Entourage 2004 refuză de curînd German Romanian QUERTZ
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

De cîteva zile, Entourage 2004 refuză să treacă pe tastatura German Romanian QUERTZ. Pînă acum a mers, și între timp a mai mers o dată după ce nu mai mersese. Nu înțeleg de ce, și nu leg chestia asta decît de ture cu Onyx (Automation). Dar nu cred că are a-face… A mai avut cineva simptomul ăsta – și vreo soluție?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
VlAdLitteram - 01 Decembrie 2008 05:09 AM

De cîteva zile, Entourage 2004 refuză să treacă pe tastatura German Romanian QUERTZ. Pînă acum a mers, și între timp a mai mers o dată după ce nu mai mersese. Nu înțeleg de ce, și nu leg chestia asta decît de ture cu Onyx (Automation). Dar nu cred că are a-face… A mai avut cineva simptomul ăsta – și vreo soluție?

Aia a mea, da? Sau alta? (eu alt German qwertz nu știu, dar întreb).
Pe mine, afirmații de tipul „De cîteva zile…” mă înnebunesc. Păi ce făcuși „de cîteva zile”, că aici e cheia. Dacă nu spui ce făcuși, eu nu pot pricepe.
Dar alt keylayout din seria mea merge? DAr alte keylayout-uri oferite de Apple? zi ceva detalii, că așa nu poci zice nimic, că nu pot ghici ce făcuși acolo.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
VlAdLitteram - 01 Decembrie 2008 05:09 AM

Altfel, cred că locul discuțiunii ar fi fost la .RO.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Poci pentru ca să vă-nchipuiți că am înnebunit și eu… n-am făcut NIMIC special, fir-ar să fie… Onyx, cu toate alea bifate la Automation... Fenomenul s-a manifestat după trecerea de la Tiger la Leopard, dar NU de la început și nu tot timpul. A apărut și a dispărut fără să-l pot lega de ceva…N-am idee și așteptam întrebări creative…
Romanian și Romanian Standard și celelalte de la Apple (incl. de pildă Ukcrainian, cyrillic, și Swiss German sau US, ambele Roman ori Unicode Hex Input, Unicode – o descoperire interesantă, că veni vorba)  se lasă selectate și merg în toate programele.
R Mac Legacy, Rumänisch QWERTZ, German-Romanian QUERTZ (pe cea din urmă o prefer, fiindcă are diacriticele pe alt, ceea ce corespunde obiceiului meu) ș.cl.: merg in toate programele afară de Entourage și de (constat acum) Word.
De îndată ce trec pe W sau E, tastatura revine la ultima selectată, dacă era pusă pe una dintre tastaturile domniilor voastre, care pînă acum au mers fără cusur! Nu știu ce să încerc mai întîi și înainte de-a încerca oarece, voiam să știu dacă alții au pățit fenomenul și cu ce ar putea avea legătură…
Mulțumesc!

[ Modificat: 01 Decembrie 2008 03:18 PM de VlAdLitteram ]

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
VlAdLitteram - 01 Decembrie 2008 02:51 PM

Poci pentru ca să vă-nchipuiți că am înnebunit și eu… NU am făcut NIMIC special, fir-ar să fie… Onyx, cu toate alea bifate la Automation... N-am idee și așteptam întrebări creative…
Romanian și Romanian Standard merg,
German-Romanian QUERTZ, R Mac Legacy și celelalte se lasă selectate și merg în toate programele afară de Entourage și de (constat acum) Word.
De îndată ce trec pe W sau E, tastatura revine la ultima selectată. Nu știu ce să încerc mai întîi și înainte de-a încerca oarece, voiam să știu dacă alții au pățit fenomenul și cu ce ar putea avea legătură…

Mulțumesc!

Hm… Ai văzut filmul ăla de alaltăieri cu stafiile? Vezi să nu ai vreuna prin mac.  oh oh

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Hm… Ai văzut filmul ăla de alaltăieri cu stafiile? Vezi să nu ai vreuna prin mac.

Mulțumesc pt răspunsul rapid (re-editam încă amănuntele de mai sus). Eu mă gîndeammai degrabă la pitic (nu mi-a ars de filme alatăieri, din cauza tastaturilor): ține minte al naibii toate prostiile pe care le uit eu, și uneori, de regulă mult după miezul nopții, îmi suflă în ureche; îl aștept de cîteva zile. Să-l fi uitat la Cinematecă?!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Soluții posibile au fost:
Tastaturile au redevenit comutabile în MS-W și E. Una din următoarele soluții, sau toate, au fost de folos:
- Deșertat Font- și System-Caches (Onyx sau altceva) și firește reparat permisiunile (deși asta mai făcusem și nu a ajutat).
- Selectat o fontă Unicode in Entourage (d.e. Lucida)
- Dez- și reinstalat tastaturile (’/Library/Keyboard Layouts/’): tras de acolo, logout-/-in, repus acolo, restart sau log-out/-in. Cred că partea cu restart sau log-out/-in poate lipsi, dar e mai prudent.

‹‹ DotNet pe Mac ?      my football pt mac? ››