca bridge merge daca se face conexiunea din PC-ul conectat la router. Altfel, nu. Asa ca mi-am luat router degeaba…

[ Ignoră ]   [ # 77 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 19.12.06

La mine s-a “rezolvat”. După un mic chin AEBS a murit, iar direct în Mac merge numai dacă îi schimb locația (din 3 locații merge numai una, restul dau eroare de cablu neconectat). Cineva de la service de la ei zicea ceva de incompatibilități, dar eu nu sânt în masură să zic ceva în sensul ăsta.

[ Ignoră ]   [ # 78 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Arad
Macuser din: 03.10.06

Si mie mi-au spus de la service ca nu au nici cea mai mica idee ce poate sa aiba doar ca nu am fost singurul, si alti cu routere apple au raportat ca nu le merge. Ce ma pune pe ganduri este ca un amic cu router express ca si al meu doar ca nu este draft N ii merge si sta pe langa mine.
Poate are cineva vre-o idee de ce nu se conecteaza dar se agata de serverul de la rds ca si cum ar fi conectat.

[ Ignoră ]   [ # 79 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 06.07.09

Eu am rezolvat problema mult mai simplu decat credeam. Am gasit raspunsul pe un alt forum. Atunci cand se seteaza conexiunea PPPoE, trebuie salat go, campul cu numele conexiunii. Atat. Si merge perfect. AEBS varianta 2009 dual band, firmware 7.4.2

[ Ignoră ]   [ # 80 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

În Wiki găseai răspunsul începând cu 19 Ian 2008 și din 3 Dec 2008 textul este roșu acolo unde se spune că:

Atunci cand se seteaza conexiunea PPPoE, trebuie salat go, campul cu numele conexiunii.

adică:

Daca avem Leopard vom face aceeasi pasi ca si la DHCP inclusiv setarea placii de retea pe obtinerea prin DHCP a IP-urilor doar ca de data asta vom face un lucru in plus si vom bifa Create PPPoE services…. In urmatorul pas va trebui sa dam un nume conexiunii pe care o vom crea. Dupa cum se vede in poza, in stanga-jos, eu am deja creata o astfel de conexiune si careia i-am dat numele RDS. Voi o puteti numi “junghiul”, “becali” sau “guta”...cum vreti voi. In continuare, dupa ce i-am dat un nume conexunii noastre, trebuie sa facem setarile pentru user si parola. Se vor completa DOAR randurile “Account name” si “Password” cu infromatiile primite de la provider. Recomand sa se bifeze “Remember this password” si “Show PPPoE status in menu bar”. In final, eternul “Apply Now” si apoi va puteti conecta. Reamintesc ca inainte de a efectua setarile propriu-zise pentru PPPoE, sa setati placa de retea pe “Using DHCP”. In cazul acestui tip de conexiune se aloca 2 randuri de IP-uri. Un IP privat care asigura conexiunea in LAN, asigura conexiunea cu switch-ul si apoi IP public prin care se iese pe net. Pentru alocarea celui de al 2-lea, este imperios necesar sa se realizeze comunicarea cu switch-ul.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 81 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 30.11.08

Am o probelma cu Airport express mam mutat si nu merge Airportul cu net dela rds imi zici ca e cv cu PPPoe.
aici sunt screen shotri cu toate setarile http://www.imagehosting.com/photo/albums/rds

Semnătură 

Think Different

[ Ignoră ]   [ # 82 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 13.10.08

salutare am si eu un Airport (A1143) nu reusesc sa il fac sa mearga care sunt pasii ma poate ajuta cineva ? (folosesc PC Windows 7/conectare cablu)  multumesc

[ Ignoră ]   [ # 83 ]
Rank
Newbie
Macuser din: 13.10.08

Revin cu un detaliu nu pot conecta routerúl la RDS nu reusesc ce trebuie facut ca si pasi ? multumesc

[ Ignoră ]   [ # 84 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05

Ai luat aiport utility pentru win?
https://support.apple.com/kb/DL1547?locale=en_US

[ Ignoră ]   [ # 85 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 11.10.05